Hjem » Trondheim »  Chand er blitt "voksen"

Chand er blitt "voksen"

Den folkekjære artisten og låtskriveren gikk denne høsten inn i «voksnes rekker»! 

– Jeg er inne i en ny og god epoke i livet mitt, sier Chand selvsikkert. 
– Det er så mye fint som skjer rundt meg for tiden!
Man kan si og skrive mye og mangt om artisten og låtskriveren fra Spillum i Namsos, men at han alt fra sine barne- og ungdoms-år har vært en artist, råder det ingen til om. Chand ble rikskjendis og en av landets mest folkekjære artister, som vinneren av X-Factor. Men de siste årene har kanskje ikke vært like glamorøse og gode for Chand. De siste årene har vært preget av nasjonale nedstengninger og det har til tider, som for mange andre, vært nærmest umulig å jobbe. Gjennom Chand sitt mangeårige vennskap til Joralf Gjerstad, fikk Chand eneretten av Joralf til å forvalte alle tekster og salmer han hadde skrevet gjennom ett langt liv. Før Joralf døde juni 2021, rakk Chand å tonesette og spille inn albumet «Viljens Kraft». Dette albumet ble gitt som en gave fra Chand til Joralf på hans 94 årsdag, som en takk og heder for at han fikk æren å forvalte disse tekstene. Etter Joralf sin bortgang juni 2021, ble det nok ett stort tomrom i artisten sin hverdag. Joralf sitt vennskap betydde virkelig mye for Chand. Høsten 2021 var Chand med i Stjernekamp på NRK. Men alt var ikke slik det skulle være for Chand. Rett før han skulle gjøre sine opptredener, fikk han beskjeden som ingen ønsker å motta, hans mor var alvorlig kreftsyk. Skulle han gjennomføre eller trekke seg? Han har som vanlig en sterk stayerevne, og gjennomførte. Men de indre følelsene tok overhånd og styrte over hans prestasjoner, og reisen i Stjernekamp ble dessverre alt for kort. Januar 2022 døde hans mor som sto han alt for nært.
I mai 2022, inngikk Chand ett nytt samarbeid med Impressario som management. Etter kort tid med gode grunnleggende samtaler om og rundt artistens status, ble de enige om å legge en ny plan for hvordan han skal forsøke å komme tilbake hvor han som artist skal være. En langsiktig og detaljert plan, men gjennomførbar med positive impulser som skaper motivasjon og glede. Glede til å skrive låter igjen, spille musikk for folket. Finne tilbake til hvor han var i 2019. 
– Denne høsten og vinteren skal bli fin det så mye fint og positivt som skjer rundt meg nå, igjen! Endelig er det ett management bak som ser meg som menneske og artist. Det har jeg virkelig savnet, sier Chand. 
– Vi har flere konkrete og fine planer nå sammen med Chand. Vi skal i gang med innspilling av noen virkelig sterke og fine låter nå i den kommende tid. På nyåret skal også prosjektet «Viljens Kraft» ut på turne. Her har også Chand laget noe spesielt med Joralf sine tekster, sier Mikael Ressem, manager og daglig leder i Impressario AS.
40 års dagen er alt feiret. Festen ble holdt som ett lukket arrangement ved Cafe 3B i Trondheim. 
– Nå er det bare å se fremover å gjøre jobben! Jeg er så absolutt inne i en ny og god epoke i livet mitt.

Tekst: IN magasinet | Foto: Impressario AS
 

Følg IN magasinet på Facebook