Hjem » Oslo » Klær & mote »  Gant: Amerikansk mote med europeisk snitt

Gant: Amerikansk mote med europeisk snitt

Gant er et kjent navn for de fleste moteinteresserte. Det er et livsstilsmerke som er populært verden over, og kolleksjonene er ofte å se på sidene i de ledende motemagasinene.

Gant er et livsstilsmerke som kan skilte med lange tradisjoner og amerikanske røtter. De tilbyr moderne fritidstøy av høy kvalitet og med et europeisk tilsnitt. Det knytter seg alltid stor spenning til lanseringen av nye kolleksjoner, og akkurat nå finner du de flotte høstkolleksjonene i butikkene.  I dag har Gant butikker over hele verden, og hele ni Gant Stores bare i Norge. I tillegg finner du kolleksjonene hos utvalgte forhandlere. Merkets flaggskipbutikk ligger midt i hjertet av Oslo, i Stortingsgaten, og retail manager Lene Marie Rønsberg forteller at butikken skal pusses opp neste år. 

– Butikken i Stortingsgaten får inn hele kolleksjonen, i tillegg til en del varer som man ikke finner i alle andre Gant butikker. Gant har en veldig bred målgruppe, med klær til både yngre og eldre. Vi har både dame, herre og barn, men barnekolleksjonene har vi ikke i våre egne butikker lengre. Men vi har noe utvalg av New Born barneklær, dette finner du på Sandvika og i Tønsberg. Gant selv står som eier av butikkene i Stortingsgaten, Aker Brygge, Asker, Tønsberg og Sandvika, i tillegg til en outlet i Vestby. Vi har også en linje med interiørartikler, Gant Home. Hovedkolleksjonen av Home finner du kun i Tønsberg og Sandvika, men med få enkelt styles i de andre butikkene.
Kolleksjonene til Gant er amerikansk inspirerte med en touch av europeisk stil, og i dag ligger hovedkontoret i Stockholm. Gant lager gjerne temaer for sine kolleksjoner som de bygger rundt, og for høst- og vinterkolleksjonene som du akkurat nå finner i butikkene har noen av temaene vært skigåing i Aspen og jul i Vermont. 
– Gant er et merke som ikke er redd for å våge, og vi blir inspirert av oss selv og det vi står for. Selv om mange andre merker kommer med bohem-inspirerte kolleksjoner mener Gant at vi ikke behøver å gjøre det samme.
Article image

Tilbake der det startet

Gant har en lang historie å se tilbake på. Det hele begynte i 1949 når Bernard Gant og hans to sønner, Elliot og Marty, begynte å produsere Gant skjorter i New Haven, Connecticut på den amerikanske østkysten. Selskapet vokste raskt og ble etter hvert en av verdens ledende skjorteprodusenter. 
Denne skjorten blir regnet som en av hjørnesteinene i den kjente amerikanske fritidsstilen fra østkysten i USA som fremdeles er like populær. Og i 1973 ble The Rugger lansert. Dette er den klassiske rugby skjorten som ofte forbindes med universitetsmiljøet. I løpet av 80-tallet ble merket videreutviklet av tre svensker som tilførte kolleksjonene det europeiske snittet vi fremdeles ser i dag.
Det anerkjente amerikanske universitetet Yale ligger også i New Haven, Connecticut og Gant har alltid hatt nære band til universitetet. Dette er byen hvor det hele startet, og hvor Gant skjortene raskt ble en trend blant motebevisste Yale studenter noe som var en viktig faktor i utviklingen av Gant som den ledende skjorteprodusenten på østkysten. Tidligere i år åpnet Gant Campus Store nær Yale University, og dermed er Gant tilbake der det hele startet 62 år etter at de lagde sin første skjorte i New Haven. På 60-tallet designet Gant dessuten en skjorte i samarbeid med Yale, og denne er nå å få i en oppdatert versjon bare i butikken på universitetsområdet.

Article image

Parfyme fra Gant

Siden Gant regnes som et livsstilsmerke, har de også en rekke andre produkter ved siden av kleskolleksjonene. Og i midten av oktober lanserer de sin nye parfyme. 
– Parfymen blir bare å få i Gant butikkene, og kan ikke kjøpes verken i parfymerier eller på tax-free, sier Lene Marie. 
– Gant har fått to kjente designere, Pierre og Pierre, til å designe den og vi gleder oss veldig til å få den i butikkene.
De to designerne bak parfymen, Pierre Wulff og Pierre Dinand, har vært venner og kollegaer i over 40 år. Dinand står bak designet på selve flasken. Han har vært opptatt av at den skal speile innholdet og Gants historie. Med utgangspunkt i kystlinjen i New Haven, Connecticut fant han inspirasjon til flasken i kurvene som frakteskip brukte i gamle dager for å frakte varer som lett kunne bli ødelagt. Pierre Wulff er en av verdens ledende eksperter på parfyme, og er lidenskapelig opptatt av naturlige dufter. For Gant har han brukt nøye utvalgte og eksklusive ingredienser for å oppnå det perfekte resultat. Og resultatet har blitt en eksklusiv og varm duft som du bare får i Gant butikkene.

Article image

Spennende høstkolleksjoner

Hos Gant finner du alt du trenger til garderoben til både damer og herrer, og de er blant annet kjent for sine skjorter. Med kaldere dager rett rundt hjørnet er det nok mange som er på utkikk etter nytt yttertøy, og akkurat nå kan Gant friste med flott yttertøy til både dame og herre. Til damene er det i høst både pene kåper som egner seg like godt over selskapskjolen som over jobbantrekket og de litt røffere jakkene som nok vil falle i smak hos yngre jenter. 
– Gant er veldig flinke med farger, enten det er den klassiske blå fargen eller mer vågale farger. Vi har dessuten alt fra basisplaggene som Polo Pique skjortene til mer klassiske skjorter. For de som er på jakt etter et nytt jobbantrekk eller som foretrekker den klassiske, pene stilen er det også et stort utvalg i dresser og blazere. Til herrene er det dessuten flotte chinos i kordfløyel, og til damene har vi mange lekre kjoler. I tillegg er det mye strikk til både dame og herre. 
Tilbehør er gjerne det som tilfører et antrekk det lille ekstra, og hos Gant finner du tilbehør som klokker, sko, slips og belter. De har i tillegg akkurat lansert undertøy til herre, som de har begynt å selge i butikk nå. Gant er dessuten alltid flinke til å knytte til seg gjestedesignere, og i år har de fått Michael Bastian med på laget. 
– Han er kanskje ikke så kjent her i Norge ennå, men han vant nettopp en stor designpris for beste nykommer i USA. Og det har blitt en utrolig kul kolleksjon med mange knallfarger. Til våren kommer det dessuten en spennende kolleksjon som heter Safari og som er inspirert av Marokko. Her er det blant annet mye lin, og det er en kolleksjon vi virkelig gleder oss til!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Gant & Mona Gullstein