Hjem » Trondheim »  Bryllupsekspertens gaveguide

Bryllupsekspertens gaveguide

Tradisjonelt eller trendy, budsjettvennlig eller luksuriøst? Hos CI Pedersen får du gode tips og siste nytt innen bryllupsgaver. 

Mange brudepar øyner muligheten til å fornye seg når de skal sette opp bryllupslista. Kjøkkenutstyr, servise, glass og bestikk er gjengangere på gavebordet, men også tekstiler, småmøbler og dekorative vaser og skulpturer er artig å gi bort og kjekt å få i bryllupsgave.

Kvalitetsmerker

– Det finnes jo mye annet å ønske seg enn servise, påpeker daglig leder hos CI Pedersen Annika Nørkov. 
I tillegg til å ha et av landets største utvalg i servise, bestikk og glass fra blant annet Royal Copenhagen, Rosenthal, Georg Jensen, Zalto, Stelton, Iittala, Villeroy & Boch og Riedel, har interiørbutikken i Olav Tryggvasons gate 35 også et stort utvalg av tekstiler og interiør fra kvalitetsmerker som Røros Tweed, Missoni, Hay, Jonathan Adler, Heymat og Vipp - for å nevne noen. 
– Her finner du noe som passer stort sett alle. Vi har et stort utvalg, og vil man bytte gaven finner man noe å bytte den i, sier Nørkov.

Alle prisklasser

I dag er bryllup stort året rundt, og ikke bare i sommermånedene. Når det gjelder bryllupsgaver opplever Nørkov at mange lurer på hvor mye det er vanlig å bruke på en bryllupsgave. Hun sier det også er en del brudepar som kvier seg for å sette dyre ting på ønskelista.
– Dette er så individuelt, og det er ingen regel for hvor mye man bruker på en bryllupsgave. Det er også vanlig at flere går sammen og kjøper en gave, sier hun, og tilføyer at de har produkter i alle prisklasser i butikken. Lager du en bryllupsliste hos CI Pedersen, er den dessuten tilgjengelig i alle butikker i Designforevig-kjeden over hele landet.

Lurer du på hva du skal sette på ønskelista, eller hva du skal gi til de nygifte? Her er butikksjefens tips:

Servise fra Skaugum og Royal Copenhagen
– Stilrent og enkelt, og gode produkter som «faller godt i hendene», sier Nørkov om det splitter nye porselensserviset Skaugum Capsule Collection fra norske Skaugum. Serviset er designet av design- og arkitekturfirmaet Snøhetta, og kommer i fem deler. I tillegg får du vase, glass og karaffel i samme serie. Serviset fra Royal Copenhagen går igjen på mange bryllupslister, og er en bestselger hos CI Pedersen. Serviset finnes i flere serier, både i helt hvitt og med håndmalt blått dekor. Mix & match mellom de ulike seriene, eller hold deg til én favoritt.

Glass fra Zalto og Riedel
De løvtynne vin- og vannglassene fra Zalto er en annen bestselger hos C I Pedersen, som er eneste forhandler av merket i Trondheim. Nørkov sier Zalto har glass som passer til alle viner. Fra den østerrikske vinglassprodusenten Riedel har det kommet en ny serie med drinkspesifikke glass, som skal gi deg en bedre drikkeopplevelse av ulike drinker, slik som for eksempel whiskydrinker eller longdrinks.

Bestikk-nyhet fra Skaugum
Norske Skaugum er best kjent for sitt bestikk, og nå har fabrikken lansert det nye Fjord-bestikket, opprinnelig designet for Norges første undervannsrestaurant Restaurant Under. Skaugum har latt seg inspirere av drivved og norsk hav, og har laget et bestikk i norsk eik og patinert stål som skal speile havets farge en mørk høstdag.

Elektrisk til kjøkkenet
Er dere flere som skal kjøpe gave sammen, kan en kjøkkenmaskin eller vannkoker fra Kitchen Aid være en passende spleisegave. Eller hva med en kaffemaskin fra sveitsiske Jura? Er du ute etter en rimeligere gave til kjøkkenet, har CI Pedersen skjærefjøler, salt- og pepperbøsser, kjøkkentekstiler, gryter og panner og andre kjøkkenredskaper.

Ullpledd fra Røros
Ullpleddene i 100 prosent norsk ull fra Røros Tweed har blitt en slager, både på bryllupslister og blant turister som vil ha norsk kvalitetsull. Nørkov forteller at det hender turistene kjøper en fire-fem pledd når de er innom butikken. 
– Folk vet at de får kvalitet, sier hun. 

Håndklær og puter
Puter fra Hay, håndklær og pledd fra Missoni, eller duker fra Georg Jensen Damask. Mange brudepar setter pris på å få nye tekstiler til hjemmet, og hos CI Pedersen kan du velge mellom flere kjente kvalitetsmerker. 

Ikoniske Jonathan Adler
For det designbevisste brudeparet kan en vase, et krus, en skål eller salt- og pepperbøsse fra den ikoniske amerikanske designeren og keramikeren Jonathan Adler være midt i blinken. Produktene til Adler er et blikkfang i interiøret, og er en gave full av personlighet. 

Småmøbler fra Vipp
Danske Vipp leverer både sofa, bord, lamper, spisestuemøbler, kjøkken, puter og pledd og pedalbøtter. Sistnevnte ligger i øvre prissjiktet hva angår søppelbøtter, men til gjengjeld får du god kvalitet med på kjøpet.
– Pedalbøtten er det vi selger mest av fra Vipp. Det er jo den de er kjent for. Vi ser at brudepar setter både pedalbøtten og andre møbler, slik som for eksempel lamper, fra Vipp på ønskelista, sier Nørkov. 

CI Pedersen i Trondheim er for øvrig en av kun to butikker i Norge med eget showroom fra det danske designfirmaet.

FAKTA: CI Pedersen

• Adresse: Olav Tryggvasons Gate 35
• Tlf: 73 52 88 50
• Web: cipedersen.no
• Facebook: facebook.com/cipedersenglassmagasin
• Instagram: instagram.com/cipedersen

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & CI Pedersen

Følg IN magasinet på Facebook