Hjem » Asker&Bærum »  «Mitt andre hjem»

«Mitt andre hjem»

Thon Østerås Senter har en travel høst foran seg. En rekke festdager skal markeres med konserter og aktiviteter for store og små, og den største feiringen skjer i November når senteret fyller femti år.

For nitten år siden startet Vivi Olstad butikk på Thon Østerås Senter. Hun klatret raskt i administrasjonen, og er i dag senter – og driftsleder for senteret. Vivi har fulgt veksten i mange år, og holder hånden på rattet slik at senteret når sine mål. Men for Vivi handler det også om å skape en god og nær handleopplevelse for de som kommer dit.
– Alle som jobber her er på «Hei», og det merker kundene i det de kommer inn, forteller hun. 
Kundemøtene er viktige i Vivis arbeid for å skape en nær relasjon mellom kundene og senteret. Hun følger med på kundegruppen og deres behov, slik at senteret kan tilby alt som trengs til den daglige handelen.
– I tillegg til et voksent publikum ser vi at flere og flere yngre og barnefamilier bruker senteret som møtested, og som den naturlige handelsplassen, forteller hun. 
Og i bunn og grunn er det dette Thon Østerås Senter er til for. Det er en møteplass for en hyggelig handel.

50 år på Østerås

Thon Østerås Senter er et av de eldste innendørssenterne, og fyller femti år i november. Det skal markeres med en lang feiring for alle som vil ta turen.
– På den store jubileumsfesten setter vi opp et stort oppvarmet telt utenfor senteret for å få plass til arrangementet. Da blir det musikk, underholdning med bla Vennebyen-show for de minste. I tillegg byr vi på jubileumstilbud fra alle butikkene. På selveste bursdagen blir det også kaker og kaffe hele dagen, forteller Vivi, som sammen med senterets ansatte har startet forberedelsene til feiringen.

Alt du måtte trenge

Senteret huser 24 bedrifter som sammen dekker det man trenger til daglighandelen. To legekontorer, tannleger, fysioterapi og Fresh Fitness er blant helsetilbudet på senteret, og mange velger å legge handelen her etter et besøk der. På senteret finnes også Baker Hansen, et koselig samlingspunkt underveis i handelen med friske salater, ferske bakevarer, brød og kaffe.
– Her samles nye og faste kunder til en hyggelig prat rundt bordet, noe som skaper stemning i det eller lille fellesarealet senteret har, forteller Vivi. 
Utvalget blant butikker er med andre ord bredt, men det går ikke på bekostning av kvaliteten. På Thon Østerås Senter skal du møtes av kompetanse, god service og store smil.

Service og kompetanse

Fra skinnende skatter hos Bjørklund til eksklusive blomster fra Østerås Blomster går det en rød tråd gjennom senteret: god fagkunnskap og god service.
– På Thon Østerås Senter finner du det du trenger til både hverdag og fest. Butikkene strekker seg ytterst innen sortimentene for å tilfredsstille kundenes behov i handelen. De fleste har mer enn hva et opprinnelig sortiment inneholder for den aktuelle butikken, forteller Vivi.
Parfymeriet på Thon Østerås Senter er for eksempel størst på strømper, har også et godt utvalg innen nattøy og undertøy, i tillegg til skjønnhetsprodukter og en rekke kjente parfymemerker. Her får du lagt fest make- up, hjelp til tilbehør som for eksempel Noma Hårpynt, eller rett og slett et par lekre Woldford strømper som setter kronen på verket til antrekket.
Nisjebutikken Walk In er favorittbutikken for damene som ønsker seg noe nytt til hverdag eller fest, og kan friste med merker som Marc Cain, Cambio, Dear Dharma og Laura Bellariva, Gant, Day, Gerts, Hemisphere, Colmar, Busnel, Hale Bob, Ribkoff for å nevne noen. Her handler folk fra i alle aldre, og kundene kommer fra hele Bærum og omegn.

Blomster i generasjoner

Østerås Blomster har holdt til på senteret siden åpningen for femti år siden. Det betyr at feiringen av senterets jubileum også er en feiring av Østerås Blomster, som kan pryde seg med femti år som familiedrevet blomsterforretning. Daglig leder Nina Sundelius har blomster i blodet – hun er nemlig den tredje generasjonen som driver forretningen.
– Vi eier butikken selv, som gjør at vi kan håndplukke akkurat de varene vi ønsker. Vi ønsker å tilby kundene både det de får i vanlige forretninger, og det som er litt mer eksklusivt, annerledes og spesielt, forteller Nina. 
Butikken er fylt til randen av grønne planter, blomster, buketter og diverse interiør. Skulle du forresten trenge å sende blomster til en tante i Amerika over natten, er butikken en del av Interflora. Da kan du bestille blomster i butikken på Østerås, og blomstene kan stå på trappen til tanten over havet neste dag.

Ferskvaresatsning

Den viktigste delen av daglighandelen står senterets Meny for. Høsten store satsning er en stor og bugnende ferskvaredisk, og i rollen som ny ferskvaresjef møter du Benedikte Fredenfeldt. Benedikte trekker frem fokus på å produsere hjemmelagde desserter og smakfulle ferdigretter.
– Vi produserer spesialiteter selv, slik at kundene kan få ferske middagsretter hver dag, forteller hun. 
Ønsker du å delta litt mer i middagslagingen selv, har Meny Østerås nettopp startet med «Gjør-det-selv»-matkasse for to, med det beste av råvarer og nydelig smak.
Meny har et usedvanlig stort utvalg, og dersom de ikke har det du leter etter bestiller de gjerne inn. Dagligvarebutikken på Østerås har nylig begynt å brygge sitt eget øl – et eksklusivt øl som kundene kan få kjøpt hos Meny Østerås i løpet av oktober. De tre i lederteamet gleder seg til å gi deg en god matopplevelse denne høsten.
– Velkommen skal du være!

Varme ord

Da senteret skulle få et nytt slagord for noen år tilbake, spurte de gjestene sine etter forslag. Tre enkle ord sto ut i mengden av bidrag, og slagordet ble: Mitt andre hjem. Vivi forteller at ordene fanger essensen godt, og blir rørt av at kundene deler hennes oppfatning.
– En gang spurte jeg en kunde i kiosken om hvorfor han ikke tippet for hele uken når han først var her. «Da har jeg ikke en unnskyldning for å komme hit hver dag», svarte han, forteller Vivi og smiler. 
Og slike kundemøter bekrefter målet om å være et nærsenter med stor N.
– Vi ønsker å være førstevalget for en hyggelig handel i Bærum.

FAKTA: Thon Østerås Senter

• Adresse: Otto Ruges vei 80, 1361 Østerås
• Webside: www.osteras-senter.no
• Facebook: www.facebook.com/osterassenter
• Thon Østerås Senter ble åpnet i 1968, som et av Norges første innendørs kjøpesenter. I dag består senteret av 24 virksomheter, deriblandt Vinmonopol, Apotek og Meny. Helsetorget i 2. etg har to store legesenter, fysioterapi og treningssenter, med fysioterapeuter, manuellterapeuter, akupunktører, osteopat og massør. I tillegg har Helsetorget tannlegesenter.

Tekst & foto: Pauline Östgård

FØLG IN MAGAISNET PÅ FACEBOOK