Hjem » Oslo » Reiser & opplevelser »  En butikk utenom det vanlige

En butikk utenom det vanlige

Hos Steffen i Akersgata finner du både lekre vesker, lommebøker og reiseeffekter fra internasjonalt anerkjente merker, i tillegg til en avslappet og hyggelig atmosfære.

Å gå inn dørene hos Steffen i Akersgata er ikke som å gå inn dørene hos hvilken som helst veskebutikk. Ikke bare kan de skilte med en rekke eksklusive merker som Longchamp, Tumi, Tosca Blu, Coccinelle og DKNY, men atmosfæren er også unik. Her spilles det vakker opera i bakgrunnen, du blir møtt av blide og hyggelige mennesker og man kan gå rundt med senkede skuldre å se på det brede vareutvalget.
Og både vareutvalget og menneskene bak disken er nok hovedårsakene til at mange legger turen innom Steffen, fra både fjernt og nært.
– Vi har så mange skjønne kunder, og er utrolig takknemmelige for at så mange synes det er hyggelig å komme innom oss. Det virker som om mange er lei av kjedebutikker med det samme utvalget. Her oss hos er alle velkomne, enten man er på utkikk etter noe spesielt eller bare vil gå og titte, sier innehaver Asrunn Thoresen.

Article image

Tradisjonsrik

Steffen er en butikk med lange tradisjoner som har holdt til på samme adresse i over 70 år. Asrunn tok over for 14 år siden etter at den forrige innehaveren, Erik Steffen, pensjonerte seg. Og selv om det å skulle ta over etter den populære innehaveren kanskje kunne virke som store sko å fylle, vitner de mange stamkundene om at dette er en oppgave Asrunn har klart med glans.
Den samme entusiasmen og pågangsmotet som hun har brukt på butikken fikk hun også bruk for da hun ble alvorlig syk av hjernehinnebetennelse, noe som fikk mange av butikkens kunder til å bekymre seg for både henne og fremtiden til Steffen. Men etter en tøff kamp kan hun nå forsikre om at hun er på vei tilbake, og hun forteller at noe av det som fikk henne til å stå ekstra på for å bli frisk var tanken på at hun måtte tilbake til butikken og kundene der.

Article image

Eksklusive merker

Med alle de flotte veskene, koffertene og lommebøkene man finner hos Steffen er butikken nesten som et lite paradis for alle moteinteresserte. Og enten du er på jakt etter noe elegant og klassisk eller de siste trendene, er du nærmest garantert å finne noe som vil falle i smak her.
– Vi holder oss hele tiden oppdaterte på hva som skjer i moteverdenen, og følger nøye med på trendene i Frankrike og Italia. Til våren er det kommet mye flotte og friske farger. Etter finanskrisen og nedgangstidene i Europa hadde kanskje folk behov for litt farger igjen. Fra Longchamp har det for eksempel kommet mye blått, en farge som det har vært lite av de siste årene. Så hvis noen ønsker seg en blå veske, må de komme til oss, sier Asrunn med et smil.
Steffen er den eneste butikken i Norge som fører Longchamp, et populært og eksklusivt merke som ofte er å se på sidene i de store motemagasinene. Og hos Steffen finner du et utvalg som ikke står tilbake for det man finner i verdensmetropolene.
– Longchamp er et gammelt familiefirma som er over 60 år, og som har veldig høy kvalitet på alt de gjør. De har en spennende historie, og startet egentlig med å lage piper. Blant annet har de lagd piper til Elvis Presley og senere lagde de også interiøret til en bil som Grace Kelly kjørte. Hver sesong kommer de dessuten med en spesiell kolleksjon, som i år frontes av Kate Moss.

Article image

Kofferter fra Tumi

Trenger du noe nytt til reisen, er det ingen som kan slå Tumi. Tumi regnes som koffertenes Rolls Royce, og kan friste med flott design og høy kvalitet. Og akkurat nå kan Steffen tilby et utvalg av nummererte kofferter fra Tumi, med fargesterke og stilige motiver.
– Tumi bruker ofte kjente kunstnere og skuespillere når de promoterer produktene sine, og i USA er de blant annet representert i flere TV-serier. Og her hjemme ble Tumi benyttet under filmingen av Jo Nesbøs Hodejegerne som kommer på kino i august.
Et annet merke som har vært å finne hos Steffen i mange år er det tyske Picard. Picard er et gammelt familiefirma, og er en av Tysklands største og mest anerkjente produsenter av lærvarer. I butikken finner du alt fra dokumentmapper og ryggsekker til lommebøker og vesker.
– Picard er det merket vi har hatt lengst. Erik Steffen handlet med dem, og når jeg tok over butikken måtte jeg love å fortsette. De lager fantastiske vesker av høy kvalitet, og en veske kan vare i 20 år og blir bare flottere med tiden. I tillegg er det et veldig solid firma som det er utrolig hyggelig å jobbe med.

Tekst & foto: Mona Gullstein