Hjem » Bergen » Mat & drikke »  En nødvendighet for diabetikere, slankere og trimere

En nødvendighet for diabetikere, slankere og trimere

10.000 matoppskrifter på nett med fullt næringsinnhold
«Kan jeg som diabetiker trygt spise dette?» «Hvis jeg skal slanke meg og drive fysisk aktivitet, hva slags mat bør jeg da spise?» «Jeg sliter med stoffskiftet mitt og må være svært forsiktig med hva jeg spiser, og trenger å vite nøyaktig hva jeg putter i meg.» «Jeg er nøye med innholdet av vitaminer og mineraler i maten. Hva er i denne retten av vitaminer?»

matoppskrift.no

Nettsiden www.matoppskrift.no har nå lansert en gratis tjeneste hvor næringsinnholdet, kalorier, karbohydrater, fett og annet innhold i ikke mindre enn 10.000 oppskrifter på aktuelle retter, det være seg middagsretter, småretter, desserter, kaker og mye annet, blir presentert.

– Nå trenger ikke familien regne ut eller lure på om den matretten man ønsker å lage er sunn, eller om alle tåler den. Familien trenger heller ikke lure på om det mor eller far vil lage til middag er fornuftig å spise dersom et av familiemedlemmene sliter med diabetes, trener, eller blott ønsker å gå ned noen kilo, forklarer Knut Pettersen, daglig leder og den som har utviklet tjenesten som nå presenteres på www.matoppskrift.no.
– Det er nå slutt på den tiden da man måtte veie og regne på kalorier, karbohydrater, fett og annet innhold i bakervarer, middagen eller andre retter, når man laget mat etter oppskrifter man finner, forklarer Pettersen.

– Vi har nå lansert en ekstra gratis tjeneste, hvor oppskrifter blir lagt inn i ett system som automatisk har regnet ut næringsinnholdet i den porsjonen, kakestykket, isen, drikken eller hva det er du måtte lage, opplyser Pettersen.

En klar trend i tiden

– Målet er at de fleste oppskriftene som ligger ute på nettstedet skal presenteres med fullt næringsinnhold. Det er en klar trend i tiden at vi etterspør sunn mat, og ikke minst riktig mat i forhold til sykdommer som cøliaki, stoffskiftesykdommer, diabetes, fordøyelsessykdommer og andre lidelser, fremholder Pettersen.

– Jeg begynte med dette systemet våren 2008 og det ble så smått lansert på nett tidlig høst 2008. Jeg har nå nådd 10.000 totalt som er regnet ut, og satser på 20.000 totalt ved utgangen av 2009, forteller Knut Pettersen som er daglig leder og hjernen bak dette systemet.
– Det er alle typer oppskrifter som legges ut i systemet og ikke bare kalorifattige. Her finner man kjente norske tradisjonsretter, diett og allergi oppskrifter, drinker, sauser, supper, grillmat og masse annet
Med 10.000 oppskrifter til å velge mellom skulle forholdene ligge godt til rette for å planlegge kaloriinntaket i hverdagen, men ikke bare kalorier er med i dette systemet.

– De fleste aktuelle mineraler, vitaminer, fett, karbohydrater og protein regnes også ut, forteller Pettersen engasjert om sitt system.

– Og det beste er at etter som det kommer nytt datamateriale, vil alle verdier på oppskrifter oppdatere seg automatisk, legger han til.