Hjem » Oslo »  En opplevelse blant trekronene

En opplevelse blant trekronene

Om vinteren yrer det av skiglade mennesker i alpinanlegget på Tryvann. Men når våren kommer og snøen smelter bygger Espen Bengston og gjengen hans opp sommerparken – et sted der adrenalin, friluftsliv og mennesker i alle aldre møtes blant trekronene.

– Vi har hatt en helt fantastisk vintersesong, og er takknemlige for alle som har tatt turen opp hit for å kose seg og bli bedre på ski. Det har vært en fin vinter med mye snø, og da får folk lyst til å stå på ski og snowboard, smiler Espen.
Men den siste måneden har gjengen satt i gang arbeidet med å åpne sommerparken – et av sommerens vakreste eventyr. Den består blant annet av en Høyt og Lavt klatrepark, en av straks fjorten i Norge. Det er et navn de bærer med stolthet.
– Parken består av 11 forskjellige løyper med 205 forskjellige hinder, også kalt games, og 37 zipliner. Man leier en klatresele, får et lite sikkerhetskurs og kan bruke hele dagen i løypene, forklarer Espen, som gleder seg til årets sesong.

Kurerer høydeskrekken

Zip lines, hengebroer, vinglende skateboards og Tigerspranget – den tjuefem meter høye pålen du kan kaste deg utfor med utsikt over hele Oslo. Det skorter ikke på utfordringer for den som søker det.
– Du trener koordinasjon, balanse, og utfordrer høydeskrekken. Og selvfølgelig mestringsfølelsen. Den kommer du til å kjenne på! forteller Espen.
Men med store utfordringer må også sikkerheten være vanntett. Og det er et ansvar gjengen tar på alvor.
– Du får klatresele og hjelm, og sikkerhetskurs hvis du er her for første gang. Og når du først har koblet deg på en løype, må en av instruktørene hjelpe deg med å koble deg av. Vi tar sikkerheten på alvor, og det synes bestemødrene som kommer hit med barnebarna er godt, smiler Christopher, som også er med å bygge opp sommerens park.

For de minste og de største

Dette er også barnas park, med store og små utfordringer tilpasset de små. Miniversjoner av løypene spenner seg mellom trærne en snau meter over bakken.
– «Hvilken løype tok du?» spør de hverandre når de har vært her, og da ser vi mestringsfølelsen lyse, forteller Espen.
Alle løypene har ulike navn som stammer fra norrøn mytologi. De minste kan prøve seg på Ask og Embla. Ut fra Yggdrasil, tretårnet i midten, spenner løypene seg i alle retninger. Er du skikkelig tøff kan du begi deg ut på Loke, en luring av en løype. Her finnes noe for alle generasjoner.
– Til slutt har vi Tigerspranget. En 25 meter høy tømmerstokk fra en av Danmarks høyeste trær. Du klatrer 88 stigetrinn opp, og fra toppen har du utsikt over Tigerstaden. Så kaster du deg ut i et fritt fall. Det er en typisk aktivitet for et utdrikningslag, smiler Espen.

Skreddersyr eventer

På Tryvann arrangeres det også eventer, der friluftsaktiviteter kombineres med fine middager ved parkens lavvoer. Bursdager, utdrikningslag og en rekke andre begivenheter har funnet sted blant trærne på Tryvann.
– Vi skreddersyr arrangementer og har kapasitet til å ta imot opp til 120 personer til hvite duker. Da kan vi varte opp med deilig mat og god underholdning, forteller Espen.
Menyen har et bredt utvalg, og i kombinasjon med bar, live band eller DJ kan de tilby en garantert suksess til din neste store begivenhet.
– Da kan man først ta med selskapet på en av våre aktiviteter, og deretter gå til bords og feire, forteller han videre.
Espen ramser opp aktiviteter som pil og bue, øksekasting, luftgevær og femkamp som forslag til aktiviteter for teambuilding.

Først og fremst friluftsliv

I tillegg til klatreparken og eventer har de utleie av sykler med mulighet for guidet tur.
– Vi befinner oss på Oslos topp, midt i skogen. Dette er først og fremst friluftsliv, og vi er stolte av å kunne tilby denne fantastiske opplevelsen til folk som vil ut i naturen. Løypene går mellom trærne i alle høyder, du oppholder deg i trekrona, smiler Espen.
Han forteller at det er noe spesielt med skogens ro, og at han gleder seg med alle som tar turen. Og at det er ekstra stas å kunne bidra til å få folk opp av sofaen og unge bort fra Play Station og tilby dem en utfordring de fleste ser ut til å elske.
– Man blir sliten og utfordret, men det er kjempegøy. Og det man sitter igjen med er mestringsfølelsen. Det er fantastisk, smiler Espen.

FAKTA: Oslo sommerpark

• Husk det kan lønne seg å booke online dersom det er en aktivitet du ønsker å prøve.
• Webside: www.oslosommerpark.no
• Facebook: www.facebook.com/OsloVinterpark
• Instagram: www.instagram.com/oslo_sommerpark

Tekst: Pauline Östgård | Foto: Kyle Meyr / Oslo Sommerpark
 

Følg IN magasinet på Facebook