Hjem » Asker&Bærum »  En storartet restaurantopplevelse!

En storartet restaurantopplevelse!

Med båtplass i Sandvika har Vito‘s Restaurant i Vollen i årevis vært et obligatorisk reisemål for meg. Passe båtavstand unna, med herlig fjordutsikt, og et kjøkken som slår knockout på det aller meste av fjordens strand og bryggerestauranter.

Uterestauranten på Vito‘s er muligens fjordens beste. Her sitter du bokstavelig talt på bryggekanten, og omgivelsene med Vollens hvitmalte hus, og den herlige sjøutsikten gjør at det er lett å føle seg hensatt til det blide Sørland. Faktum er at denne sørlandsperlen ligger knappe 10 min fra Sandvika, og knappe 20 min fra Oslo sentrum!

Drive-through for båter

Årets sommer ble såpass vellykket at tallene for sommeren 2019 ble slått sønder og sammen. Til tross for dette har gjengen på Vito‘s ingen planer om å hvile på laurbærene. Neste sommer stiller Vito‘s nemlig med take away til båt samt drive-through for båter! Ingen dårlig tanke å ligge på drivanker i middagsbukta å få servert fersk sjømat over ripa. Ufortjent nok har mesteparten av de ivrige sommergjestene, glimret med sitt fravær når høsten har banket på døra. Dette har naturligvis irritert restaurantsjef Jan Klimicek såpass grundig at han nå har tatt jerngrep i forhold til denne problematikken.

Høyere kvalitet over hele linja

Han lover på tro og ære at Vito‘s går høst og vinter i møte med høyere kvalitet på både service, mat og drikke. Vi hang oss på da Jan og kjøkkensjef Pietro Sgariotto presenterte høstmenyen, og kan melde om følgende; Dette kjøkkenet holder skyhøy klasse! Vi prøvesmakte på en herlig sous vide stekt lammecarré med speltrisotto og safran, og en helt fantastisk velkomponert reinsdyrcarpaccio med wasabimajones. Denne sniksmakingen lover veldig godt. Vår servitør Dominika var forøvrig et funn. Kunnskapsrik, smilende, akkurat passe pratsom, og med en snedig evne til å stadig dukke opp ved ordet like før vi begynte å se etter henne.

Vinterterrasse

I løpet av høsten står også den nye vinter-terrassen med nytt design på møbler og nytt gulv ferdig, en investering til småpene 400.000,-. Gjennomsiktige vegger og varmelamper gjør at gjestene fortsatt skal kunne nyte utsikt og god mat, uten å bli blåst på sjøen.

Program hele uken

- Her kommer det til å syde av aktivitet hele uken, forteller Jan.
• Onsdager er det Jazzkvelder med blant annet «Live Foyn Friis Kvartet». En herlig artist med internasjonalt tilsnitt!
• Torsdager blir det Quiz m lagkonkurranse. 
• Fredager og lørdager blir det fine-dining med 3-5 rettere og fokus på sampling av drikke til maten som vin, øl, cognac, champagne etc.
• Søndager er det bare å ta med unger og svigermødre, da blir det familiedag med eget opplegg for ungene.
• Også er det faktisk ikke så lenge til Jul. Vito‘s har allerede begynt å få bestilling på julebord så det bare å hive seg rundt. Du kan booke julebord både på telefon og på vitosrestaurant.no/booking
– Vi har en julebords meny som er helt fantastisk, sier Jan med sedvanlig selvsikker mine.
– Utover det kommer vi til å satse på live-sport på flere skjermer. Både fotball og vintersport kommer til å være på menyen gjennom vinteren. Dette skal være en levende og dynamisk restaurant som er et naturlig valg enten man skal ta en pils med gutta/glass bobler med jentene eller nyte en bedre lunsj eller middag. Velkommen til Vito‘s!

FAKTA: Vito‘s Restaurant

• Adresse: Slemmestadveien 416, 1390 Vollen
• Telefon. 66 79 89 95
• E-post: post@vitosrestaurant.no
• Web: vitosrestaurant.no
facebook.com/vitosrestaurant.no
instagram.com/vitos_restaurant
• Åpningstider: Take away ons-fre 16-21 & lør-søn 12-21
• Åpningstider: Restaurant servering ons-tor 16-22, fre 16-00, lør 12-00 & søn 12-21
• Booke bord/julebord: Ta kontakt på telefon eller på vitosrestaurant.no/booking

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook