Hjem » Trondheim »  Designvarer som varer

Designvarer som varer

Velg bærekraftig design neste gang du skal fornye interiøret, serviset eller glass-samlingen din, og du får tidløse produkter som kan gå i arv gjennom generasjoner.

Bordpeisen fra Tenderflame har allerede vært i salg en stund, og kan brukes både ute og inne.

Det er høst i lufta, og snart tid for å trekke innendørs med «fyr på peisen og noe godt i glasset». Hos CI Pedersen Glassmagasin i Olav Trygvassons gate finner du det du trenger til både peiskos og fornying i hjemmet, for her kommer nyhetene på løpende bånd utover høsten. 

Bærekraftig design

Vegghengt peis fra Tenderflame, spisebordstoler og bord fra Vipp, vaser og pyntegjenstander fra Jonathan Adler, nye mønster fra Missoni, eller ullpledd i nytt design fra Røros Tweed. Dette er bare noen av nyhetene som kommer i butikken i høst. For mange er kanskje CI Pedersen best kjent for å selge kvalitetsmerker innen glass, porselen og bestikk, men de siste årene har butikken også satset stort på interiør. Daglig leder hos CI Pedersen i Trondheim Mats Børsting sier de legger stor vekt på å ta inn produkter med bærekraftig design. 
– Det vil si at produktet har et tidløst og stilrent design som aldri går av moten. Produktet har en levetid som er forsvarlig, slik at du slipper bruk og kast, sier han.

Den vegghengte peisen fra Tenderflame er både klimavennlig og pen å se på.

Peis som ikke soter

Han trekker frem en av høstens store nyheter, en vegghengt peis fra Tenderflame, som et skoleeksempel på et bærekraftig produkt. Peisen kommer uten pipe, og er utformet slik at den kan henges rett på veggen på alle typer underlag. For å få fyr på peisen brukes Tenderfuel, som er et restprodukt av foredling av olje. Stoffet skal være ufarlig for både mennesker og natur, og er heller ikke brennbart. Det er kun i kombinasjon med veken på Tenderflame at væsken brenner, og veken på peisen er evigvarende slik at du slipper å fjerne sot fra peisen. Miljøvennlig, trygt og vedlikeholdsfritt der, altså. 
Børsting opplyser at peisen kommer i ni ulike varianter, og sier de regner med å få inn produktet i begynnelsen av september. Prisen ligger på mellom 2.000 og 15.000 kroner.
– Det er mange som bor i boliger uten pipeløp, men som ønsker å ha levende flammer inne. Peisen er både dekorativ og den skader ikke inneklimaet. Vi har trua på denne, sier Børsting.

Det kommer flere nyheter fra Røros Tweed utover høsten.

Samme ullpledd i 30 år

Også fra Røros Tweed kommer det flere nyheter i høst. Ullpleddene fra tekstilfabrikken på Røros er et av de mest velrenommerte kvalitetsproduktene her til lands, og produksjonen er 100 prosent norsk. 
– Alt fra foredling av ulla, veven, produksjonen av pleddet og veien ut til forbrukeren foregår i Norge. Så pleddene er både kortreist og av god kvalitet. Vi har jo hatt folk som har kommet innom med pledd som er 30 år gamle, sier Børsting.

Mats Børsting og Hege Camilla Helgeton hos CI Pedersen i Trondheim oppfordrer deg til å kjøpe bærekraftig design.

Klassisk porselen

Riktig bruk og vedlikehold er avgjørende for lang levetid – enten vi snakker om pledd eller porselen. Har du et av de helhvite porselensservisene fra Pillivuyt, Rosenthal, Royal Copenhagen, Villeroy & Boch eller Wedgewood, har du i teorien et servise som kan vare i mange, mange år, siden de ikke har noe mønster som vil slites av. På det blåmalte serviset fra Royal Copenhagen er mønsteret malt under glasuren, slik at du også her kan bruke serviset i mange år fremover, så fremt du ikke vasker det på for høy temperatur eller bruker feil oppvaskmiddel, understreker Børsting.
– I teorien kan man ha et porselensservise i 50 år, sier han.
Ønsker du en mer maksimalistisk look på serviset ditt, kan kanskje kolleksjonen fra Rosenthals designsamarbeid med Versace være noe for deg. Designet er tydelig inspirert av Versaces luksuriøse og glamorøse stil, og du finner serviser fra både Medusa- serien og Meandre d’Or-serien hos CI Pedersen.

Bærekraftig design på servise, bestikk og glass fra norske Skaugum.

Bærekraftig fra Skaugum

Foretrekker du en mer skandinavisk stil, kan det være verdt å nevne at CI Pedersen selger servise, glass og bestikk fra norske Skaugum. Også her står bærekraftig design sentralt, slik som på Capsule-kolleksjonen, som er designet av norske Snøhetta. Børsting forteller at porselenet er produsert på en liten porselensfabrikk i Tyskland, og glassvasene er laget på en liten fabrikk i Polen. Slik får du servise, bestikk, vaser og glass som kan settes frem på bordet i mange år fremover. 

FAKTA: CI Pedersen Trondheim

Olav Trygvassons gate 35, 7011 Trondheim
• Telefon: 73 52 88 50
• Epost: post@cipedersen.no
• Facebook: facebook.com/cipedersenglassmagasin
• Web: cipedersen.no
• Instagram: instagram.com/cipedersen

Tekst & foto: Renate Brødreskift