Hjem » Trondheim »  En eventyrlig bobilsommer

En eventyrlig bobilsommer

Sommeren 2020 bød på et realt oppsving i bobilsalget hos Namsen Auto på Øysand. Plutselig skulle «alle» oppleve ferielandet Norge fra et bobilsete.

Hymer er Norges mest solgte bobilmerke, og Namsen Auto er landets største forhandler på merket.

Starten på året så imidlertid ikke lys ut for daglig leder hos Namsen Auto Trondheim Svein Roger Nordbakk. Halve staben ble permittert allerede i februar på grunn av stor usikkerhet rundt koronasituasjonen. Da hadde de nettopp lagt bak seg et utfordrende 2019, der staben var blitt redusert fra 26 til 15 ansatte.

Flere yngre

Så skjedde det noe på bobilmarkedet i slutten av mars i år.
– Bobiler ble plutselig enn veldig etterspurt ting som skulle selges til norgesferien, og vi fikk mange nye kunder. Jeg tror vi aldri før har solgt så mye bobiler til båtfolk eller folk som har leilighet i Spania som i år, sier Nordbakk. 
Han forteller at kundegruppen har endret seg mye bare på noen få år. Tidligere var det i hovedsak godt voksne som kjøpte bobil. Nå er det flere yngre som får sansen for bobillivet.
– For fem år siden var det bare pensjonister som kjøpte bobiler, men nå er kundene våre fra 30 år og oppover. Kvaliteten er også mye bedre nå enn før. Nå er bobilen mye bedre på isolasjon og varmesystem, og de er laget for å brukes året rundt, sier han.

Terje Skjærvik valgte å oppgradere til en ny og større bobil fra Adria. Her sammen med selger Bjarne Knutsen.

Føler seg fri

Mai, juni og juli ble altså tre knallmåneder for Namsen Auto. I tillegg ble halvparten av salget gjort uten innbytte, slik at varelageret til forhandleren minket. Nordbakk sier dette var noe de ønsket å oppnå da koronaen brøt ut. 
– Det var for å få likviditeten på plass. Men nå har vi få biler, og vil gjerne ha inn flere for å få flere varer å selge, sier han.
– Hvorfor er det så mange som vil ha bobil?
– Jeg tror folk vil se landet på en ny måte. Folk føler seg fri med en bobil, og man får oppleve landet vårt på et annet vis enn når man bor på hotell. Og så er bobilmiljøet et veldig fint miljø. Når du rigger deg opp på en campingplass så er folk veldig kontaktsøkende, sier Nordbakk, som selvfølgelig har feriert i bobil selv i sommer. 
Vil du heller fricampe og ha litt mer kontroll på campinglivet ditt selv, selger Namsen Auto også batteripakker og solcellepanel, slik at du kan være mer selvhjulpen med strøm og gass.

Daglig leder ved Namsen Auto Trondheim Svein Roger Nordbakk, kan se tilbake på et eventyrlig bobilsalg sommeren 2020.

Bestselger

I tillegg til salg av nye og brukte bobiler, har Namsen Auto også ti bobiler til utleie. Nordbakk sier prisen på en bobil varierer veldig - fra 250 000 kroner for en bruktbil til to millioner for en nybil. Vil du punge ut enda mer, kan du fint få en bobil til fem millioner, sier han. Snittprisen på bobilene solgt hos Namsen Auto hittil i år ligger på 750 000 kroner. 
– Bestselgerne våre er bobiler fra Hymer og Adria. Hymer er Norges mest solgte bobilmerke, og vi er landets største forhandler på begge merkene, sier Nordbakk. 
Han ser ofte at de som kjøper bobil ønsker å bytte den ut etter et par år, for å prøve noe nytt. Når IN magasinet er innom, har bobileierne Terje og Lisbeth Skjærvik akkurat signert kjøpskontrakt på en ny bobil fra Adria. Ekteparet har hatt bobil i fem år, og har feriert i både inn- og utland med bobilen. Nå ønsket de å prøve et nytt merke.
– Vi tenkte først på en bybobil. Men så har vi hund, og da tenkte vi det var greit med litt mer plass, sier Skjærvik.

Namsen Auto selger også campingutstyr, og i 2. etasje finner du campingutstyr- og interiørbutikken K&S Style.

Totalleverandør

Det er i år fem år siden Namsen Auto åpnet avdeling i Trondheim, og to år siden forhandleren flyttet til lokalene på Øysand etter først å ha holdt til på Nardo.
– Beliggenheten der var bra, men det var trangt. Vi doblet omsetningen da vi flyttet hit. Det er enklere å komme seg hit, og folk med bobil er vant med å ferdes langs veien, sier Nordbakk. 
Det var han som startet Namsen Auto i Grong i 2008, og i fjor flyttet han selv sørover for å drive avdelingen i Trondheim. Han sier målet er å være en totalleverandør på bil, bobil og campingvogn. 
– Her på Øysand har vi godkjent bilverksted, både for bil og bobil. Vi har bilsalg, klargjøring, butikk på 850 kvadratmeter, og i 2. etasje har vi en butikk som selger campingtilbehør og interiør. Vi har også lagringsplass for bobil, slik at man kan leie vinterlagring, forteller han.

Bobilsesongen er ikke over selv om sommeren er forbi, og høsten kan by på mange fine turer og opplevelser med bobilen.

FAKTA: Namsen Auto Trondheim

Øysandvegen 239, 7424 Øysand
• Tlf 405 63 999
• Epost: trondheim@namsenauto.no
• Facebook: facebook.com/namsenautotrondheim
• Selger bil, bobil, campingvogn og campingutstyr.
• Bobilmerker: Hymer, Adria, Niesmann, Laika, LMC, Carado, Kabe og Sun Living.

Tekst & foto: Renate Brødreskift