Hjem » Oslo »  Din hud, din alder?

Din hud, din alder?

Slik kan du forebygge tidlig aldring og få friskere og vakrere hud.

Sykepleier hos Klinikk Oslo Anne Broberg forteller oss at de jobber mye med forebygging av hudaldring, samtidig som de hjelper med å redusere synligheten av rynker og slapp hud.

Vi blir alle eldre. Hudens aldringsprosess er et faktum, men det betyr ikke at den er helt utenfor din kontroll. Tvert imot, med dagens muligheter. 
– Hos oss jobber vi mye med forebygging av hudaldring, samtidig som vi hjelper til med å redusere synligheten av rynker og slapp hud, sier Anne Broberg, sykepleier hos Klinikk Oslo.
Vi ønsker jo alle å ta vare på huden vår. Er huden din blitt mye tørrere i løpet av sommeren? Føler du at du ser litt sliten ut? Eller har du fått dine første rynker? La oss se nærmere på hva som skjer under huden med alderen.

Hudfettet vårt reduseres

Kan vi eldes med stil? Ja, om du tar huden på alvor. De fleste av oss har hørt om tap av kollagen, men la oss gå litt dypere til verks. Hva er det som gjør at vi får rynker og et eldre utseende? 
– Ansiktet vårt består av flere fettposer som holder huden vår oppe. Når vi eldes, reduseres fettet. Det brytes gradvis mer ned og som konsekvens mister vi fylde og volum i ansiktet, og ikke minst fuktighet, forklarer Anne.
Det er mange prosesser i kroppen som fører til reduksjon av fettet i ansiktet. En av konsekvensene er at man får nedsatt produksjon av kollagen og elastin. Huden blir tynnere og tørrere, og fine linjer og rynker vil vise seg. Desto yngre vi er, desto mer er disse linjene på overflaten, og det er lett å drive med forebygging, innen de blir dypere.

Hjelp, jeg har slapp hud

Det er ikke nødvendigvis rynker som folker synes er sjenerende. Det kan til og med være sjarmerende. Noen sliter kanskje med følelsen av å se sliten ut. Tap av volum i hudens fett vil gjøre at den slipper tak og henger mer, noe som påvirker utseendet. Noen opplever tap av fylde under øynene (som kan se ut som ringer), andre kan merke at man mister fylde i kinnene, som kan gi ansiktet en strengere tone. 
– Man kan få strammere hud ved å tilføre volum og fuktighet i fettposene. Dette gjøres i form av fillere. Hos Klinikk Oslo bruker vi kun hyaluronsyre-fillere fra anerkjente produsenter som Teosyal, Juvederm og Restylane. Hyaluronsyren, som også finnes naturlig i huden fra før av, vil øke volumet til fettet og ikke minst, hjelpe huden å produsere mer elastin og kollagen. Resultatet blir at huden får et løft og litt mer spenst, forklarer Broberg.

Få gode råd - analyser huden din!

Hvis det er et steg du skal ta for deg selv og huden din, så er det en hudanalyse med spesialutviklet fototeknologi. Klinikk Oslo benytter seg av VISIA, en programvare som ved hjelp av et spesielt fotokamera kan avdekke tilstander på og under huden. Det tar bare noen sekunder å ta et bilde, og resultatet forteller deg hvordan det står til med huden din. Hudscanningen avslører blant annet rynker, pigmentflekker, hudkonsistens, UV-flekker og porer m.m. 
– Jeg anbefaler deg å bruke solfaktor 50 og å starte med et step-program med A-vitamin fra Environ, sier sykepleieren til meg.
Undertegnede testet scanneren og fant blant annet ut at hudens fasthet var formidabel, rynkene helt normale til min alder, men - UV-flekkene dessverre høye. Heldigvis er det god hjelp å få fra hudpleieprogrammet til Environ.

Verdenskjent hudpleie

Det er forsket på fordelene på A-vitamin innen hudpleie. Dette er hjørnesteinen i Environ sine produkter, og som undertegnede har startet på for å kjempe UV-flekker. A-vitamin bidrar blant annet til sunn kollagen- og elastindannelse, hjelper med normalisering av cellene, fremmer naturlig fuktighet og forbedrer problematiske hudtilstander. 
– Environ kremene reparerer huden på cellenivå, og vi har behandlinger tilpasset alle mørke og lyse hudtyper, problemer og aldre.
Environ er utviklet av kirurg Dr. Des Fernandes, som er en av verdens fremste forskere innen hud- og hudforbedring. Han er pioner innen forskning på A-vitamin og microneedling, og har gitt ut flere bøker innen fagfeltene. Du kan kjenne deg trygg på at Environ gir den beste pleien for huden din. Du kan også måle resultatene ved å ta en ny hudscanning senere og følge med på utviklingen over tid.

Bilde 1 Overfladiske fettposer: A: Infraorbital kinn fettpose. | B: Medial kinn fett-pose. | C: Nasolabialt fett. | D: Midtre kinn fettpose. | E: Lateral kinn fettpose. | F: Øvre underkjeve fettpose. | G: Nedre underkjeve fettpose. Bilde 2 Dype fettposer: A: Medial sub-orbicularis oculi fettpose. | B: Lateral sub-orbicularis oculi fettpose. | C: Dyp medial kinn fettpose. | D: Buccal kinn fettpose.

8 steg til ungdommelig hud

1. Hudanalyse med VISIA og finn ut av hudtypen din, samt hvilke områder som kan forbedres.
2. Finn ditt kremprogram. – Hud er ferskvare og det finnes rask løsning til fin hud for alltid. Du må en god rutine hver dag. Trenger du noe mot akne, rødhet eller rynker? Skannerresultatet vil peke deg i riktig retning.
3. Spør deg selv: Hva er viktig for meg? Vil du få mer fukt, mindre rynker, redusere pigmentflekker eller reparere solskader? Du vet hva som er viktig for deg. Slik vet du om det krever en klinikkbehandling eller om hjemmeprogram er nok.
4. Naturlig plan: Prioriter trening og sunt kosthold. Regelmessig trening vil hjelpe huden å holde på spensten lenger.
5. Solkrem, solkrem, solkrem: Alltid. Gjerne høy solfaktor. Ja, det er viktig! Solen er hudens fiende nummer 1.
6. Hyaluron fra innsiden: Fillere er et fantastisk alternativ for å øke hudens fuktighet, spenst og å forebygge tidlig aldring. Det finne flere ulike behandlinger. Finn ut hvilken som er best for deg.
7. Mikronåler med vitaminer, mineraler og peptider: De stimulerer huden i dybden og vil kunne hjelpe mot rynker, akne og oppstramming. Klinikk Oslo tilbyr også INFINI behandlingen, som tilfører radiofrekvens inne i huden, gjennom 49 bittesmå nåler.
8. Ta vare på deg selv! Negativt stress kan føre til tidlig aldring på grunn av de mange negative effektene av høyt nivå av hormonet kortisol og stressets andre skadelige påvirkninger på immun- og blodsystem. Dette kan gi tap av elastisitet og volum i huden.

FAKTA: Klinikk Oslo

Adresse: Hegdehaugsveien 31, 0352 Oslo
Web: klinikkoslo.no
Facebook: facebook.com/klinikkoslo
Tlf: 22 98 05 38

Tekst: IN magasinet | Foto: Klinikk Oslo & Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook