Hjem » Oslo »  Funnet drømmetomten?

Funnet drømmetomten?

Hva med å la hyttedrømmen gå i oppfyllelse i form av en moderne designklassiker bygget på laftet tømmer? Rindalshytter er en av få hytteprodusenter i landet som fortsatt produserer håndlaftede hytter på «gammelmåten».

Rindalshytter som har hovedkontor og produksjonsanlegg i bygda Rindal i Trøndelag, legger stor vekt på å forene tradisjonell byggeskikk med nyskapende og funksjonelle hytter. Samtidig er bedriften en stor aktør på pre cut-markedet, og tilbyr flere hyttemodeller i bindingsverk. Rindalshytter er pr i dag er en av landets ledende produsenter av fritidsboliger. Tømmeret som brukes til laftproduksjonen kommer fra et lokalt sagbruk og er av svært god kvalitet.

Godt inneklima

– Laftet tømmer puster naturlig. Når du får opp varmen i ei tømmerhytte så sitter den lenge. Du trenger ikke ventilasjonsanlegg i ei tømmerhytte, siden den puster av seg selv. Helsemessig er det jo «kjøle bra».
Rindalshytter tilbyr i hovedsak fem ulike modeller – Lysthus, Gapahuk, Langhus, Kvist og Retro – i tillegg til laftehytter. En fleksibel produksjonsform gjør at hyttene kan tilpasses etter tomt, solforhold og utsikt, samt kundens ønsker når det gjelder ulike løsninger slik som for eksempel materialvalg.
– Lysthus og Gapahuk er kundene sine favoritter.
De siste 15 årene har Rindalshytter lagt stor vekt på arkitektur, og bedriften har samarbeidet med noen av landets fremste arkitekter. Et resultat av dette er modellene Lysthus og Gapahuk, som beskrives som «to designklassikere av vår tid». Modellene er utviklet i samarbeid med henholdsvis industridesigner Ole Petter Wullum og arkitektfirmaet Snøhetta. Lysthus har blitt en stor favoritt blant norske hyttekjøpere etter at modellen ble lansert i 2009.

Slipper inn naturen

Modellen er utformet slik at hytta åpner opp mot naturen og omgivelsene ved å ha gjennomlys fra store vindusflater. Kjøkken og stue er samlet i et åpent fellesrom midt i hytta, og soverom, bad og gang er plassert i mer lukkede områder. Her kan du føle deg i ett med natur, vær og vind, og samtidig ha det lunt og godt innendørs. Modellen kan leveres i både tradisjonell stavlaft og i bindingsverk, og den finnes i flere standardmodeller med et størrelsessprang på 68 til 177 m². 

Snøhetta-samarbeid

Designobjektet Gapahuk, derimot, kommer kun i én variant på 144 m² og leveres ikke som laftehytte. Modellen er designet i samarbeid med arkitektkontoret Snøhetta, og høstet stor interesse da den ble lansert i 2017.
Gapahuken er designet slik at det er ingen rette vinkler på hytta, og den har et tydelig arkitektpreg. Den legger seg fint i terrenget uten å være prangende, og er skapt for å passe inn i både ved sjøen, i skogen og på fjellet. Vil du heller ha en tradisjonell hytte, kan Rindalshytter levere dette også. 
Rindalshytter spesialtegner laftehytter. De fleste som vil ha ei tradisjonell hytte velger tømmer.

FAKTA: Rindalshytter

• Hovedkontoret ligger i Rindal. 
• Rindalshytter har avdelingskontor i Trondheim.
• Leverer hytter over hele landet. Hovedkundebasen er i Trondheim og Oslo.
• Rindalshytter har flere tomtesamarbeid rundt om i landet, bl.a. i Tørsetmarka (Rindal), Brandhaugan (Oppdal) og Høghaugen Øvre (Hafjell).
• Tilbyr 3 ulike ferdigstillelsesgrader: byggesett, elektroklar eller nøkkelferdig hytte.
• For kontaktinfo og mere informasjon gå inn på www.rindalshytter.no 

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Rindalshytter
 

Følg IN magasinet på Facebook