Hjem » Asker&Bærum »  Et sant skattekammer

Et sant skattekammer

Ali Uslu er født og oppvokst i en typisk storfamilie i Tyrkia. I skyggene fra oliventrærne fikk han fra barndommen inn den typiske tyrkiske matkulturen, der måltidene skal nytes i timevis, og råvarene er helt fantastiske.

I tyrkisk matlaging bruker man lang tid både på å forberede og spise maten. Der handler det om gode råvarer, smakfulle og sunne grønnsaker, og mat laget fra bunnen av med kjærlighet.
– Jeg kommer fra det vi godt kan kalle en slowfood-kultur, sier Ali og smiler. 
– Det var litt av en kontrast. Da jeg flyttet til Norge i 2000 følte jeg landet var preget av mange små butikker med til dels elendig utvalg, og tvilsom kvalitet på mange råvarer. Jeg har kjøpt såkalt god olivenolje på den lokale matbutikken. Hjemme hadde vi laget såpe av denne såkalte kvalitetsoljen.

Ali tenke at nordmenn fortjente bedre og sammen med sin kone Irene og svigerforeldre startet han med import av oljer og gourmet produkter. Den første lille leveransen med førsteklasses olivenolje kom i januar 2014 og siden har det gått slag i slag. Pr i dag samarbeider de med en håndfull nøye utvalgte leverandører av olivenolje, oliven, krydder, balsamico, sjokolader, te, kaffe og mye mer. Importvirksomheten gikk etter hvert så bra at Ali og Irene høsten 2015 startet Bakkal i Heggedal. Irene er butikksjef i Heggedal og med på å utvikle hele konseptet. Satsningen i Heggedal ble så vellykket at de hadde lyst til å starte nok en butikk. 

Ny butikk på Rykkinn Senter

Og nå i mars åpnet altså dørene på Bakkal på Rykkinn Senter. Et sant skattekammer av en butikk med oster, skinker, lakris, oljer og kaffe og mye annet.
– På Rykkin ville vi ha med oss en matinteressert og kunnskapsrik person som kunne drive sammen med oss. Cem var den riktige personen for dette, forteller Ali.

Cem har mange års erfaring fra Norges beste restauranter, og har krysset Europa på kryss og tvers på jakt etter gastronomiske opplevelser. Trøffel i Umbria, ost i sveits og vin i Italia og Frankrike.
– Vi har samlet et veldig bra team her, forteller Ali. 
– Vi har med oss Cem’s datter Emilia også. Andre generasjonen i konseptet, ordentlig familie bedrift, sier gutta og smiler.

Her er vi alle bransjefolk som har skikkelig peiling på ost, vin, oljer og alt annet som smaker godt.
- Selv har jeg vært dommer i oste-vm så her kan du komme og få råd om hvilke produkter som passer til et hvert selskap. Vårt mål er at vi skal kunne tilby service, erfaring og ekspertise på et veldig høyt nivå. Her er alle hjertelig velkomne, enten du er nybegynner eller dreven hobbykokk. Vi har en uformell og humørfylt stemning her så det er bare å komme. Du går neppe tomhendt ut igjen!

FAKTA: Bakkal Rykkinn Senter

• Adresse: Rykkinn Senter. Munins vei 1, 1348 Rykkinn
• Telefon: 922 69 857
• Webside: bakkal.no
• Facebook: Bakkal Rykkinn
• Åpningstider er mand - fred 10-20 & lørd 9-18
• Bakkal Landhandel spesialiserer seg på: Firmagaver, vertinnegaver julegaver, gourmet kurver, gaveesker, kaffe, te, olivenoljer, balsamico, skinker, pølser, kakao, marsmallow, lemonade, eplemost, tapas og oste- tilbehør, pasta, tomatsaus, ost, marmelade, kjeks, chutney, relish, krydder, dressinger, bbq, marinade, konfekkt, sjokolader, marsipan og karamel

Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto: Stein Olav Kåsa & Bakkal
 

Følg IN magasinet på Facebook