Hjem » Asker&Bærum »  Det perfekte høstmåltidet hos Villa Bekk

Det perfekte høstmåltidet hos Villa Bekk

I hine hårde dager da denne skribenten var ung og lovende var indrefilet av okse regnet som det ypperste du kunne servere.

Stor var lykken da et eller annet skulle feires og mamma klinte til med sin spesialitet, helstekt indrefilet med bernaise-saus og hasselbekkpoteter. Dette var en lykkelig tid, lenge før kjøttskam og lavkarbo. Den eneste vegetarianeren vi visste om var onkel Per som hadde vært litt for lenge i India på 60 tallet, og tatt veldig godt for seg av de lokale jordbruksproduktene. Nå har jo som kjent både indrefilet og kjøtt som sådan i visse kretser henfalt til noe bakstreversk og harry. Kjøttmat bør helst spises i smug for å ikke fremkalle gråtetokter og sure blikk fra alle de som tror de redder verden ved å spise burgere laget av soya fra Brasil.

En av de helt klassiske kongerettene, nemlig indrefilet eller Filetto de Manzo som det heter på disse kanter.

Ettersom jeg begynner å bli lei av de uberkule vaggisstedene som popper opp over alt for tiden, og «high-end» burgersjapper som har slengt seg på den grønne hypen, og serverer vassent juksekjøtt med et skamløst smil, synes jeg det var på tide å slå et slag for en av de helt klassiske kongerettene, nemlig indrefilet eller Filetto de Manzo som det heter på disse kanter.

Nå har både guttungen og jeg etter hvert blitt godt kjent med kokekunstene hos Villa Bekk. Men vanedyr som vi er har vi for det meste holdt oss til pizza og pastamenyen, noe som for øvrig anbefales på det varmeste. 

Til dessert har Villa Bekk en nydelig Pavlova med pasjonsfrukt-pure og skogsbær.

Uansett; Indrefilet var akkurat så saftig og velsmakende som den så ut som. Perfekt stekt med nydelig fettmarmorering og svakt karamellisert tydelig flammebitt. Vår utmerkede servitør Arianna anbefalte en 2017 Chianti Tenuta Santedame, som med hint av sødmefull frukt og frisk syre samt et svakt krydderpreg sto glimrende til den perfekte røyksmaken. Hele herligheten ble avrundet med en nydelig Pavlova med pasjonsfrukt-pure og skogsbær. Har du ikke besøkt Villa Bekk ennå er det jaggu på tide! Dette var molto bene!

Pizza er alltid et populært valg blant de yngre gjestene.

FAKTA Villa Bekk på Bekkestua

• Villa Bekk er stedet for deg som søker en gjennomført god smaksopplevelse med smaker og estetikk som appellerer til både gane og øyne.
• Adresse: Bærumsveien 212, 1357 BEKKESTUA
• Web: villabekk.no
• Facebook: facebook.com/villabekk
• Instagram: instagram.com/villabekk
• E-post: post@villabekk.no
• Tlf: 919 03 016

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook