Hjem » Bergen » Mat & drikke »  Et herlig, klassisk måltid

Et herlig, klassisk måltid

Big Horn Steakhouse i Bergen dyrker kjærligheten til den perfekte grillede biff i god, amerikansk tradisjon. Innenfor dørene råder en helt spesiell avslappet stemning. Det føles som å entre en annen verden der smakfulle opplevelser, hygge og ro står i sentrum.

Et steinkast fra Bryggen skimtes to store horn i landskapet. De vekker nok enkelte turisters nysgjerrighet, men for dem som vet hva som skjuler seg bakenfor, går assosiasjonene umiddelbart i retning av sjeldne smaksopplevelser. Det kommer ikke som noen overraskelse at Big Horn i Bergen har veldig mange stamgjester, og enkelte har vært med helt siden Big Horn startet opp i Bergen for 10 år siden. Big Horn er en norsk kjede med totalt 30 restauranter spredt over det ganske land. Et viktig element i konseptet er at uansett hvor du befinner deg i landet, vet du hva du får på Big Horn. Et klassisk, perfekt tilberedt måltid med biffen og det gode tilbehøret i sentrum. Og Big Horn- følelsen av å kunne senke skuldrene i lune og trivelige omgivelser. God atmosfære er vanskelig å skape hvis den ikke kommer fra hjertet og stedets egne ansatte. Her er det dempet belysning og tente lys, og lune sittegrupper dekket av skinn. På veggene er dekorasjoner med motiver som viser litt av Steak House- konseptets opprinnelse på det amerikanske slettelandet, i smeltedigelen av cowboy-, meksikanske – og indianske grilltradisjoner.
- Selv om det er fullt hus på en lørdag kveld, så er det alltid en avslappet stemning hos oss. Og vi passer for alle, enten det er par, vennegjenger eller familier, sier restaurantsjef Ronny Leknes.

Article image

Skreddersydd måltid hver gang

Hos Big Horn er fokus på at gjestene skal få alt hva hjertet begjærer innenfor biffens verden – godt hjulpet av et eget system der gjestene skriver ned på en ‹ønskeliste› akkurat hvordan de foretrekker biffen tilberedt og hvilket tilbehør som skal ledsage godbitene. Big Horn har en spesialavtale med Gilde om å få kun de aller beste og møreste biffene som er mulig å oppdrive. Det gjør at enten man velger indrefilet, ytrefilet eller entrecôte, er smak av ypperste klasse garantert. Ingenting slår et saftig biffmåltid når sulten er som størst, men hos Big Horn står også kyllingfilet, scampi, hamburgere, fisk og salatbar på menyen. En nyhet som er blitt veldig populær er ‹Share a meal›, der to personer kan dele et utvalg av spareribs, kyllingvinger, ytrefilet, scampi og løkringer med flere ulike sauser, blandet salat og grønnsaksstaver. Til alle hovedrettene kan man velge mellom pommes frites, bakt potet, pannestekt potet, franske noisetter, hvitløksgratinerte poteter eller ris. Du kan også velge mellom ulike typer tilbehør som smør, hvitløkssmør, bearnaise-smør, kryddersmør eller rømme. Her får man rett og slett tingene akkurat som man vil ha dem. Big Horn har salatbar der man mikser sin egen salat.

Article image

Folkelig og moderne steakhouse

I disse dager da det stadig dukker opp nye, hippe konsepter og trendy restauranter, utgjør Big Horn noe av en motvekt ved sitt sjarmerende og autentiske amerikanske steakhouse-konsept. Hvilke andre steder får man servert evige klassikere som Rekecoctail og Løksuppe til forrett eller Banana Split til dessert? - Vi har tilreisende som gjerne kommer fordi de vet hva de får, sier restaurantsjef Ronny Leknes. BigHorn er kjent for at mye av kokkens kjærlighet, tid og krefter går til sausen og vår champignonstuing. Gjestene våre er fornøyde når det går ut herfra og de merker at vi har god stemning .
Vil du ha en helaften eller ut og kose deg en kveld, er du kommet til det rette stedet. Konseptet vårt er tradisjonelt, men folkelig og med moderne følelse. Det er tidløst ved at det ikke prøver å være noe mer enn det er. Og det går aldri av moten, sier Leknes. Big Horn har også et eget selskapslokale som rommer opptil 25 personer og passer perfekt for festlige anledninger, enten det er i jobbsammenheng, som bursdagsfeiring eller annet.

Tekst: Elin Kvandal | Foto: Mona Gullstein & Big Horn