Hjem » Asker&Bærum »  En smak av Italia

En smak av Italia

Hvem trenger vel å dra til Italia når det det finnes steder som dette, utbryter min borddame Rikke med henvisning til to servitører som småprater på Italiensk.

Og faktisk; Når det er 30 grader i skyggen, og vi snuser inn duften av lavendel og pastasaus, mens vi nipper til en kald Prosecco, er det lett å føle seg hensatt til langt sydligere breddegrader. Rikke er i Likhet med IN magasinets utsendte erklært «Italiafil», og synes det er fryktelig at det pga. et visst virus, for første gang på lenge ikke blir noen italiaferie. Villa Bekk har foretatt en kraftig oppgradering av uteserveringen siden siste besøk. Lavendel, friske blomster og en eviggrønn laurbærhekk lager en flott ramme rundt et måltid, som ble akkurat så bra som vi hadde forventet.

En tidløs klassiker

Ettersom jeg fra tidligere er godt kjent med kjøkkensjef Karen Hevrøy kokekunstner, bestilte jeg av gammel vane en klassisk tomatisert fiskesuppe; En tidløs klassiker som mang en gang har gitt meg gåsehud og tårer i øynene, når jeg har fått den servert på ymse restauranter i Napoli og omegn. Suppen er basert på en aldeles nydelig hjemmelaget fiskekraft, og inneholder romslige mengder kveite, kamskjell, scampi og blåskjell. Det er et eller annet med balansen i smakene i fiskesuppe. Surt, søtt, salt, sterkt; Denne suppen er ikke kokt, den er komponert, og Karen Hevrøy er fiske-suppenes Verdi! 
 

Rikke bestiller konsekvent Lammecarre når vi besøker Villa Bekk, men etter en lett overtalelse fra servitør gikk hun også for fiskesuppen. Etter en utrivelig salmonellaaffære ved forrige inntak av Napolitansk fiskesuppe på en luguber kneipe i Bremen, var hun noe skeptisk. Skepsisen forduftet like fort som duggdråpene på min Peroni, og etter noen innledende lyriske beskrivelser av smaken, endte det hele med at hun slurpet i seg kraften fra bunnen av tallerkenen, med en lidenskap som utsløste latter fra ungene på nabobordet.

En lykkepille av en restaurant

Servitøren valgte for øvrig en Chablis Domaine de Melandes for oss, som var glimrende til suppen. Som en helhetsopplevelse var dette så bra at Villa Bekk bør tiltrekke seg klientell fra fjern og nær, ikke bare slike som oss som har stedet som nabolagsrestaurant. 
Og igjen; lider du gråtetokter og svartsinn på grunn av savn etter Italia?
Tørk tårene og ta turen til Villa Bekk. Dette er en skikkelig lykkepille av en restaurant!

FAKTA: Villa Bekk på Bekkestua

• Villa Bekk er stedet for deg som søker en gjennomført god smaksopplevelse med smaker og estetikk som appellerer til både gane og øyne.
• Adresse: Bærumsveien 212, 1357 BEKKESTUA
• Web: villabekk.no
• Facebook: facebook.com/villabekk
• Instagram: instagram.com/villabekk
• E-post: post@villabekk.no
• Tlf: 919 03 016

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa