Hjem » Trondheim »  Spennende høst på Östersunds scener

Spennende høst på Östersunds scener

Det er ikke nødvendig å reise langt av sted for å lade batteriene. Vakre Östersund ligger bare noen timers kjøretur fra Trondheim og kan i høst friste med en rekke kunst- og musikkopplevelser!

Beliggende bare 260 km øst for Trondheim er Östersund den perfekte destinasjonen både for weekendturer og lengre ferier. Byen kan friste med en rekke spennende aktiviteter hele året og det er lett å forstå hvorfor stadig flere nordmenn oppdager den svenske perlen. Og for musikk- og teaterinteresserte fremstår høsten i Östersund nærmest som en drøm. 
– Det skjer mye på Östersunds scener i høst. Det blir konserter med mange kjente svensker som Kent, Eva Dalhgren, Magnus Uggla, Jill Johnsson och Lena Philipsson. Christer Sjögren gjester med julekonsert. Jonas Gardell, Wallmans och Motown featuring Afro-dite er andre som gjestar våre scener. En konsert eller forestilling er perfekt å kombinere med en weekend med litt shopping, et besøk i et av våre spa og nyte den gode maten i byen, sier markedsansvarlig Elisabeth Richardsson i Visit Östersund.

Bluesfestival og skiskyting

28. – 29. oktober blir det dessuten bluesfestival. Bluesfest arrangeres på flere scener rundt om i byen og på plakaten står artister som Toronzo Cannon, Thorbjörn Risager & The Black Tornado, Spoonful of Blues og Sam Outlaw. I tillegg kan byens gallerier friste med en rekke interessante kunstutstillinger i løpet av de neste månedene. 
– Frösö Handtryck fyller 70 år i høst. Dette er et av Sveriges eldste og få håndtrykkerier. I lokalene ute på Frösön kan man se hele trykkeriprosessen og det finnes også en fabrikkbutikk å handle i. Trykkeriet fikk nye eiere for noen måneder siden og de har virkelig gitt det et løft. I løpet av kort tid har de presentert utrolig fine ting. De arbeider sammen med kjente formgivere og i løpet av høsten vil de lansere flere nye mønstre.
Östersund har også noe å by på for de sportsinteresserte. 27. november-4. desember er det åpning av verdenscupen i skiskyting hvor verdens beste skiskyttere vil kjempe om de første poengene i verdenscupen. Dette blir en folkefest for hele familien med god mat og drikke, underholdning, afterski og eget lekeområde for barna. 
Når det nærmer seg jul legger julestemningen seg over byen. I perioden 26. november til 6. januar er Jamtli Sveriges Julemuseum med alt man kan forestille seg av juleaktiviteter. Første helgen i desember er det dessuten julemarked her. Dette er et av Sveriges største julemarkeder og hvert år kommer over 20 000 besøkende hit. I år feirer markedet 30 år og ca. 200 utstillere vil selge alt fra håndverk til lokalprodusert mat. Med andre ord den perfekte anledning til å finne unike julegaver eller delikatesser til juleselskapene!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Visit Östersund

Følg IN magasinet på Facebook