Hjem » Asker&Bærum »  Et fyrverkeri av farger

Et fyrverkeri av farger

Vårstemningen formelig slår mot deg i det du kommer inn dørene hos Gant på Sandvika Storsenter. Den nyoppussede butikken bugner nærmest over av vårlige nyheter i alle regnbuens farger og det skal godt gjøres ikke å bli i godt humør etter et besøk her!

Helt siden begynnelsen av 80-tallet har Gant vært et svært populært merke her til lands. Det er tydelig at klassiske og tidløse plagg inspirert av den preppy stilen på den amerikanske østkysten appellerer til oss nordmenn. Og Gant-butikken i andre etasje på Sandvika Storsenter har vært en kilde til inspirasjon for moteinteresserte i alle aldre helt siden åpningen i 2008. 
I vår har butikken gjennomgått en totalrenovering og 14. mars åpnet de dørene til en lekker og moderne butikk i ny drakt. De lyse og luftige lokalene gjør at de fargerike kolleksjonene virkelig kommer til sin rett, samtidig som butikken er oversiktlig og enkel å finne frem i. Her finner du dessuten alt du trenger til garderoben, fra hverdags- og jobbantrekket til det perfekte selskapsantrekket. I tillegg til Gants populære kolleksjoner til både damer, herrer og barn, har de også interiørartikler fra Gant Home og tilbehør som klokker og sko.

Åpner nye butikker

I en tid hvor man ofte leser om de fysiske butikkers død er Gant merket som går mot strømmen. Ikke bare har de renovert flere av sine eksisterende butikker som butikken her på Sandvika Storsenter og flaggskipbutikken i Stortingsgaten i Oslo, de har også åpnet flere nye butikker det siste året.
– Vi har blant annet åpnet nye butikker på Lagunen i Bergen og Moa Amfi i Ålesund, og vi er fremdeles på jakt etter flere lokasjoner, forteller daglig leder Lasse Transeth. 
– Vi ønsker å markedsføre og bygge merkevaren vår gjennom egne butikker. Tidligere var 80 % av omsetningen vår gjennom andre forhandlere, men i et marked hvor det har blitt tøffere for frittstående butikker ønsker vi å bygge fremtiden på egen retail. Vi føler at vi bygger merkevaren vår bedre med egne Gant-butikker enn med forhandlere. Vi etablerer butikker på de sentrene vi mener har en fremtid. Som vi har sett i USA så vil de sentrene som ikke følger med i utviklingen slite i årene som kommer, mens de som klarer å tenke nytt vil vokse. Men vi får ofte høre at vi går litt mot strømmen. Helt siden vi startet med Gant i Norge i 1982 har vi opplevd at når det er tøffere tider så har vi likevel hatt en vekst i utviklingen av merkevaren. En av grunnene er nok at når det er dårligere tider så kjøper folk færre plagg, men av bedre kvalitet. Vi har fremdeles stor tro på at de fysiske butikkene vil bestå, men på litt andre vilkår enn tidligere. Både digitale løsninger og ikke minst servicegraden i butikkene er enormt viktig.

Digitale løsninger

Og man trenger ikke være mange minuttene i butikken på Sandvika Storsenter før man oppdager at servicen står i fokus. Her blir du møtt av blide og hyggelige ansatte som mer enn gjerne hjelper deg med å finne det perfekte antrekket. Gant-butikkene har dessuten egne nettbrett lett tilgjengelig hvor du kan bestille varer fra nettbutikken og enten få de tilsendt rett hjem eller hente varene i butikken. 
– Nettbutikken er den desidert største butikken vår og her har vi hele kolleksjonen. Vi ser at stadig flere velger å hente varene i butikken når de bestiller på nett. Da kan man prøve og eventuelt bytte umiddelbart. Gant har dessuten en høy andel faste kunder som ofte er på utkikk etter en spesifikk vare og allerede vet hvilken størrelse de bruker, da er det jo veldig enkelt å bestille på nett. Butikken på Sandvika Storsenter er også en av butikkene våre med mange faste kunder. Den ligger i et veldig typisk Gant-område, hvor det er mange som setter pris på klassisk og tidløs mote og som ønsker kvalitet.

