Hjem » Trondheim »  Fortsetter boligsuksessen på Heimdal & Lade

Fortsetter boligsuksessen på Heimdal & Lade

Selvaag Bolig fortsetter utbyggingen på Heimdal og Lade med prosjektene Saga Park og LA 65.

De to prosjektene markerer neste fase av utbyggingen av henholdsvis Heimdal Stasjonsby og Lade Allé. I løpet av de neste årene skal Selvaag Bolig bygge cirka 350 boliger på Heimdal Stasjonsby, fordelt på flere felt, og mellom Lade Allé og Julianus Holms vei er det planlagt nye 97 leiligheter. Fra før har Selvaag Bolig oppført 221 leiligheter i Lade Allé 67-69.

Bra start for Saga Park

Onsdag 23. august startet salget av Saga Park, som er det andre feltet i Heimdal Stasjonsby. Første felt, Heimdal Stasjon, har så langt vært en salgssuksess med bare få leiligheter igjen. Eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1 Mette Leinum forteller at interessen for Saga Park ser ut til å bli like stor. Bare et par dager etter salgsstart var syv av de 63 leilighetene i salgtrinn 1 solgt. 
– Det er leiligheter i alle prisklasser som er solgt, fra de aller rimeligste til de dyreste. Prosjektet har leiligheter i alle størrelser og prisklasser, og favner en stor gruppe interessenter, både førstegangsetablerere og godt voksne som ønsker å selge eneboligen sin og flytte for å få en mer behagelig hverdag, sier Leinum.

– Lade er et område som tiltrekker seg folk fra hele byen, sier eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1 Tonje Borthen.

Familieleiligheter

Saga Park skal bygges på parkeringsplassen til Heimdal Sag, mot Sivert Thonstads vei og den tidligere Brannstasjonen på Heimdal, og prosjektet utvikles i samarbeid med Heimdal Sag Gruppen AS. Hele prosjektet består av til sammen fem bygg med 2- til 4-romsleiligheter. Her kommer også åtte såkalte duplex-leiligheter som går over to plan og har tre eller fire soverom.
– Dette er leiligheter som er tilpasset barnefamilier, og som er et godt alternativ for familier som ønsker å frigi fritiden sin og ikke bruke tid på hagearbeid og vedlikehold, påpeker Leinum.

Høy kvalitet

De fem byggene blir liggende rundt et stort parkanlegg med benker og bord, leke- og aktivitetsutstyr, belysning og beplantning. Fasaden på byggene består av teglstein, platebekledning og trepanel.
– Teglstein gir jo et veldig fint spill, påpeker Leinum, og trekker frem den høye kvaliteten på leilighetene, med løsninger som blant annet vannbåren gulvvarme. Med priser som strekker seg fra 2,2 millioner til 5,65 millioner vil man få et variert bomiljø, påpeker hun.
– Førstegangsetablererne går gjerne for 2-romsleilighetene, mens den voksne kjøpegruppen ofte vil ha to-tre soverom, parkeringskjeller og heis.

– Saga Park har leiligheter i alle størrelser og prisklasser, og favner en stor gruppe interessenter, sier eiendomsmegler Mette Leinum.

Sentralt

Leinum opplever at Heimdal er et område som først og fremst tiltrekker seg kjøpere som allerede har en tilknytning til området, samtidig som stadig flere interessenter fra andre deler av byen får øynene opp for Heimdal. 
– Heimdal har blitt veldig sentralt. Du har kort vei til sentrum og shoppingsenter slik som Tillertorget og City Syd. Det vil også etableres forbindelse fra Saga Part til Heimdal sentrum, og i Adressa-bygget vil det komme en ny matbutikk. Skal du ned til Trondheim sentrum har du både togstasjon og bussholdeplass rett utenfor døra hvor også den nye superbussen vil gå, sier hun.

Bygger der folk vil bo

Regionssjef i Selvaag Bolig i Trondheim Alv Erik Selvaag peker på at Heimdal sentrum kommer til å gjennomgå en stor utvikling i årene fremover, og sier Selvaag Bolig bygger i tråd med politikernes ønske om fortetting i sentrumsnære områder.
– Det er bare å se hvor boligbyggingen foregår. Det er her folk vil bo. Heimdal Stasjonsby er et prosjekt der man ønsker å fortette byen. Det er et område som er i utvikling, og transformasjonsområder er noe vi er gode på i Selvaag. Det samme gjelder for Lade, sier han.

Attraktive Lade

LA 65 er det andre boligprosjektet til Selvaag Bolig på Lade, og bygges i likhet med det første prosjektet mellom Julianus Holms vei og Lade Allé. Totalt er det planlagt 97 nye 2- til 4-romsleiligheter fordelt på tre bygg. Salgstrinn 1 består av to bygg med til sammen 67 leiligheter. Eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1 Tonje Borthen forteller om god interesse for prosjektet, og opplyser at det hittil er solgt 25 leiligheter. Etter at de gamle næringslokalene som stod på tomta ble revet, har interessen økt betraktelig.
– Folk ser hvor romslig det blir her. Da vi arrangerte Åpen Dag på tomta strømmet folk til og det var god stemning. Lade er jo et område som tiltrekker seg folk fra hele byen. Her har du blant annet Ladestien, Sponhuset, E.C. Dahls og tidlig vår, sier Borthen.

Utsikt mot sjøen

Hun sier prosjektet trekker kjøpere i alle aldre, og at de dermed har lyktes med å få et godt sammensatt bomiljø på Lade. Av leilighetene som er igjen er det et prisspenn fra 2,4 millioner til 5 millioner kroner. I likhet med Saga Park er det også her brukt teglstein, trepanel og platebekledning på fasadene, og alle leilighetene har vannbåren varme. Flere av leilighetene har store vinduer med utsikt mot sjøen, og mange av leilighetene har parkering i kjeller. På uteområdene vil det bli opparbeidet en park med benker, lekeplasser og gangveier. Det planlegges også et grøntsystem som forbinder nærmiljøanleggene på Lade 67-69, LA65 og helt til Ringve Park.

En solid utbygger

LA 65 er det siste prosjektet som bygges mellom Lade Allé og Julianus Holms vei. Borthen sier Selvaag er en utbygger som begynner å få godt fotfeste i Trondheim.
– Selvaag er et godt navn og en solid utbygger som er kjent for å levere kvalitet, sier hun. Regionssjef Alv Erik Selvaag opplyser at neste prosjekt på Lade blir utbyggingen av Autronica-tomta.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift, Selvaag Bolig
 

Følg IN magasinet på Facebook