Hjem » Oslo »  Et skattekammer midt i hjertet av Oslo

Et skattekammer midt i hjertet av Oslo

Enten du er på utkikk etter den perfekte gaven, noe nytt til hjemmet eller bare trenger litt ny inspirasjon anbefales du å ta turen innom Heimen Husfliden. Butikken i underetasjen på Glasmagasinet formelig bugner over av norsk og skandinavisk design, bunader og ikke minst strikke- og heklegarn i alle regnbuens farger!

Du merker det med en gang du kommer ned rulletrappen til underetasjen i Glasmagasinet. Heimen Husfliden er ikke helt som alle andre butikker. Det er nærmest et skattekammer som åpenbarer seg med interiørartikler, klær, gaveideer, bunader og garn. Og skulle man ha noen fordommer om Heimen Husfliden som en litt traust butikk, så blir de fordommene gjort til skamme allerede før man har kommet seg av rulletrappa. 
Butikken har holdt til på Glasmagasinet siden 2009. I det brede sortimentet er det mye spennende å finne, både fra kjente og ukjente merkenavn. Fra de trendy pleddene fra Røros Tweed til Aurlandsskoen, den eneste skoen som produseres i Norge i dag. Viktige fellesnevnere for hele sortimentet er håndverk og norsk eller skandinavisk design. Nettopp bærekraftige produkter med høy kvalitet og kort reisevei er i vinden som aldri før, noe de også merker hos Heimen Husfliden. 
– Vi har mange skatter som kanskje ikke er viden kjent, men som vi setter veldig pris på å selge. Flere av våre leverandører har en lang og tradisjonsrik produksjon, så vi har en lang historie å se tilbake på. Siden vi har et så stort lokale her på Glasmagasinet har vi muligheten til å ha et bredt vareutvalg, både det man forventer i en Husflidsbutikk og noe som overrasker, sier butikkansvarlig Øyvor Engen og butikksjef Hege Andresen. Heimen Husfliden har også en butikk i Rosenkrantz gate og Hege er butikksjef for begge butikkene.

En garnhimmel

De siste årene har interessen for strikking og håndarbeid nærmest eksplodert og under korona-situasjonen har den bare vokst seg enda større. Det kanskje ikke alle er klar over er at Heimen Husfliden kan by på et enormt utvalg med alt du trenger til håndarbeidet. 
– Vi tør påstå at vi er en av de beste strikkebutikkene i Oslo. Vi har utrolig mye garn fra en rekke spennende garnleverandører, som Rauma, Sandnes, Du Store Alpakka og Hillesvåg. I tillegg har vi det lille ekstra av effektgarn. Noen ganger trenger man litt kule effekter som gjør strikket morsomt, som paljettgarn, hårete garn eller glitter-garn!

I garnavdelingen hos Heimen Husfliden er det god plass mellom reolene. Ikke bare kan de skilte med garn i alle tenkelige varianter, du finner også alt det andre du trenger til strikkingen eller andre håndarbeidsteknikker som veving eller brodering. 
– Særlig yngre kunder blir ofte overrasket over det store utvalget når de kommer hit. Siden vi har en såpass stor butikk har vi også muligheten til å ha et større volum av hver garntype slik at man får garn til hele strikkeprosjektet. Garn er faktisk ikke så enkelt å handle på nett. Det er en veldig taktil ting som man må ta og føle på, og ikke minst ha kunnskap om hvilket garn man skal velge. Det er ikke gøy å bruke 50 timer på et prosjekt man ikke blir helt fornøyd med.

Bunadsinspirasjon

Enten du drømmer om din egen bunad eller planlegger å kjøpe bunad til familiens konfirmant er det vel verdt å besøke Heimen Husfliden. 
– Mange jenter får bunad til konfirmasjonen og kommer gjerne hit sammen med både mor og andre familiemedlemmer. De siste årene har bunad blitt mer populært også blant menn, og i dag er det nesten like mange menn som kvinner som handler bunad hos oss. Vi har et stort mangfold av bunader og by på mye inspirasjon slik at du finner den perfekte bunaden for akkurat deg, enten du vil sy selv eller kjøpe ferdig. Vi har mye kunnskap om bunader og vårt ønske er at folk skal lære seg om sin egen bunad. I tillegg har vi folkedrakter som den populære beltestakken. Folkedraktene har ofte flere valgmuligheter både når det gjelder farger og løsninger.

Her finner du også gode gaveideer til konfirmanten, som flotte smykkeskrin i porselen fra Porsgrund til bunadssølvet eller bunadspose for trygg oppbevaring av bunaden. Heimen Husfliden har dessuten alt du trenger av bunadssølv, alt laget i Norge. I tillegg har de et stort utvalg vakre silkeskjerf som er veldig populært som tilbehør til bunader og folkedrakter. 
– Silkeskjerf hører til mange bunader, men ikke alle. Men det er din bunad og din fest, og da må det være lov å gjøre bunaden litt ekstra fin og personlig. Silkeskjerf og silkebånd var noe folk ofte pyntet seg med til fest i gamle dager. Etter 100 år må vi tåle å pynte opp bunaden litt ekstra, sier de to damene og ler.
Dette passer godt inn i mottoet til Heimen Husfliden om at de vil gi tradisjonene vinger. Selv om de vil ta være på historien og tradisjonene, er det også lov å fornye seg. 
– Vi ønsker å ta med historien inn i de neste hundre årene og da er det lov å utfordre normene litt. Selv om korona-situasjonen har vært tøff også for oss, har vi vært her i medgang og motgang i 100 år og vi skal være her i 100 år til, avslutter Øyvor og Hege og ønsker alle hjertelig velkommen til Heimen Husfliden i underetasjen på Glasmagasinet!

FAKTA: Heimen Husfliden Glasmagasinet

• Hos Heimen Husfliden finner du Oslos største sortiment av strikkegarn, broderiutstyr og vev. Med over 150 ulike bunader fra hele Norge, er Heimen Husfliden landets største leverandør av bunader og bunadstilbehør. 
• Adresse: Stortorvet 9, 0155 Oslo
• Telefon: 22 42 10 75
• E-post: Butikk.Glasmagasinet@heimenhusfliden.no
• Webside: heimenhusfliden.no
• Facebook: facebook.com/heimenhusfliden
• Instagram: instagram.com/heimenhusfliden_glasmagasinet

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Heimen Husfliden & Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook