Hjem » Oslo »  En kortreist jubilant – men med lange tradisjoner

En kortreist jubilant – men med lange tradisjoner

Strai Kjøkken fyller 90 år. Og den norske bedriften står fortsatt for stolte håndverks-tradisjoner. Men om du går for et tidløst eller et trendy kjøkken er helt opp til deg.

Strai Kjøkken på Skøyen møter deg med en lys, men lun atmosfære. Blide ansikter. Så startet også kjøkkeneventyret på «det blide Sørland», nærmere bestemt i Kristiansand - for hele 90 år siden.

Norsk kjøkken

– Mange kunder synes det er hyggelig at vi har fabrikken vår i Kristiansand, og det er jeg helt enig i. Så når kunden bestiller et Strai Kjøkken, er det kortreist og miljøvennlig, sier interiørkonsulent Nina Alnæs Sundkøien. 
Strai Kjøkken fyller 90 år. Og den stolte håndverksbedriften er i dag i hendene på tredje/fjerde generasjon Tobiassen. En flat struktur, og med mye velvilje og stå-på humør, kjennetegner de 130 medarbeiderne. 
– Alle medarbeiderne gjør det lille ekstra for kunden. Å være en del av det - jeg føler litt på at vi er som en stor familie, sier Nina.

Kartlegger drømmen

Når kunden kommer til Strai Kjøkken for å få realisert sin kjøkkendrøm, starter det med en god dialog og en behovsanalyse. Mange forskjellige momenter spiller inn for å oppfylle kundens ønskeliste. 
– Vi må finne kundens «sjel»; Hvordan lever de livet sitt? Og hva slags smak har de? Skal kjøkkenet være tidløst, eller kanskje mer trendy? spør Nina. 
Selv om de yngre ofte går for et strammere kjøkken enn de godt voksne, er det ikke alltid gitt;
– Jeg hadde et ektepar i 60-årene som handlet hos oss, og de var fast bestemte på et stramt kjøkken. Ingen profiler, ingen knotter. Det skulle være enkelt å gå raskt over med JIF`n, sier daglig leder, Petter Gulbrandsen.

Renere luft

Praktisk skal et kjøkken helst være. Nytt og praktisk på markedet er også en ventilator som er integrert i selve koketoppen. Denne frigjør plass, og sørger også for at matosen forsvinner igjen før den får «satt» seg i vegger og tak. Et renere kjøkken og med bedre inneluft blir resultatet. Nina viser frem spennende modeller fra Bora. Den nye teknologien har allerede rukket å bli populær. 

Praktiske høyder

En annen praktisk idé er det også å ha stekeovnen i et høyskap. I ryggvennlig høyde kan man unngå en masse bøy og tøy under kokkeleringen. Strai Kjøkken leverer også skrog i forskjellige høyder. Alt kan tilpasses.
– Det kan være lurt å tenke litt frem i tid, og å tenke ergonomi. De fleste kjøper kjøkken for å ha det lenge. Et kjøkken fra Strai er ment for å vare, og har 30 års garanti i henhold til gjeldende bestemmelser, sier Nina.

Regnbuens farger

Garantert er det også at farger har kommet for å bli. Lenge. I år lanserte Strai Kjøkken en ny lakk og maling. Denne har ikke avgasser, påvirker dermed ikke inneklimaet, og er allergivennlig. I tillegg er den veldig slitesterk. Strai Kjøkken er alene om den på det norske markedet.
– Malingen fås i 20-25 standardfarger. Men vi kan tilby alle NCS-kodene, og finner du en egen, kjempelekker farge - som du bare må ha, så får vi til det også. Pristillegget er bare snakk om noen tusenlapper ekstra, sier Petter.

Deco Blue

Der det tidligere gikk mest i hvite, grå og sorte kjøkken, har det glidd mer over i grønne og blå. Strai Kjøkken selger for tiden mange blå kjøkken, blant annet i fargen Deco Blue. 
– Deco Blue er en litt dyp blå, kjempefin og hyggelig farge på kjøkkenet. Og vi har også en del fine grønnfarger, som den typiske Strai-fargen Refleksjon - en nydelig grønnfarge, sier Nina. 
Den varmgrå fargen, Aske, er også populær. Fargevalgene varierer gjerne etter type sted. Blått kan være et naturlig valg også for sommerhuset som ligger ved sjøen. Mens på hytta på fjellet velger noen å gå for noe «tyngre» - som et sort eikekjøkken. 

Rød tråd

Er det viktig med en «rød interiør-tråd» gjennom flere rom i boligen, er det fullt mulig å bestille både bad (ikke servanter o.l.), garderobe og bokhyller fra Strai Kjøkken. Alle innredningene bestilles på mål. 

Feinschmecker-finish

Når alle valg er tatt, er det levering og montering som gjenstår. Leveringstiden er på 6-8 uker.
– Vi leier inn en montør. De er et selvstendig firma, men monterer kun for Strai Kjøkken, og de er møbelsnekkere. Da vet vi at de får til den lille feinschmecker-finishen som gjør Strai-kjøkkenet så bra, sier Nina.

FAKTA: Strai Kjøkken Oslo AS

Adresse: Drammensveien 130, 0277 Oslo
Telefon: 47 48 80 65
E-post: oslo@strai.no
Webside: www.strai.no
Facebook: www.facebook.com/straikjokken
Instagram: www.instagram.com/straikjokken

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Strai Kjøkken
 

Følg IN magasinet på Facebook