Hjem » Trondheim »  Endelig er Hyundai Ioniq 5 hos Okkenhaug Bil!

Endelig er Hyundai Ioniq 5 hos Okkenhaug Bil!

Det er liten tvil om at mange har ventet på den nye helelektriske SUV-en Hyundai Ioniq 5. I sommer var den endelig klar for norske veier, og tar du turen innom Okkenhaug Bil kan du selv oppleve den nye modellen!

Det har vært stor interesse rundt den splitter nye SUV-en Hyundai Ioniq 5. Både bilentusiaster og motorpresse har vært fulle av lovord, og hos Okkenhaug Bil kan de fortelle at det er tydelig at mange har ventet på denne modellen. 
– Hyundai Ioniq 5 er det siste tilskuddet vårt. Den kom til oss i juni, men vi hadde allerede forhånd-solgt over 60 biler før vi i det hele tatt hadde fått den i butikk. Nå har vi levert disse ut, og den selger fremdeles veldig bra, forteller salgsleder Kjell Ola Okkenhaug.
Okkenhaug Bil er et navn som kan skilte med en lang og tradisjonsrik historie. Den familieeide bedriften ble startet for 68 år siden og nå er tredje generasjon med i driften. Okkenhaug Bil er forhandler av Hyundai og Subaru. Faktisk har de vært forhandler av Hyundai i hele 29 år og er i dag en av de største forhandlerne av Hyundai i Norge. I det topp moderne bilanlegget i Ranheimsvegen på Leangen møter du med andre ord eksperter på akkurat dette merket. 
– Vi er totalleverandør av biltjenester og her finner du både nye og brukte biler, verksted og delelager samlet under et tak. Det er seks år siden vi flyttet til disse lokalene, og det er et nytt bygg med moderne fasiliteter. I tillegg ligger det sentralt, og det er lett å komme seg hit fra hovedveien. Vi har også en avdeling i Orkanger.

Den perfekte familiebilen

Hos Okkenhaug Bil finner du hele modellspekteret fra Hyundai utstilt, men det er vel liten tvil om at den store stjernen de siste månedene har vært nettopp Hyundai Ioniq 5. 
– Vi har fem ulike modeller fra Hyundai. Tre er helelektriske og de to siste er plug-in hybrider. Her får man med andre ord elektriske biler i alle prisklasser og størrelser. Hyundai Ioniq 5 er vår første helelektriske SUV. Det er en stor bil som passer perfekt som familiebil. Den har en romslig innvendig kupé som gjør kjøreturen behagelig for både sjåfør og passasjerer. Alle setene kan dessuten justeres slik at du får bilen akkurat som du ønsker. Setene kan også legges ned og vi har hørt om flere som har campet i bilen.
Med nye Ioniq 5 slipper du dessuten å være bekymret for rekkevidde. Den har en svært lang rekkevidde på inntil 481 km, noe som gjør at den egner seg godt til norske forhold. Dette er med andre ord en bil du fint kan bruke både til hytta og på ferien. 
– Ioniq 5 scoret veldig bra på rekkevidde i en NAF-test, i tillegg fikk den også skryt for ekstremt bra ladetid. Tidligere har det nok vært mange elektriske modeller som har blitt en andre bil i hjemmet, men Ioniq 5 er en vaskekte nr.1 bil. Den har både et spenstig design og ikke minst teknologien i bakhånd. Det er rett og slett ingen annen bil som ligger i nærheten.

Tekniske nyvinninger, hengerfeste og firehjulstrekk

Den nye SUV-en fra Hyundai har en rekke teknologiske finesser. Vi kjenner vel alle til problemet når man kommer tilbake til bilen etter en handletur eller et kafébesøk, bare for å oppdage at man er parkert inn. Med Ioniq 5 er ikke dette et problem lengre. Den har nemlig en knapp som gjør at bilen kjører frem selv. Ved hjelp av en egen app er det også mulig å forvarme bilen før du setter deg inn, noe som er perfekt for kalde morgener. I appen finner du i tillegg en rekke andre smarte funksjoner, som muligheten for å lade bilen eller sjekke om dørene er låst.
– Ioniq 5 har stikkontakter både på innsiden og utsiden av bilen. Stikkontakten på utsiden er perfekt om man vil ha med seg vifteovn eller vaffeljern på tur, sier Kjell Ola med et smil. 
– Det er i det hele tatt mange muligheter med denne bilen som ikke mange andre modeller har. Den starter på ca. 500 000,- og har premium som standard så nesten alt av utstyr kommer som standard. 
Hyundai Ioniq 5 er en stor bil, med en akselavstand på hele tre meter er den faktisk størst i klassen. Det er mulig å velge mellom firehjulstrekk eller bakhjulstrekk. 
– Den er også den første elektriske firehjulstrekker med hengerfeste og har en hengerkapasitet på 1600 kg. Og vi selger hengerfeste på 9 av 10 biler. I tillegg er det lov med taklast, slik at man kan ha skiboks eller ski på taket, avslutter Kjell Ola og ønsker alle hjertelig velkommen til Okkenhaug Bil for en hyggelig bilprat!

FAKTA: Okkenhaug Bil

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Okkenhaug Bil & Hyundai

Følg IN magasinet på Facebook