Hjem » Oslo »  Byens beste utested

Byens beste utested

Sitter du ofte og dagdrømmer om å suse ned bakkene på ski? Det er slettes ikke nødvendig å reise til høyfjellet for å få drømmen oppfylt. Bare 20 minutter fra sentrum ligger nemlig Oslos eget vinterparadis og venter på deg. Og med 18 flombelyste nedfarter og et topp moderne snøproduksjonsanlegg kan Oslo Vinterpark friste med fantastiske opplevelser hele vinteren!

Det at alle bakkene har flombelysning og med åpningstider helt til klokken 22:00 på hverdager gjør det enkelt å dra opp hit etter skole og jobb. Foto: Kyle Meyr.

Det at et av landets beste skianlegg ligger under en halvtime fra bykjernen er kanskje ikke det man forbinder med hovedsteder. Men så heldige er vi faktisk her i Oslo! På toppen av Holmenkollen ligger Oslo Vinterpark med hele 18 nedfarter med flombelysning og tilbyr skiglede for alle aldre. Anlegget rundt Tryvann er i dag landets fjerde største alpinanlegg målt i heiskortomsetning og hver vinter er det stadig flere som oppdager de gode mulighetene for å trene og leke på byens tak.
I over hundre år har hovedstadens borgere tatt Holmenkollbanen for å nyte friluftslivet i Nordmarka, og Tryvann ble tatt i bruk som alpinbakke allerede i 1933. I dag er også Wyller-løypa i Sørkedalen en del av anlegget til Oslo Vinterpark, mens Hyttliområdet fungerer både som terrengpark og et bindeledd mellom Wyller og Tryvann slik at hele anlegget kan benyttes som ett. 
– Oslo har alltid hatt gode tradisjoner for at byens innbyggere reiser ut for å bruke marka og dette er tradisjoner Oslo Vinterpark ønsker å videreføre. Vi brenner for å tilrettelegge for at så mange som mulig skal komme seg ut i naturen og på ski, sier adm. direktør Espen Bengston ved Tryvann Skisenter AS. 
Oslo Vinterpark er i dag et fullverdig alpinanlegg med 18 nedfarter og 11 heiser.

Foto: Kyle Meyr.

Alltid gode snøforhold

Selv om det er sludd og gråvær i sentrum er forholdene gjerne helt fantastiske oppe ved Tryvann. 
– Skikjøring er ikke som i gamle dager. Når vi først har åpnet anlegget for sesongen er vi væruavhengige. Her i Oslo Vinterpark har vi et topp moderne og eksplosivt snøproduksjonsanlegg. De siste 20 årene har vi satset mye på å videreutvikle dette anlegget og nå er det eksepsjonelt bra. Så snart det kommer nok kuldegrader kan vi i løpet av ti døgn produsere nok snø til å åpne alle nedfarter. Selv om det er lite eller ingen snø i sentrum av byen så kan vi garantere snø her oppe. Dermed er det bare å sette seg på t-banen eller i elbilen og suse opp til winter wonderland, eller byens beste utested som vi pleier å kalle oss, sier Espen med et smil.
Forrige vinter var værgudene virkelig på vintersportens side og det kom over en meter snø fra oven. Blandet med kunstsnø gjorde dette Oslo Vinterpark til et mekka. 
– Selv om det er ekstra koselig med snø i terrenget så kan vi uansett ved hjelp av den fantastiske teknologien holde hele vårt 11,3 km lange løypenett åpent og ha en halvmeter snø i alle traseer. Men er vi ekstra heldige og får snø fra himmelen i tillegg til snøen fra snøproduksjonsanlegget så blir vinterparken virkelig et magisk sted. Vi åpner for sesongen så snart været tillater det, det eneste vi er avhengige av er kuldegrader. Ved forrige sesong var siste åpningsdag 15. april, og kommende sesong stenger Oslo Vinterpark 22. april.

Lange åpningstider

Det at alle bakkene har flombelysning og med åpningstider helt til klokken 22:00 på hverdager gjør det enkelt å dra opp hit etter skole og jobb. Holmenkollbanen tar deg til Voksenkollen Stasjon og gjennom et samarbeid mellom Oslo Vinterpark og Ruter er det korresponderende buss fra stasjonen og opp til anlegget hele åpningstiden. I tillegg er det også buss fra Røa t-banestasjon inn til Wyller. 
Trenger du litt hjelp for å få supergli på skiene har dessuten Oslo Vinterpark eget skiverksted med dyktige slipere som reparerer og preparerer ski og snowboard. I tillegg har de utleie av alt du trenger av utstyr og i år er nesten alt utstyret splitter nytt. Dermed kan du dra opp hit og stå på alpint, snowboard eller langrenn og få en bra skiopplevelse selv om du ikke har eget utstyr. Og hver fredag har de «Frozen Friday» hvor studenter får 50% rabatt på både drop-in og utleie. Oslo Vinterpark har også meget konkurransedyktige priser på sesongkort. Dette er kanskje årets beste investering og ikke minst den perfekte julegaven til alle som er glade i friluftsliv.

Hos Oslo Vinterpark er alt tilrettelagt for friluftsliv for både store og små. Her en glad gjeng på skiskole fra Tomm Murstad friluftsbarnehage. Foto: Kyle Meyr.

For hele familien

Her ligger med andre ord alt til rette for at man enkelt kan nyte naturen og trene, leke og ha det moro sammen med familie og venner. 
– Oslo er en heldig by som har marka og friluftslivet så tett på bykjernen og like ved markagrensa på Tryvann og i Sørkedalen ligger Oslo Vinterpark. Her er alt tilrettelagt for friluftsliv for både store og små. Det er en enkel måte å komme ut i terrenget for hele familien. Vi ser også at det fungerer som en fin rekruttering for videre friluftsliv når barna blir større. Etter hvert som de blir større så ønsker mange å gå mer på langrenn og dra lengre ut i marka. Man kan både stå på ski her i Oslo Vinterpark og gå til Kikut med appelsin i sekken. For oss er det viktig å tilrettelegge opplevelsen slik at barna finner skigleden. I år har vi videreutviklet opplevelsesløypen Elges rike med en lengre og spennende trasé for de minste og vi har også en meget god skiskole for både ski og brett. Her kan man få nyttig veiledning uansett alder eller ferdighetsnivå. I vårt Oslo Vinterpark Masters Academy har vi dessuten portkjøring for voksne med Bjarne Solbakken i spissen. Til syvende og sist handler det bare om å komme seg opp av sofaen. Noen ganger er jo luften litt forurenset i byen og da er det godt for både store og små å komme opp hit og rense lunger og sinn.
Oslo Vinterpark kan friste med tre gode spisesteder med sunn og næringsrik mat og drikke. Dermed kan man spise både middag og kvelds her. Denne sesongen fortsetter dessuten de populære frokostkjøringene kl 07:00 på onsdager i samarbeid med Dagens Næringsliv. 
– Nå har vi også investert i en ny preppemaskin som vil forbedre bakken ytterligere. I tillegg har vi fått nytt skibånd med tak og vi kan love at terrengparken vil være blant de beste i landet også i år med mange kreative elementer.

Adm. dir Espen Bengston og Markedsansvarlig Mette Blach Ellefsen med hunden Snowy som har sin egen instagram konto (@snowy_dogg) og er med i løypene. Foto Mona Gullstein.

Arranger seminar eller selskap i Oslo Vinterpark

I år har dessuten Oslo Vinterpark forbedret sine eventlokaler med blant annet en ny lavvo. Og deres eventavdeling er gjerne behjelpelige med å skreddersy arrangementer både for bedrifter eller private. Her kan møter eller seminar kombineres med for eksempel parallellslalom eller portkjøring og en bedre middag eller fest. Eller hva med å gjøre din neste bursdagsfeiring til et minne for livet?
– Vi som jobber i Oslo Vinterpark er ekstremt stolte over å være med og tilrettelegge for denne typen aktivitet blant byens befolkning. Vi gleder oss til å vise frem anlegget og det vi jobber for hele året, avslutter Espen og ønsker alle velkommen til en opplevelsesrik vinter i Oslo Vinterpark!

FAKTA: Oslo Vinterpark

• Du kan kjøpe heiskort, sesongkort, leie ski, melde deg på skiskole og andre arrangementer på www.oslovinterpark.no.
• Webside: www.oslovinterpark.no
• Facebook: www.facebook.com/OsloVinterpark
• Instagram: www.instagram.com/oslo_vinterpark
• Hunden Snowy sin Instagram: www.instagram.com/snowy_dogg

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Kyle Meyr / Tryvann Skisenter & Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook