Hjem » Oslo »  Byens flotteste julebutikker

Byens flotteste julebutikker

Trenger du litt god, gammeldags julestemning i en travel førjulstid? Da bør du ta turen innom en av Briskeby Gods sine tre forretninger. Tradisjonen tro kan de nemlig skilte med de flotteste julebutikkene i Oslo!

Sjelden er vel ordet «skattekammer» mer treffende enn når man skal beskrive Briskeby Gods. De tre forretningene på Frogner, Vinderen og CC Vest formelig bugner over av de vakreste skatter. Her er det både elegante, tidløse klær fra anerkjente merker og flotte ting til hjemmet. Dette er butikker hvor du kan rusle rundt i timevis og finne inspirasjon blant utstoppede påfugler, lamper i taket, stativer med klær, møbler, gullspeil på veggene og ikke minst hyller som akkurat nå er fulle av tradisjonsrik julepynt.
Julen er spesiell hos Briskeby Gods. Her finner du gammeldagse nisser, vakre julekuler og fugler med ekte fjær på treet. Det er med andre ord ikke så rart at folk ofte kommer langveisfra for å oppleve førjulsstemningen her. 
– Kundene lovpriser julen hos oss og mange forteller at det er som Harrods. Julen hos Briskeby Gods er en blanding mellom engelsk jul og Walt Disney jul. Vi elsker gammeldags, tradisjonsrik jul og har produkter fra leverandører som ingen andre har som vi plukker ut et år i forveien. Her finner du både julepynten, selskapsantrekket og julegavene, forteller Cecilie Vanem som sammen med Elisabeth Grindheim står bak Briskeby Gods.

Ett år på CC Vest

Cecilie og Elisabeth startet Briskeby Gods i 2011. I dag har de tre forretninger i Oslo-området, men eventyret startet i et lite lokale i Skovveien på Frogner. Etter at begge hadde solgt sine tidligere firmaer og var ledige samtidig fant de ut at tiden var riktig for å satse på sin felles drøm. I begynnelsen hadde de bare interiør med en blanding av antikk og nytt, men etter at de flyttet til et større lokale i Skovveien 12 utvidet de også med klær. For noen år siden åpnet de i tillegg en butikk på Vinderen og for ett år siden kunne de invitere både gamle og nye kunder til det siste tilskuddet i første etasje på CC Vest. 
– Vi har vært på CC Vest i litt over ett år nå og folk begynner å kjenne oss på senteret. Det har vært morsomt å se hvordan senteret har blitt oppgradert i løpet av dette året og vi får mange positive tilbakemeldinger fra kundene om at både butikkmiksen og oppgraderingen har falt i smak. 
Med en gang man går inn dørene hos Briskeby Gods legger man merke til den gode stemningen. Det er tydelig at de har et godt forhold til kundene sine og latteren sitter løst. Cecilie forteller at gode opplevelser for kundene alltid har stått i sentrum, og kanskje er nettopp det en av grunnene til suksessen. 
– Det har hele tiden vært viktig for oss at kundene skal få en opplevelse når de kommer hit. Briskeby Gods skal være et sted som skiller seg ut og hvor det er hyggelig å komme. Siden vareutvalget er litt forskjellig i de tre butikkene våre er det mange kunder som gjerne besøker alle tre for å se om det er kommet noe nytt. Vi ser at kundene liker å komme til oss og heller velger å komme i butikken enn å handle på nett. Dette gjør at vi opplever vekst samtidig som mange andre i retail-bransjen sliter. Det virker som folk har tatt et bevisst valg og innser at hvis de ønsker at sånne butikker som oss skal overleve så må de komme til oss og handle.