Egen kolleksjon for ungdom

Gant er nok aller mest kjent for sine fargerike plagg i en preppy amerikansk stil. Det er gjerne plagg som er litt sporty, men uten å være sportsplagg. 
– Jerseykolleksjonen vår med t-skjorter, piquéskjorter, sweatshirts og hettegensere er en sterkt voksende varegruppe. I tillegg selger vi utrolig mye chinos og i fjor hvor vi hadde en fantastisk sommer nærmest eksploderte salget av shorts, sier Lasse.
De siste årene har den kjente hettegenseren med Gant-logo blitt ekstremt populær blant ungdom. Gant har lenge hatt egne kolleksjoner for barn, Gant Kids og Gant Baby, men nå har de også lansert en egen kolleksjon rettet mot ungdom, Gant Teens. 
– Den store interessen for hettegenseren vår fra ungdom er noe vi selvfølgelig setter veldig pris på og som lover godt for fremtiden. Teens-kolleksjonen skiller seg en del fra Kids og er et helt nytt og spennende satsningsområde for oss.

70-årsjubileum

Det er ikke bare her i Norge at Gant står sterkt. I dag er merket representert i over 70 land og den klassiske, preppy looken står sterkt i motebildet. I år er det faktisk hele 70 år siden Gant ble grunnlagt, noe som vil bli behørig feiret gjennom hele året med kampanjen «Seven Decades, Seven Icons». Som navnet tilsier vil kampanjen fokusere på et ikonisk plagg fra hvert tiår av Gants historie. Dette er klassiske og tidløse plagg som fremdeles står sterkt, som button down-skjorten, club blazeren, chinos, piquéskjorten, rugbygenseren, varsity-jakken og genseren i kabelstrikk. 
– Denne kampanjen vil være hovedfokuset vårt hele året og det er utrolig tøffe ting, sier retail manager Svein Inge Sølvik. 
– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på både kampanjen og vårkolleksjonene. Det er nok herrekolleksjonene våre som er best kjent, men vi har også fått veldig bra respons på damekolleksjonen i alle våre butikker. Det er mye fine print og farger, og feminine, fine passformer.

Tech Prep – nyutviklet teknologi

Stadig flere oppdager også Gants kolleksjoner laget med den nyutviklede teknologien Tech Prep. Tech Prep gjør at plaggene puster, transporterer fuktighet og er mer bevegelige, noe som gjør de svært behagelige å gå med. 
– Kundene blir stadig mer bevisste på forskjellene i ulike materialer. Vi ser at når en kunde først har prøvd for eksempel en skjorte i Tech Prep så kommer de gjerne tilbake og vil ha flere plagg i samme materiale. Og vi har alt fra bukser og shortser til jakker og skjorter i Tech Prep. Så langt har det nok vært flest produkter på herresiden, men nå har vi også fått inn flere produkter til damer. 
I Gant-butikken på Sandvika Storsenter finner du flere plagg i Tech Prep, i tillegg til alt det andre du trenger til garderoben. 
– Vi er ekstremt stolte over den nyoppussede butikken. Lokalene har blitt åpnet opp og fått mer luft, og vi får vist frem det brede spekteret i sortimentet vårt på en mye bedre måte. Akkurat nå er det fantastisk flotte farger i butikken og er det en litt grå dag vil man garantert komme i godt humør etter et besøk her. Det har rett og slett blitt et enda hyggeligere sted å handle, avslutter Svein Inge med et smil.

FAKTA: Gant Sandvika Storsenter

• Hvor: 2. etasje Sandvika Storsenter, Sandviksveien 176, 1338 Sandvika
• Telefon: 67 49 40 40
• E-post: gant.sandvika@gantretail.no
• Webside: www.gant.no
• Facebook: www.facebook.com/gant
• Instagram: www.instagram.com/gant

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Gant & Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook