Hjem » Interiør & design » Der drømmer blir til virkelighet

Der drømmer blir til virkelighet

- Kjøkkenet er ikke lenger bare et sted man lager mat, sier daglig leder Kine Johnsen.
Hun har vært i bransjen i 7 år, og på de årene har kjøkkenet utviklet seg fra å være et sted man lagde mat til å bli et av husets viktigste oppholdsrom.
Med en målsetting om å være en moderne butikk for alle, og med en posisjon som en av Nord-Europas største leverandører av kjøkken, guider de ansatte ved HTH Kjøkkenforum deg hele veien fra den første ideen, til det ferdige produktet.
Det var i mars 2001 at HTH Kjøkkenforum flyttet inn i sine lokaler på Frydenlund. Eier har siden oppstarten vært Kine Johnsen. Hun kan vise til en stor samling kjøkkenløsninger under ett og samme tak. Alt fra det helt enkle, til tradisjonelle klassikere. Fra det mørke, til det lyse. Det funksjonelle og det stilrene, lakk,stein og treverk. En runde i butikken byr på mange overraskelser og gir samtidig mange gode råd på veien.
Vi prøver å gi kunden et innblikk i hva vi kan tilby å vise forskjellige hovedløsninger på kjøkkensiden, forklarer Kine som også påpeker at det meste lar seg gjøre, i alle prisklasser.
De aller fleste vet hva de vil ha når de kommer inn i butikken. Gjennom media og alskens oppussings-programmer har mange fått ideer og blitt bevisst på hva de ønsker, forteller hun.
A016278_23_3

Stål og hvitt

De fleste finner en kjøkkenmodell de liker blant det store mangfoldet av modeller. Hos HTH har man nemlig stor valgmulighet på hvilke fronter og farger man vil ha på kjøkkenet sitt. Kundens ønsker blir alltid godt ivaretatt, og i samråd med kjøkkenkonsulenten blir kjøkkenet designet. Det legges stor vekt på god kundebehandling og god service. Det skal være morsomt å kjøpe nytt kjøkken! Vi kommer hjem til folk for å se på løsninger. Dessuten koordinerer vi det aller meste; elektriker, rørlegger og snekker, sier Johnsen. I det siste har Kine merket at folk setter stor fokus på valg av hvitevarer; ovn med selvrens, induksjonstopp, oppvaskmaskin med lav desibel og vifte med godt avtrekk. Dette er viktig for kundene, og som de gjerne betaler mer for. Folk vil ha det lettere i hverdagen.
Til spørsmålet om hva som er mest populært, svarer Kine at grepsløse skap og skuffer er blitt mer og mer vanlig. Her benyttes innfelte håndtak i motsetning til de gode gamle ”knottene”. Trenden viser at hvitevarer i børstet stål og hvite kjøkkenfronter er det folk vil ha. Det lyse blir i mange tilfeller kombinert med mørke tresorter som valnøtt og eik. I tillegg har bruk av hvite fronter i høyglans begynt å få fotfeste i markedet. Her blir det rett og slett brukt billakk og klarlakk som sprøytes på. Og resultatet; skinnende blankt! Jeg ser også at de tradisjonelle høyskapene til matoppbevaring er på vei ut. Disse er erstattet med brede skuffer. Kjøperne ønsker luft og god plass på kjøkkenet, forteller hun.

Stor målgruppe

Kine forteller at målgruppen til butikken er nyetablerte så vel som andre- og tredjegangskjøpere. Vår oppgave er å hjelpe kunden hele veien, forsikrer Kine. Helt fra første rådgivningstime til kjøkkenet står ferdig montert i kundens hjem. Og vi kan mer enn bare kjøkken. Også bad og garderobe inngår i produktsortimentet, sier hun. Kine selger også ergonomisk tilpassede stoler fra Varier (tidligere Stokke). Disse selger svært godt og har et flott design.
Noe av grunntanken til HTH er å gjøre hverdagen enklere for folk. Der er mange praktiske løsninger som uttrekkbare kurver, demping i skuffer og skap, søppelsortering og et stort utvalg i innredning av skuffer og skap. HTH bruker kun solide og miljøvennlige materialer, og kvaliteten er satt i høysetet. Dette er noe som opptar kundene mer og mer, sier Kine. Selv om den tydelige trenden er at kjøkkenet skal være enkelt og minimalistisk, er det viktigste at kunden får det kjøkkenet de foretrekker. Og det folk vil ha – det skal de få. Hos HTH.

Tekst: Rune Dahl Foto: HTH