Hjem » Trondheim »  Dansk livsglede

Dansk livsglede

For Charlotte Lynggaard var slutten på en reise begynnelsen på en ny kolleksjon med smykker: De majestetiske, organiske og enestående smykkene hyller håndverk, edel-stener – og livsglede.

Intuitiv estetikk med høye standarder for håndverk: Gullsmed og sjefsdesigner Charlotte Lynggaard har formet stilen til det tradisjonelle huset i flere tiår.

Du kommer hjem fra en fantastisk reise med berikende inntrykk, mange av dem fotografert på smarttelefonen din, og gjerne med et avslappet smil om munnen. Charlotte Lynggaard går langt forbi det: Sjefdesigneren og den kreative direktøren returnerte fra Italia til København med inspirasjon til den nye «BoHo»-kolleksjonen. Den danske hovedstaden er byen hvor studioene og verkstedene til familieselskapet Ole Lynggaard Copenhagen har vært lokalisert siden 1963.

De strukturerte og unike delene i «Boho»-kolleksjonen er laget av 18 karat gull og har en skulpturell appell, tross alt er de inspirert av toskansk marmorkunst.

I den italienske byen Pietrasanta i Toscana er landskapet formet av steinbroer og stedet er gjennomsyret av historie. Charlotte fordypet seg i byens håndverk med bronsestøping og skulpturer. Den kreative globetrotteren, som begynte i farens bedrift som lærling i 1987, deltok på et skulpturkurs i marmor-mekkaet og laget større relieffer for første gang. Dette gjenspeiler danskenes lekne og kunstneriske sjel. Charlotte har alltid likt å modellere med hendene, og samlet på små naturlige underverker fra strandstein til kongler og skrev ned inspirasjoner i skisseboken sin. Til slutt fullførte hun sin visjon om å forme luksuriøse smykker i form av relieffer og inkorporerte elementer fra «Art Noveau-tiden», den bohemske livsstilen og fascinasjonen for flora. Førti gullsmeder lager i dag de ekstraordinære smykkene i «Boho»-kolleksjonen på deres in-house verksted, i gult gull og fatter dem med utsøkte, fargerike edelstener. De majestetiske og voluminøse ringene, øredobbene, anhengene og armbåndene bærer et sterkt statement ut i verden som Charlotte Lynggaard har bidratt med som designer i rundt tretti år: ren livsglede! For henne er et smykke noe veldig personlig og individuelt, noe kvinner skal føle seg knyttet til. Og gleden over det skal vare så lenge som mulig, gjerne hele livet – akkurat som de fantastiske (ferie)minnene.

Gullsmed Dahlsveen

• Utvalgte smykker fra «Boho»-kolleksjonen av «Ole Lynggaard Copenhagen» kan ses hos Gullsmed Dahlsveen.
• Adresse: Olav Tryggvasons gate 24.
• Hjemmeside: gullsmeddahlsveen.no
• Facebook: facebook.com/gullsmeddahlsveen
• Instagram: instagram.com/gullsmeddahlsveen
• Telefon: 73 52 58 06
• Epost: post@gullsmeddahlsveen.no

Tekst: IN magasinet | Foto: Ole Lynggaard Copenhagen
 

Følg IN magasinet på Facebook