Nøkkelen til suksess

Tidligere i år valgte faktisk Briskeby Gods å legge ned nettbutikken sin. 
– For oss var dette et riktig valg. Kundene våre ønsker opplevelsen det er å komme i butikkene. Her får de også god hjelp til å sette sammen et antrekk eller oppgradere hjemmet. De aller fleste ønsker hjelp og ikke minst møte kunnskapsrike ansatte. Vi er heldige som har et utrolig godt team som utfyller hverandre. Dette tror jeg er mye av nøkkelen til suksessen. Det at vi har personale fra 20 til 62 år er også berikende. Ikke minst smitter det at vi har det gøy sammen over på kundene, sier Cecilie med et smil. 
I tillegg til butikkdriften tilbyr hun og Elisabeth også hjelp med ulike interiørprosjekter og flere av prosjektene deres har vært å se på sidene til de store interiørmagasinene.
I løpet av årene har Briskeby Gods opparbeidet seg en stadig voksende gruppe faste kunder som setter pris både på servicen og det spennende vareutvalget du ikke finner andre steder. Faktisk hender det rett som det er at kunder kommer med forslag til spennende leverandører de har oppdaget når de har vært på reise. 
– Vi handler ikke på varemesser, men reiser rundt og plukker det vi selv liker. Vi er hele tiden på jakt etter nye, spennende leverandører. Veien blir litt til mens vi går og nå føler vi at vi kjenner kundene våre så godt at vi vet hva de vil ha. Nå har vi for eksempel begynt å satse på sofaer. Dette er sofaer i god kvalitet uten at de koster for mye og i god Briskeby Gods ånd så kommer de i velur. Og selvfølgelig har vi tilhørende flotte lamper med velur-skjermer. En annen nyhet er serviser fra engelske Burleigh som allerede har blitt veldig populært. Det er morsomt å se at folk ønsker klassiske, tidløse ting av god kvalitet. 

Årets julegaver

Briskeby Gods blir gjerne omtalt som «byens flotteste julebutikk», et rykte som strekker seg langt utover byens grenser. Allerede tidlig på høsten begynner mange av kundene å vente på at julepynten og juleutstillingene skal komme frem. 
– Vi har blant annet blitt kjent for våre juleduftlys. Disse er fra en fantastisk portugisisk leverandør og vi har lange bestillingslister fra kunder som ønsker å sikre seg disse lysene til advent og julehøytiden. Mange må ha lysene for at det skal bli ordentlig jul. I år har vi også spedd på med litt andre duftlys fra både franske og italienske leverandører. Vi elsker de selv, så det blir gøy å se hvordan de blir mottatt. 
Og er du på jakt etter den helt spesielle julegaven som garantert vil bli satt pris på av mottakeren så finner du også den her. Her står de gode julegaveideene omtrent i kø og Cecilie forteller at noen av de mest populære julegavene i år er lammeskinnjakker, krystall, kasjmir og ikke minst de ettertraktede kåpene fra MaxMara. MaxMara er et italiensk merke som er kjent for tidløse klær i god kvalitet som passer skandinaviske damer godt og Briskeby Gods er Norges største på nettopp dette merket. 
– Vi har også begynt å selge utrolig mye vesker. Siden vi har vesker i alle prisklasser kan alle finne seg en lekker veske. I tillegg har vi kjempeflotte belter fra en italiensk leverandør som er en fin julegave. Hos oss finner man gaver i alle prisklasser, fra hyggelige vertinnegaver til dyre kåper, avslutter Cecilie og ønsker alle velkommen til juleeventyret hos Briskeby Gods!

FAKTA: Briskeby Gods

• FROGNER Skovveien 12, 0257 Oslo | T: 91 90 15 57 | Åpningstider: Man-fre 10-18 & lørdag 10-16
• CC VEST Lilleakerveien 16, 0283 Oslo | T: 91 90 23 38 | Åpningstider: Man-fre 10-21 & lørdag 09-19
• VINDEREN Slemdalsveien 72, 0373 Oslo | T: 91 90 81 83 | Åpningstider: Man-fre 10-18 & lørdag 10-16
• Sender over hele landet.
• Facebook: facebook.com/briskebygods.no
• Instagram: instagram.com/briskebygods

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook