Hjem » Trondheim »  Festivalsommeren er endelig tilbake

Festivalsommeren er endelig tilbake

Det ser ut som vi i sommer endelig får oppleve en ny festivalsommer. Sommeren stod før Covid i festivalenes tegn både her til lands og utenfor landegrensene sydet det av musikkfestivaler i alle sjangre. Men de to siste somrene har festivalene enten blitt avlyst eller kraftig redusert på grunn av restriksjoner.

Highasakite
Highasakite

NEON Festivalen utvider i sommer med en ekstra dag og blir en 2 dagers festival, 10 - 11. juni. Her kan du oppleve artister som Highasakite, Sondre Justad, KARPE, Stig Brenner, Arif og flere artister på EC Dahls Arena i Trondheim. Her skal Creme De La Creme av landets artister skape to dager med musikkhistorie med en helnorsk line-up for noe som må bli to fantastiske sommerkvelder.

Helnorsk line-up

NEON Festivalen arrangeres av Live Nation og Trondheim Stage. Under navnet NEON kickstarter norske artister som Highasakite, Sondre Justad, Emilie Nicolas, Emma Steinbakken og Sebastian Zalo sommeren.
– Etter over ett år der norske artister fikk turneer og festivaljobber avlyst, så vi det som helt betimelig å booke en helnorsk line-up da vi startet planleggingen av NEON. Dette har vokst fra en liten idé til det vi i dag stolt kan presentere. Vi er sikre på at dette blir to kvelder med det beste norsk musikk har å tilby, og vi kan ikke vente til vi står der sammen med hele sommeren foran oss, Stein Vanebo, Trondheim Stage.

KARPE
KARPE

Karpe & Highasakite

Karpe har siden de debuterte med EP-en Glasskår i 2004 vært et av de største navnene på den norske musikkscenen. De har høstet en lang rekke priser og de har utfordret bransjestandarder. Etter en altfor lang pause er de endelig tilbake og NEON er en av noen få utvalgte festivaler som får besøk av legendene til sommeren! Highasakite er en av de største suksesshistoriene i norsk popmusikk de siste årene. De har norsk rekord i antall sammenhengende uker på VG-lista, utallige utsolgte konserter i Norge og utlandet og opptredener på flere av verdens største festivaler. Highsakite har vært et popeventyr det ikke finnes mange av her til lands og lørdag 11. juni kan du oppleve dem på NEON Festivalen.

Disse artistene kickstarter musikksommeren i Trondheim:

  • Fredag 10.juni: Karpe, Stig Brenner, Kjartan Lauritzen, Kamelen, Arif, Musti, Bianca, B-BoyMyhre.
  • Lørdag 11.juni: Highasakite, Sondre Justad, Emilie Nicolas, Lemaitre, Ka2, Emma Steinbakken, Myra, Skaar og Sebastian Zalo.
Emilie Nicolas
Emilie Nicolas

Andre festivaler

Olavsfest er Trondheims lengstlevende festival. I en hel uke fra 28. juli til 3. august presenteres et mangfoldig program, med alt fra teater og klassiske konserter til store popkonserter, familiearrangement og et ambisiøst verbalprogram med en rekke kjente møtedeltakere. Olavsfests mål er å presentere kunst og kultur som gjør vår forestillingsverden større, som endrer måten vi ser på oss selv og på verden rundt oss. I år kan du blant annet få med deg Bjørk, Åge og Sambandet, Kae Tempest og den tsjekkiske organisten og komponisten KATTA i Trondheim og Nidarosdomen for aller første gang.
Pstereo tar revansje på festivalsommeren på Marinen 19. - 20. august. En av Midt-Norges største musikkfestivaler, tar plass i praktfulle omgivelser på hele Trondheims Marinen. Festivalen er kjent som byens musikalske, kulinariske og sosiale arena for opplevelser, matglede og underholdning, og i 2022 skal det feires 15-års jubileum! For første gang på to år kan de åpne dørene til byfestivalområdet som er nydelig innrammet av Trondheims vakreste omgivelser med Nidarosdomen, Nidelva og Festningen. Hittil er Sigrid, Dumdum Boys, girl in red, Wolfmother (AU) og Sleaford Mods (UK) annonsert til Pstereo, og det kommer mange flere i tiden fremover!

Tekst: IN magasinet | Foto: Live Nation
 

Følg IN magasinet på Facebook