Hjem » Trondheim »  Ekte ŠKODA, ekte SUV

Ekte ŠKODA, ekte SUV

Med lanseringen av sin helt nye ENYAQ iV tar ŠKODA et nytt steg i gjennomføringen av strategien for elektrisk mobilitet. Den elektriske SUV-en er den tsjekkiske produsentens første modell basert på Volkswagengruppens modulære plattform for elektriske biler (MEB).

Prisene for de fire variantene, inkl. levering Trondheim: • ENYAQ iV 50: Fra kroner 348.520,- • ENYAQ iV 60: Fra kroner 408.520,- • ENYAQ iV 80: Fra kroner 449.520,- • ENYAQ iV 80X: Fra kroner 478.520,-

– Det er utrolig gøy at de første kundene med en forhåndsbestilling nå kan gå inn og bestille sin ŠKODA ENYAQ iV. Vi har ventet lenge på å endelig kunne vise den frem. Vi synes den ser fantastisk ut, og jeg tror de aller fleste er veldig fornøyd med det endelige resultatet. Her er det mye bil for pengene. Det er liten tvil om at ENYAQ iV representerer en milepæl for ŠKODA, og at er en tydelig indikator på hva vi kan forvente oss av ŠKODA i fremtiden, sier Thomas Meiner, direktør for ŠKODA Norge i Harald A. Møller.
ŠKODA ENYAQ iV blir tilgjengelig med både bakhjulsdrift og firehjulsdrift, og med rekkevidder som gjør den til en fullverdig familiebil i daglig bruk – opptil 510 km etter WLTP-standarden. I tillegg blir den rommelig, slik som ŠKODAs modeller er kjent for.
– ENYAQ iV blir bygget i ŠKODAs hovedkvarter, Mladá Boleslav. Det betyr at vår fabrikk er det eneste produksjonsstedet for MEB-baserte biler i Europa utenfor Tyskland. Dette er en klar bekreftelse av ŠKODAs ekspertise, sier Thomas Schäfer, direktør for ŠKODA AUTO.
ENYAQ får et helt nytt interiørkonsept med «Design Selections» i stedet for de tradisjonelle utstyrsnivåene, og en helt ny struktur for tilgjengelig ekstrautstyr. Den kommer i totalt fem motoreffekter, tre batteristørrelser, og firehjulsdrift med to motorer. Den mest kraftfulle utgaven av ENYAQ iV har i tillegg til elmotoren bak, også en motor på forakselen. Det gir et dreiemoment på 425 Nm respektive 460 Nm til alle fire hjul.

  • Innstegsmodellen, ŠKODA ENYAQ 50 iV, har en motor på 109 kW (148 hk), montert bak, som driver bakhjulene. Maksimalt dreiemoment er 220 Nm. Litium-ion-batteriet har en kapasitet på 55 kWh (52 kWh netto), noe som gir en rekkevidde på opptil 340 km. Forventet levering til kunder: 2. halvår 2021
  • Med et batteri på 62 kWh (58 kWh netto), vil den 132 kW (180 hk) sterke ENYAQ 60 iV få en rekkevidde på opptil 390 km. Her er maksimalt dreiemoment 310 Nm. Forventet levering til kunder: 1. halvår 2021
  • ENYAQ 80 iV har en effekt på 150 kW (204 hk) og et dreiemoment på 310 Nm. Batteriet på 82 kWh (77 kWh netto) gir den lengste rekkevidden i modellutvalget – inntil 510 km (WLTP). Forventet levering til kunder: 1. halvår 2021
  • Det største batteriet benyttes også i utgaven med firehjulsdrift, da kombinert med en elektrisk motor også på forakselen. Samlet effekt i ENYAQ 80x iV er 195 kW (265 hk) og rekkevidden er inntil 460 km. Forventet levering til kunder: 2. halvår 2021

