Hjem » Oslo »  Ekstraordinært smykkedesign

Ekstraordinært smykkedesign

«The BoHo Collection» fra OLE LYNGGAARD COPENHAGEN er begynnelsen på en helt unik og spektakulær ny kolleksjon av fine jewellery designer Charlotte Lynggaard. Inspirasjonen er hentet fra Art Nouveau perioden, den bohemske livsstilen og Moder Natur´s mirakler.

For over et år siden skapte Charlotte Lynggaard den første BoHo-ringen. Hun har brukt den nesten hver dag siden, noe som gjenspeiler det faktum at hun tar både stolthet og tid i å perfeksjonere smykket før det lanseres. | BoHo kolleksjonen er smykker utenom det vanlige. Elegante og overdådige kreasjoner, laget for hånd og utformet i massivt 18 karat gull besatt med nøye utvalgte edelstener og diamanter. Dette er en kolleksjon som må oppleves.


Charlotte Lynggaard er en kunstner som ikke overlater noe til tilfeldighetene, hun har en finger med i spillet i alle estetiske detaljer hos familiefirmaet. Hun er blendet av naturens mirakler, og er definisjonen på kvalitet og livsglede. 

Historien bak

Charlotte Lynggaard besøkte Pietrasanta i Italia sammen med mannen sin, Michel. I århundrer har Pietrasanta vært hotspot for billedhuggere på grunn av den lokale Carrara-marmoren og de profesjonelle bronsehjulene og steinskjærerne i byen. Her tok de et skulpturkurs med Jørgen Haugen Sørensen og Eli Benveniste. Charlotte har alltid vært glad i å modellere med hendene, og i Pietrasanta fikk hun lage større relieffer – dette ga henne inspirasjon til å bygge opp en ring på en helt annen måte. Dette øyeblikket tente inspirasjonen til en helt spesiell smykkekolleksjon; The BoHo Collection. 
For over et år siden skapte Charlotte Lynggaard den første BoHo-ringen. Hun har brukt den nesten hver dag siden, noe som gjenspeiler det faktum at hun tar både stolthet og tid i å perfeksjonere smykket før det lanseres. 
Å gjøre en kreativ idé til et unikt håndverk kan være en tidkrevende prosess. BoHo kolleksjonen illustrerer hvordan visjonen kan forbli en blendende drøm i designerens sinn før den når sitt publikum. Små glimt av den ekstraordinære BoHo kolleksjonen har blitt sett på Charlotte Lynggaards Instagram i løpet av året, og begynnelsen av samlingen er endelig klar for å bli avduket for det kvalitetsbevisste publikummet. 

En hyllest til de vakre stenene i verden

OLE LYNGGAARD COPENHAGEN har skyhøye kvalitetsstandarder når det gjelder stener. Dette innebærer dermed et pågående søk etter sjeldne edelstener med unik glans og uimotståelige fargetoner. Hver edelsten er nøye gjenvunnet fra Afrika, Australia og Sør-Amerika, og spesielt valgt ut av Charlotte Lynggaard – noe som gjør hvert smykke i BoHo kolleksjonen enestående. 
Hele BoHo kolleksjonen er laget for hånd i OLE LYNGGAARD COPENHAGEN´S Københavnbaserte atelier. Hvert smykke blir tilpasset den spesifikke stenen, og overflaten formes med hendene av særdeles dyktige gullsmeder.

Perfeksjon tar tid

Å være utdannet gullsmed gir Charlotte Lynggaard en uvurderlig fordel som smykkedesigner; hun vet hvordan dyrebart materiale reagerer på ulik behandling, hvordan det korrelerer med andre materialer – og hvor langt hun kan strekke det for å møte hennes kreative ambisjoner. 
Først og fremst erkjenner hun at utsøkt håndverk ikke kan forhastes. Perfeksjon tar tid. Som en selvutnevnt og stolt perfeksjonist omfavner Charlotte Lynggaard tålmodighet og nekter å inngå kompromisser. Hun godtar mer enn gjerne at det kan ta år å fullføre et design på den måten hun ser det for seg. Tid er ikke avgjørende.

Familien

Hjertet i familiefirmaet OLE LYNGGAARD COPENHAGEN er en arbeidsom og kjærlig familie viet til kreativitet – og til hverandre. Lynggaard-familien representerer lidenskapen, lekenheten og kvaliteten som kjennetetegner den skandinaviske livsånden. Firmaet er som en kulturarv å regne, etter å ha drevet i nesten 60 år. Kreative tradisjoner formidles fra en generasjon til den neste, og sikrer at verdiene som definerer merkevaren alltid gjenspeiles i designet på smykkene. 

H.A Neerbye i Oslo

BoHo kolleksjonen er smykker utenom det vanlige. Elegante og overdådige kreasjoner, laget for hånd og utformet i massivt 18 karat gull besatt med nøye utvalgte edelstener og diamanter. Dette er en kolleksjon som må oppleves. 
I Oslo selges BoHo kolleksjonen fra OLE LYNGGAARD COPENHAGEN blant annet hos Gullsmed H.A Neerbye i Henrik Ibsens gate 60. 
– Helt siden Ole Lynggaard kom til Norge har vi hatt et tett samarbeid. Vi har kunder i alle aldre som elsker smykkene og som hvert år venter i spenning på nyhetene. Det er derfor ekstra gøy å kunne presentere den helt unike BoHo kolleksjonen i butikk denne høsten, forteller butikksjef Amanda Wølneberg.

FAKTA: Gullsmed H. A. Neerbye

• Gullsmed H. A. Neerbye ble etablert i Oslo i 1914 har siden starten tilbudt kundene store merkevarer og godt utvalg av unike diamantsmykker.
• Adresse: Henrik Ibsens gate 60, 0255 Oslo
• Tlf: 22 54 54 30
• Epost: gullsmed@neerbye.no
• Web: neerbye.no
• Facebook: facebook.com/Neerbye
• Instagram: instagram.com/gullsmedneerbye

Kilde & foto: OLE LYNGGAARD COPENHAGEN
 

Følg IN magasinet på Facebook