Hjem » Oslo »  Danske smykker med kultstatus

Danske smykker med kultstatus

Det anerkjente danske smykkefirmaet Dulong er elsket av både kongelige og kjendiser – og lanserer nå en ny kolleksjon inspirert av den dypblå greske skjærgården og antikkens gudinner.

– Et smykke er en livslang kjærlighetsaffære, forteller CEO Lise Kalland fra det berømte danske smykkefirmaet Dulong. 
– Smykker trollbinder oss. De markerer livets store øyeblikk og viser verden hvem man er. De blir en del av ens historie, og fordi håndverket er kompromissløst, blir smykker fra Dulong bare vakrere med tiden.
Både i Danmark og resten av verden er Dulong kjent for å stå bak en rekke ikoniske smykker som nærmest har oppnådd kultstatus med sitt markante, eksklusive preg. Samtidig er smykkene skapt av noen av Danmarks dyktigste gullsmeder og utført i utsøkte materialer. Det er smykker som bæres av stilikoner som den danske kronprinsesse Mary, den svenske kronprinsesse Victoria, og som ofte ses på populære programmer, som Vild Med Dans, den danske versjonen av Skal vi danse.

Kharisma og Piccolo er allerede moderne klassikere

De ikoniske Kharisma-øreringene satte allerede i 2004 Dulong på kartet med sin dynamiske, buede form, som tilfører energi og liv til ansiktet. Kharisma-øreringen finnes i fire størrelser og i fire forskjellige materialer, og med de mange anhengene i kolleksjonen kan du lett skape din helt personlige look. 
Piccolo-kolleksjonen er med sin delikate design og diskré glamour også blitt en moderne klassiker hos Dulong. Alle edelstener og perler i Piccolo-kolleksjonen hører til de mest eksklusive i verden, og de er nøye utvalgt og slipt til kolleksjonens vakre armbånd, halskjeder og anheng. Kjennetegnende for Piccolo-kolleksjonen er de spektakulære og fortryllende fargekombinasjonene.
– Hver eneste edelsten er unik i sin glans og nyanse, og vi er på evig jakt etter de vakreste, mest fortryllende variantene til smykkene våre, utdyper Dulongs to designere Marianne Dulong og Anja Alajdi.

De ikoniske Kharisma-øreringene satte allerede i 2004 Dulong på kartet med sin dynamiske, buede form, som tilfører energi og liv til ansiktet. Kharisma-øreringen finnes i fire størrelser og i fire forskjellige materialer, og med de mange anhengene i kolleksjonen kan du lett skape din helt personlige look.

Smykker som fremhever kvinnens beste sider

En av årsakene til at Dulong har oppnådd kultstatus, er en banebrytende filosofi innen smykkekunsten – den perfekte passformen. Alle smykker kommer nemlig i forskjellige størrelser og i Dulongs unike, karakteristiske gull- og sølvfarger skapt av Dulongs gullsmeder med en helt unik, og hemmelig, oppskrift.
– Dulongs visjon var fra starten av å skape smykker som fremhever en kvinnes beste sider. Design med perfekt passform i de fargene som kler hvert enkelt individ. Øreringer skal fremheve øyenfargen. Gullfargene skal komplimentere hudens glød. Halskjeder skal gi et vakkert lys og fremheve kragebenet. Med denne visjonen er vi nødt til å holde en tett kontakt til verkstedet og butikkene for alltid å ha den enkelte kvinne i sentrum, forteller Marianne Dulong og Anja Alajdi.
Filosofien om å fremheve kvinnens beste sider er også tenkt inn i den nye kolleksjonen.

Gudinner og den dypblå greske skjærgården

Årets kolleksjon fra Dulong er inspirert av antikkens gudinner og den dypblå greske skjærgården. Deler av kolleksjonen har fått navn etter den åndeløst vakre øya Santorini, som i antikken het Thera, men det finnes også vakre tilføyelser til eksisterende kolleksjoner. Kjennetegnende for Dulong er dessuten at de fleste nye smykker finnes i flere størrelser og varianter, slik at enhver kvinne kan få det smykket som er mest kledelig til akkurat henne.
– Hos Dulong er alle kvinner gudinner. Derfor har vi latt oss inspirere av antikken og den dypblå greske skjærgården. Det er en vidunderlig look som virkelig kler skandinaviske kvinner, forteller Marianne Dulong og Anja Alajdi.

Thera – til alle hverdagens gudinner

Thera-øreringene fra den nye kolleksjonen er en gudinne verdig, siden de er både dramatiske og elegante samtidig. Thera-øreringene finnes i både 18 karat gull og sølv, og fås i liten og stor størrelse, slik at man kan velge den størrelsen som er mest flatterende til ens type, helt etter Dulongs filosofi.
Det finnes også guddommelige ringer i den nye kolleksjonen. Thera Twist-ringens formspråk og overflate reflekterer lyset på flere nivåer. Den består av myke, organiske ringer som bærer hverandre, og som dermed innrammer spiralformen i et grafisk og skarpt uttrykk. Thera Twist-ringen finnes med en forlokkende grønn smaragd, havblå safir eller funklende briljant.

Aura – den vakreste brisen

Dulongs høstkolleksjon rommer også spennende nyheter til Aura-kolleksjonen. Aura betyr «bris» på gresk, og designen er inspirert av naturens organiske former og bevegelser: Brisen, fuglers vingesus og blader i vinden. Den håndlagede, rissede overflaten skaper en nesten tredimensjonal effekt, og i den nye kolleksjonen har man lagt til de svært praktiske og kledelige Aura Hoops. Øreringene har en sofistikert look der den lette bevegelsen i smykket fanger lyset når du beveger deg.
– Aura Hoops er et av mine personlige favorittsmykker, og jeg har dem svært ofte på. De passer til alt, og jeg blir aldri lei av skjønnheten i den organiske formen, forklarer CEO Lise Kalland.

Kjøp Dulong i Norge

Dulongs smykker er også populære i Norge. Hos Gullsmed Neerbye fikk man tidlig øye på Dulong og var en av de første forhandlerne som tok inn merkevaren Dulong.
– Vi synes merkevaren hadde klart å skape noe unikt i den store jungelen av smykker. Vi ble forelsket i måten Dulong lekte med flotte edelstener, slik som i Piccolo-kolleksjonen. Ikke minst så ble vi og våre kunder raskt glad i de stilrene øredobbene; Kharisma. Måten man kan «bygge» videre på sin smykkesamling er fantastisk, forteller Camilla Mesel Clausen.
I dag er Dulong blitt en stor merkevare hos Neerbye, og de har et stort og godt utvalg.
– Vi gleder oss alltid til å vise alle våre nye og gamle kunder smykkene fra Dulong, og det gjelder også den nye kolleksjonen, avslutter hun.

FAKTA: Gullsmed H. A. Neerbye

• Gullsmed H. A. Neerbye ble etablert i Oslo i 1914 har siden starten tilbudt kundene store merkevarer og godt utvalg av unike diamantsmykker.
• Adresse: Henrik Ibsens gate 60, 0255 Oslo
• Tlf: 22 54 54 30
• Epost: gullsmed@neerbye.no
• Web: neerbye.no
• Facebook: facebook.com/Neerbye
• Instagram: instagram.com/gullsmedneerbye

Kilde: Dulong
 

Følg IN magasinet på Facebook