Hjem » Trondheim »  Elektrisk bestselger har fått et løft

Elektrisk bestselger har fått et løft

Tre år etter at Hyundai Ioniq Electric ble lansert kommer elbilen nå med større batterikapasitet, lengre rekkevidde og app-støtte.

Nye Hyundai Ioniq Electric kommer med kraftigere batteripakke enn forgjengeren, og har en oppgitt rekkevidde på 311 km.

Dette er den første faceliften til Ioniq, som har vært stor suksess på det norske elbilmarkedet helt siden den begynte å rulle på norske veier i 2017. I Norge er det solgt over 10 000 biler, og den ligger blant topp ti på elbilregistreringsstatistikken. Gode kjøreegenskaper og et romslig bagasjerom med plass til barnevogn gjør at mange har Ioniq Electric som familiens nummer én-bil. I tillegg har bilen en lastekrok som er beregnet på inntil 85 kilo – nok til å bære for eksempel et sykkelstativ.
– Dette er noe vi er helt alene om i dette segmentet, sier Kjell Ola Okkenhaug hos Hyundai-forhandler i Trondheim Okkenhaug Bil. 
Han legger til at Ioniq er litt større enn Nissan Leaf, e-Golf, Renault Zoe og BMW i3, som er i samme segment.

Rask ladetid

På 2020-utgaven av Ioniq er batterikapasiteten økt med 32 prosent, slik at du får en oppgitt rekkevidde på 311 km, noe som er lengre enn for eksempel e-Golf og et skritt nærmere Nissan Leaf e+. Med hurtiglading kan batteriet lades til 80 prosent på under en time. Bilen er i tillegg utstyrt med ny teknologi som lar deg styre ulike funksjoner via en app. Du kan sjekke ladestatus, starte lading, forvarme bilen og åpne og låse bilen fra mobilen. Nye Ioniq er også Hyundais første modell med et nødanropssystem, som sørger for at bilen automatisk ringer nødnummeret når airbagene løses ut.

I bagasjerommet på Ioniq får du plass til barnevogna, og mange bruker bilen som familiens nummer én-bil.

Fullverdige elbiler

Kjøper du en Ioniq kommer bilen topputstyrt. Det eneste du trenger å velge er farge på bil og hvilket stoff setene skal ha. Derfor er det også bare 20.000 kroner som skiller dyreste fra billigste versjon, opplyser Okkenhaug. Han sier at salget av Ioniq har holdt seg jevnt bra siden starten, og merker at mange kunder som kjøpte bilen i 2017 nå ønsker å oppgradere til siste versjon. Bilforhandleren har også den helelektriske SUVen Hyundai Kona for deg som ønsker en større elbil med enda lengre rekkevidde.
– Hyundai er det eneste bilmerket som er høyaktuell med to fullverdige elbiler, sier Okkenhaug.
Du kan lese mer om Hyundais elbiler på okkenhaug.no.

FAKTA: Okkenhaug Bil AS

• Merkeforhandler av Hyundai og Subaru i Trondheim
• Besøksadresse: Ranheimsvegen 1, 7044 Trondheim
• Tlf: 73 80 40 00
• Epost: salg@okkenhaug.no
• Hjemmeside: okkenhaug.no
• Facebook: facebook.com/okkenhaugbil

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Hyundai.no
 

Følg IN magasinet på Facebook