Hjem » Bergen » Mat & drikke »  En solid 20-årsjubilant

En solid 20-årsjubilant

Lerøy Mat har gjennom 20 år levert ferske varer og god service i kjelleren på Galleriet. Det er ikke tilfeldig at så mange velger dem når de skal handle inn til julemiddagen.
Man gambler liksom ikke med julematen, man vil være sikker på at man får kvalitetsvarer, og det kan vi garantere, sier daglig leder Hans Karlsen.
Lerøy Mat skiller seg ut fra de fleste andre matvarebutikker i sentrum. De har en egen kjøttavdeling, hvor det jobber pølsemaker og kokker. Disse gir ekspertråd i tilbredning og valg av julemiddag. Kunden kan få pinnekjøttet oppskåret mens de venter. Lerøy Mat har i alle år prioritert å ha fagfolk i butikken og et rikt utvalg av varer. Det er nok en av grunnene til at de i år feirer 20 år i Bergen sentrum.
– Vi har lagt oss på en linje hvor vi velger fagfolk og betjente ferskvareavdelinger. Dette skiller oss fra de klassiske billigbutikkene som det er så mange av i sentrum.

Betjente ferskvareavdelinger

Lerøy Mat har altså betjente ferskvareavdelinger. De har frukt og grønt avdeling med to heltidsansatte. Fiskedisken er svært populær blant kundene, her får man den ferske fisken som er så viktig for et vellykket måltid. Bakeriavdelingen starter opp ovnene kl 07 om morgenen, og sørger for at alt fra julebakst til pizzahorn er nystekt når kunden kommer til butikken. Felles for avdelingene er at de som er ansatt der kan sine fag, og er glad for å hjelpe kunden med råd og veiledning. For tiden er det mye julemat som handles i butikken, Karlsen kan fortelle at folk velger tradisjonelt.

Når det kommer til julemat har faktisk ikke trendene endret seg noe særlig de årene vi har holdt på. Folk vil ha pinnekjøtt, sylte, sild og lammerull. Det virker som man liker å utforske nye smaker resten av året, men holder på tradisjonene når det nærmer seg jul. Kalkun er èn av de få varene som ikke var så vanlig før, men populær nå. Flere og flere har tydeligvis inkludert fuglen i julemiddagene.

Et trygt alternativ

I disse juletider kan man altså trygt velge Lerøy Mat som sin butikk. 20-årsjubilanten tilbyr det meste du trenger, og hvis man ikke er helt sikker på hvordan man tilbereder maten er det bare å spørre de dyktige medarbeiderne i butikken.

Jeg føler at helheten i vårt tilbud er god. Vi har alltid satset på kvalitet og fagfolk. Av seks heltidsansatte i ferskvareavdelingen, har fem tatt fagbrevet sitt . Den sjette har 20 års erfaring fra salg av ferskvarer. Jeg mener at vi blir oppfattet som et veldig trygt alternativ hvis man vil være sikker på at man serverer sine gjester gode produkter. Det at vi har holdt det gående i 20 år med stor trafikk er et kvalitetsstempel i seg selv, avslutter Karlsen.

Kvalitet er det man får når man handler hos Lerøy. Er du av typen som ikke tar sjanser med maten du serverer i juletiden, anbefales et besøk hos jubilanten som holder til i kjelleren på Galleriet.

Tekst: Erlend Haugland
Foto: Espen Falck Pedersen