Hjem » Asker&Bærum »  Et nærsenter med det lille ekstra

Et nærsenter med det lille ekstra

En travel vinter er over – og nå jobber Kolsås Senter med å forberede et allerede moderne kjøpesenter på et nytt tilskudd.

I enden av Kolsås t-bane ligger et kjøpesenter med stort utvalg - og store planer. Det ligger strategisk plassert i inngangen til Lommedalen, og er fast handleplass for mange av områdets beboere. Med så mange faste kunder sier det seg selv at senteret må huse det som trengs til en daglig handel. Heldigvis har senteret det som trengs til både hverdag og fest, og de lover en hyggelig handel.
– Kolsås Senter er et nærsenter. Det er her våre kunder i nærområdet gjør sine daglige innkjøp. Det er sannsynligvis ikke et senter hvor en står opp lørdag morgen og sier: «I dag skal vi shoppe på Kolsås Senter!», men et sted hvor en handler de hverdagslige varene, forteller Jarle Alværn, eiendomsforvalter og fungerende daglig leder av senteret.
Og når kundene kommer kjørende sørger Jarle og senteret for en av det beste Meny-butikkene i landet, i tillegg til det man trenger av bøker, klær, optikertjeneste, blomster – og mye mer.

Moderne Meny

I fjor sommer ble Meny holdt stengt i hele fem uker. Alt skulle rives, og en gravemaskin ble kjørt inn i butikken for å grave frem en av Norges mest moderne Meny-butikker. Jarle er fornøyd med resultatet, og forteller om en oversiktlig, effektiv og delikat butikk. Tore Husan er butikkens leder, og er det Jarle kaller «en god gammeldags kremmer».
– Han er en gledesspreder og gjør Meny på Kolsås til et hyggelig sted å handle, forteller han.
Ferskvare, kjøtt og fisk har en sentral og viktig funksjon i butikken, og det har også ferskvaresjefene – som er håndplukket til jobben på Kolsås. De ansatte setter sin ære i at kunden skal bli fornøyd. Det råder høy kompetanse, og de hjelper gjerne med tips til grilling, krydring og tilbehør – uansett hva som skal grilles. Ønsker du spesielle varer kan dette bestilles, for innstillingen er: «Vi fikser, og tar gjerne en utfordring!».

Et senter for alle

Blant senteres kunder finner vi voksne, eldre og barnefamilier, vernepliktige - og ansatte fra Natoleiren, og skoleungdom fra de mange skolene i nærheten. Og skal man være et senter for alle, må utvalget speile kundene.
– Vi ser en klar tendens på at den typiske kunden på Kolsås Senter er i forandring. Vi har helt klart et voksent publikum, men langt mer familier og unge etter at senteret gikk gjennom en omfattende oppgradering for to år siden, forteller Jarle.
Et Vinmonopol av kategori 6, Dressmann, Sushi, Nille, Mestergrønn og Alliance Optikk er bare noen av butikkene som sørger for en variert kundekrets.
– Også må du ikke glemme en pølse eller en softis i sommervarmen, sier Jarle.
Og mange finner veien til Kolsås, ettersom parkeringsmulighetene er gode, og buss og t-bane stopper like ved.

Helsestasjon

I august åpner en ny helsestasjon på Kolsås senter. Bærum Kommune er i ferd med å etablere større enheter, slik at hver helsestasjon skal få flere fagpersoner og spesialister. Blant annet på temaer som opptar foreldre som søvn og mat.
– Kolsås er et knutepunkt for trafikk, både for bil, buss og t-bane. Derfor er det strategisk lurt, og lett for brukerne at den nye helsestasjonen legges i bygningen til det gamle vinmonopolet. Vi er nå i full gang med å rehabilitere denne bygningen og tilpasse den slik at det blir en moderne og funksjonell helsestasjon, forklarer Jarle, som er i full gang med tilretteleggingen av prosjektet.
Men det er ikke bare å bygge en helsestasjon i et etablert senter, for flere av butikkene kommer til å utvide sitt sortiment for å følge kundene av helsestasjonens behov.
– For Kolsås Senter er dette en viktig etablering. Senteret har mye å by på i forhold til dette kundesegmentet, og vi håper og tror at de som er brukere av den nye helsestasjonen også vil bli brukere av Kolsås Senter.

Senter klar for forandring

Og resten av senteret gjør seg klare for det som skal skje. Butikkleder Tore ved Meny jobber med å sette sammen et bredt og solid utvalg av varer som gjør at de som blir brukere av den nye helsestasjonen finner det naturlig å handle både barnemat, bleier og hygieneartikler for barn på Meny.
– Jeg tipper du vil finne de billigste bleiene i Bærum på Meny Kolsås, smiler Jarle.
En annen viktig butikk når helsestasjonen åpner er apoteket. Et stort og moderne apotek blir viktig når kundene fra det nye tilskuddet kommer, og her har de alt man trenger av både forbruksvarer og reseptbelagte varer. Staben ved Boots apotek skal sørge for at man skal finne alt man trenger for mor og barn, i tillegg til god veiledning.
– Apoteket har i dag et godt sortiment for både mor og barn: alt til nyfødte spebarn og alt av utstyr til amming. De ansatte har gjennom Boots Apotek sentralt opplæring i «mor og barn», forteller Jarle. Han forteller videre at apoteket ligger vegg i vegg med den nye helsestasjonen, så det blir kort avstand for de som trenger noe på Apoteket i etterkant av en konsultasjon.

Kake og kaffe på Linje 9

I andre etasje på senteret ligger kaféen Linje 9, som har etablert seg som et midtpunkt i senteret. Her kan kundene få både frokost, lunsj, middag, kaffe og kaker, med tilhørende utsikt over store deler av senteret. Jarle forteller at kaféen vil bli viktig når helsestasjonen settes i gang,
– Det som har vært viktig for oss er å ha en kafé og restaurant som i tillegg til å servere noe til kaffen, også serverer god, varm lunsj og middag. I løpet av vinteren har flesk og duppe vært en stor favoritt hos de voksne, mens pastaretter, pizza med hjemmelaget bunn og salater har vært retter med stigende popularitet, forteller Jarle.
Og med en ivrig og engasjert kokk, Sadik, har stedet hatt en travel vinter.
– Med stort engasjement tilpasser han menyen og tar inn foredragsholdere på egne temakvelder om vin, øl og ost, forteller Jarle.
Og sommeren blir også travel – den går med til å sette sammen en god meny for nybakte foreldre som vil besøke Linje 9 når helsestasjonen kommer i august.

Om Kolsås Senter

Kolsås Senter er et nærsenter som ligger i Bærum ved foten av Kolsås Toppen og vis a vis Nato leiren på Kolsås.

• Adresse: Rødskiferveien 1, 1352 Kolsås
• Telefon: 6711 5711
• Webside: www.kolsas-senter.no
• Facebook: www.facebook.com/kolsassenter

Butikkoversikt
• Alliance Optikk Tlf 67 22 22 60
• Zavanna Tlf 67 13 88 50
• Vita Tlf 67 13 24 20
• Ark Bokhandel Tlf 96 91 45 53
• Dressmann Tlf 22 31 82 40
• Meny Tlf 67 15 10 20
• Vinmonopolet Tlf 04560 / 22 01 50 00
• Mester Grønn Tlf 32 22 96 30
• b-young Tlf 67 17 08 10
• Mix Tlf 93 86 89 00
• Nille Tlf 974 62 342
• Kolsås Sushi Tlf 46 58 54 42
• Boots Apotek TLf 67 17 81 80
• Cafe Alara Tlf 67 15 10 00
• Hairport Tlf 67 13 63 77
• Kolsås Frisør Tlf 67 13 76 91
• Kolsås Tannhelse Tlf 67 13 71 68
• Kirsti Skulleruds Ballett- og dansestudio Tlf 67 53 63 69

Tekst & foto: Pauline Östgård