Hjem » Oslo »  En eventyrlig jul

En eventyrlig jul

Julen handler om tradisjoner, både gamle og nye. I Illums Bolighus finner du alt du trenger for å lage en hyggelig og tradisjonsrik julefeiring, og for å skape dine egne tradisjoner!

I november og desember formelig bugner de to varehusene på Glasmagasinet Stortorvet og i Vikaterrassen av funklende julestemning.

For mange er et besøk i Illums Bolighus en viktig del av førjulstradisjonene. I november og desember formelig bugner de to varehusene på Glasmagasinet Stortorvet og i Vikaterrassen av funklende julestemning. Illums Bolighus er et livsstilskonsept med alt fra klær, smykker, sko og velværeprodukter til møbler, belysning, tekstiler, delikatesser, serviser og kjøkkenutstyr fra kjente skandinaviske og internasjonale varemerker. Her finner du med andre ord det meste du trenger til julefeiringen samlet under et tak. Illums Bolighus er fylt med inspirasjon og designglede hele året, men tiden før jul er alltid spesiell. 
– Besøker du Illums Bolighus i juletiden skal du oppleve jul i alle avdelinger, sier landssjef Grete Aasen Seyffarth og administrativ sjef Aija Kalve Grytli. 
– I år ønsker vi igjen velkommen til et eventyrlig juleunivers inspirert av snølandskapets skjønnhet, med et nostalgisk streif av stjerner, kongler, juletrær, snøkrystaller og julekuler. Årets juletema er eventyrlig og nostalgisk pynt i sølv, rosa og burgunder. Fra den kritthvite, nyfalne snøen til frosten som kaster sitt sølvaktige skjær på kongler og blader, til burgunder og rosa nyanser på kalde kinn, mistelteinens bær og vinterhimmelen i skumringstid. 

Dekk et vakkert bord!

Måltidene er en viktig del av julefeiringen og tar du turen innom Illums Bolighus får du garantert ny inspirasjon til hvordan du kan dekke et uforglemmelig bord. Her finner du blant annet de flotte juleservisene fra Royal Copenhagen, Kähler, Jette Frölich, Pillivuyt og Wik & Walsøe.
– Et vakkert servise er en investering som tas frem hver jul og som kan gå i arv. Nå har vi fått inn flere nyheter som serviser fra Missoni og Rosenthal meets VERSACE som vi har jobbet lenge for å få på plass, forteller Grete. 

Trenger du å friske opp julepynten?

Og samler du på et servise er det enkelt å lage en personlig ønskeliste i Illums Bolighus som du kan dele med familie og venner slik at de vet hva du mangler. 
– Gavelisten vår er veldig populær både til bryllup og andre anledninger. Du kan enkelt gå rundt i varehuset og skanne de produktene du ønsker deg med mobilen. 

Er du utkikk etter det perfekte antrekket til julens selskapeligheter så har fashionavdelingen har mye spennende å by på både til han og henne. Her finner du kjente merkenavn som Designers Remix, Iben, Sand Copenhagen, DAY Birger et Mikkelsen, Second Female, Résumé, Gant, Kari by Simonsen, Love Lolita og Stenströms, i tillegg til en rekke andre. Illums Bolighus kan også friste med alt du trenger innen tilbehør, fra vesker og sko til smykker og klokker. 
– I år er det lov å pynte seg igjen. Det er nærmest en fargeeksplosjon i fashionavdelingen, med mye farger og mye glitter. 
Illums Bolighus har dessuten det meste du trenger til hjemmet, fra møbelklassikere og belysning til en velfylt tekstilavdeling med merker som Lexington, Georg Jensen Damask, Gant Home og MissoniHome. Her finner du også en rekke gode gaveidéer og trenger du litt inspirasjon til årets julegaver så har nettopp den nye katalogen fra Illums Bolighus kommet med både nyheter og klassikere. Det er også med et juleinnstikk med dagtilbud hvor du hver dag fra den 4. november til den 11. desember finner gode tilbud med det beste innenfor skandinavisk design. I varehusene er det også en egen juleshop med både moderne og klassisk pynt. De siste årene har blant annet den humoristiske juletrepynten fra Medusa Copenhagen blitt veldig populær. Tradisjonen tro blir det også den årlige juletrekonkurransen hvor du kan stemme frem til den 15. desember på ditt favorittjuletre i begge varehusene. En heldig vinner i hvert hus vil vinne all julepynten på det treet de stemte på. I tillegg har Illums Bolighus egen sjefsdekoratør Martin Graae igjen designet et lekkert nytt julepapir som alle gavene du kjøper i varehusene kunstferdig pakkes inn i.

Vant pris for mest innovative butikk

Det er med andre ord ikke mye som overlates til tilfeldighetene i Illums Bolighus. Det er nok også en av årsakene til at Illums Bolighus vant den prestisjefulle Designbase Award 2022. 
– Vi er utrolig stolte over å ha vunnet og i mars reiser vi til Chicago for å konkurrere med over 30 andre land om den internasjonale Global Innovation Award in Retail Excellence prisen. Vi er så heldige å ha et personale som er lidenskapelig opptatt av de varemerkene de jobber med og som er flinke til å hjelpe hverandre på tvers av avdelingene. Vi har stor tro på fremtiden og kommer til å fortsette med ulike aktiviteter og ta inn nye leverandører. Akkurat nå har vi et flott samarbeid med kunstneren Therese Enger og i høst har dessuten Kreftforeningen valgt oss som en av få samarbeidspartnere til deres Stjerneaksjon 2022. Julepynten i årets aksjon er designet av design- og arkitektfirmaet Snøhetta og produsert av norske Th. Martinsen, og vi er utrolig stolte over å få lov til å være en del av dette. 
De to varehusene er i konstant endring slik at man alltid kan oppleve noe nytt når man besøker de. Er du medlem i No1-fordelsprogrammet får du dessuten invitasjoner til events, nyhetsbrev med de nyeste trendene og unike tilbud og du opptjener 10% i form av bonuspoeng på alt du handler. 
– Det skal være spennende å ta turen innom oss. Ofte kommer flere generasjoner sammen for å oppleve julestemningen her, noe vi synes er ekstra hyggelig, avslutter Aija og Grete og ønsker alle velkommen til en eventyrlig førjulstid i Illums Bolighus!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Illums Bolighus
 

Følg IN magasinet på Facebook