Dette er de fire alternativene som ble tilgjengelige fra 2. september. 
– For oss har det vært viktig å kunne levere på det som har vært viktig for ŠKODA i alle år, blant annet at man skal få mye bil for pengene, og ENYAQ iV har tatt dette til et nytt nivå. Vi er stolte av hva ŠKODA har fått til med ENYAQ, og ikke minst å kunne tilby en rikelig utstyrt, helelektrisk familie-SUV med firehjulsdrift, lang rekkevidde og en rekke premiumelementer til under 500.000 kroner. I tillegg kan vi tilby rimeligere varianter, men som fortsatt har mye utstyr som standard. Uansett hva behovet ditt er, så er vi sikre på at det finnes en ENYAQ iV som gir deg det du trenger, sier Meiner.
På et senere tidspunkt blir også ENYAQ vRS iV tilgjengelig. Det blir det kraftigste utgaven av ENYAQ iV og leverer hele 225 kW (306 hk). Også denne får en rekkevidde på inntil 460 km. Det samme gjelder også coupé-utgaven av ŠKODA ENYAQ iV, et design som helt siden konseptbilen, VISION iV, har vekket stor interesse. Det var derfor gledelig da ŠKODA Norge nylig kunne bekreftet at ENYAQ iV Coupé blir tilgjengelig og lanseres på et senere tidspunkt. For kundene som har et kønummer og ønsker å vente på Coupé-utgaven, gjelder fortsatt kønummeret når SKODA ENYAQ iV Coupé blir tilgjengelig for bestilling. ENYAQ iV kan trekke tilhengere på opptil 1200 kg, og den helelektriske familie-SUV-en kan leveres med elektrisk utfellbart tilhengerfeste som tilvalg.

Emosjonelt og dynamisk designspråk med slående ŠKODA-grill med belysning som tilvalg.

Enestående aerodynamikk for økt effektivitet

ŠKODA ENYAQ iV har enestående aerodynamikk for en SUV. Det gir høy effektivitet, og legger grunnlaget for lange rekkevidder. Dette er også synlig i en dragkoeffisient (Cw-verdi) på bare 0,27. Dekk med spesielt lav rullemotstand bidrar også til den gode rekkevidden.

Nye assistentsystemer

ŠKODA tilbyr ENYAQ iV med nye, innovative sikkerhets- og assistentsystemer. Bilen kan automatisk varsle om kollisjoner med andre kjøretøy, syklister, fotgjengere og faste objekter. «Proactive Crew Protect» strammer automatisk setebeltene ved nødbremsing, og lukker vinduer og panoramataket dersom det er fare for et sammenstøt eller at bilen sklir eller velter.

Nytt «Design Selection»-konsept for interiøret, og merketypisk generøse plassforhold, både for passasjerer og bagasje.

Utvidede funksjoner for «Park Assist»

For å gjøre parkering enda enklere i ENYAQ iV, har ŠKODA utvidet funksjonaliteten til «Park Assist», som til nå allerede har tatt over rattet ved både parallellparkering og parkering inn og ut av luker. I den nye og mer intelligente konfigurasjonen, kan systemet også bremse bilen automatisk for å unngå sammenstøt med fotgjengere og objekter. Fjernstyrt parkering går ett skritt videre: Det tillater sjåføren å styre sin ENYAQ iV inn i spesielt trange parallell- og lukeparkeringsplasser fra utsiden av bilen, med smarttelefonen og «ŠKODA Connect»-appen. 

I Trondheim kan du få mer informasjon om nye ŠKODA ENYAQ iV hos Møller Bil Leangen. Deres dyktige selgere er klare til å veilede deg i jakten på ny bil.

FAKTA Din ŠKODA-forhandler

• Møller Bil Leangen
• Adresse: Tungasletta 6, 7047 TRONDHEIM
• Tlf: 24 03 42 42
• Epost: leangen@moller.no
• Web: www.trondheim.skoda.no
• Facebook: facebook.com/SkodaTrondheim

Tekst: Pressemelding/IN magasinet | Foto: ŠKODA