Hjem » Trondheim »  Det finnes hjelp mot problemhud hos Hudspesialisten

Det finnes hjelp mot problemhud hos Hudspesialisten

Med små grep og de riktige ingrediensene kan du få kontroll over hudproblemer i ansiktet som tette porer, kviser eller solskader. 

Hudpleier Line Thobroe Myhre og Dr. med. Eli Janne Fiskerstrand hos Hudspesialisten AS hjelper deg med å finne de riktige produktene til din hudtype..

Det sier hudlege Eli Janne Fiskerstrand og hudpleier Line Thobroe Myhre hos Hudspesialisten AS i Olav Tryggvasons gate 39. Hudklinikken har spesialisert seg på medisinsk hudpleiebehandling og hudpleie med vitenskapelig dokumenterte produkter, og nylig åpnet butikken som er tilknyttet klinikken i nyoppusset drakt. 
– Nå kommer produktene enda bedre til sin rett. Her har vi en godteributikk for huden. Det er nok ikke mange som kjenner til at vi har en butikk i dette formatet, sier Fiskerstrand. 

– Har prøvd alt

I hyllene finner du hudpleieprodukter fra merker som Exuviance, NeoStrata, Duve Medica og Elixir Cosmeceuticals. En del av produktene fås ikke kjøpt hos vanlige hudpleiesalonger eller på parfymeri, og de fleste produktene inneholder fruktsyrer og vitamin A-syre, samt andre dokumenterte virkestoffer som krever salg gjennom lege. 
– Studier viser at det er to ingredienser som har dokumentert virkning for hudforbedring, og dette er retinol (et av forstadiene til vitamin A-syre, journ.anm.) og glykolsyre. Huden trenger syre for å få cellefornyelse, sier Fiskerstrand, som ofte møter kunder som sier de har forsøkt «alt» for å få bukt med hudproblemene, uten å lykkes. I mange tilfeller er det bruk av feil type produkter som er årsaken til at problemene vedvarer.
– Mange bruker feil produkter som tetter porene. Og så er det mange som går på antibiotika, noe som fungerer fint for å bli kvitt kviser. Men det hjelper ikke om man bruker feil produkter ellers,
sier hun.

Kompetanse på kjøpet

Hudlegen understreker at det ikke alltid er nødvendig med klinikkbehandling for å bli kvitt hudproblemer. Mye kan løses med hjemmebehandling, så lenge man får god veiledning. Det kan hudpleier Line Thobroe Myhre bistå med. Hun har vært ansatt ved klinikken i 14 år, og har blant annet bakgrunn som selger for to av merkene som selges i butikken.
– Vi tilbyr gratis produktveiledning og passer på at kunden får med seg riktige produkter til sin hud. Butikken er åpen for alle, sier Thobroe Myhre, som merker at stadig flere av oss investerer mer i huden vår. 
– Vi ser også at flere menn begynner å se at dette har noe for seg. De vil gjerne ha en god rens og en god krem, og er ofte de som oppsøker oss med spørsmål. Kanskje er det fordi menn er blitt mer opptatt av utseendet enn de var før. Særlig den yngre generasjon er jo mer opptatt av kosthold og trening, så det kan henge sammen med det, sier hun.

Forebygging

Klinikken har ellers kunder i alle aldre. De vanligste hudproblemene de kommer med er kviser, sprengte blodkar og pigmentflekker som følge av solskader, graviditet eller p-pillebruk. Fiskerstrand sier de legger stor vekt på forebyggende veiledning, blant annet ved å ha solkrem-kampanjer gjennom hele sommeren. 
– Vi snakker mye om solvett, og vi ser mye solskader slik som pigmentflekker og sprengte blodkar. Det er jo mye lettere å forebygge enn å reparere. For eksempel kan man ikke fjerne pigmentflekker, men med riktig bruk av hjemmeprodukter kan man holde det i sjakk. Har man utbredt med sprengte blodkar bør man prøve laser. Men vi har også produkter til hjemmebruk som kan roe det litt ned, sier Fiskerstrand. 
Hun påpeker at produktene de selger ikke er dyrere enn produkter du får kjøpt andre steder, som for eksempel i parfymerier. Og hudlegen lover at du vil se resultater om du bruker produktene du får anbefalt på klinikken. 
– Man vil kunne se en forbedring i løpet av seks uker, sier Fiskerstrand. 

FAKTA HUDSPESIALISTEN AS

• En spesialisert klinikk for medisinsk hudlaserbehandling samt hudpleie med vitenskapelig dokumenterte produkter.
• Hudspesialisten tilbyr et stort utvalg produkter som ikke fås kjøpt ved vanlige hudpleiesalonger eller på parfymeri.
• Adresse: Olav Tryggvasons gate 39, 7011 Trondheim
• Tel 73 99 22 00
• Web: www.hudspesialisten.no
• Facebook: facebook.com/Hudspesialisten
• Instagram: instagram.com/hudspesialisten

Tekst & foto: Renate Brødreskift
 

Følg IN magasinet på Facebook