Hjem » Bergen » Helse & velvære » Blond til sommeren

Blond til sommeren

Nå er vårmånedene her, og sommeren står for tur. Mange ønsker å bli lysere i håret til sommeren, og denne gang vil vi fortelle deg om hvilke muligheter du har for å gjøre håret lysere - og ikke minst om hvordan du kan holde blondfargen fin over tid.
Ramsvik bilde

Om du skal gå fra mørk til lys, må du vite at håret ofte må gå igjennom en prosess med flere behandlinger for å oppnå resultatet du ønsker. Dette gjelder spesielt om du har noen form for farge/ minicolor i håret fra før. Vi starter med å lysne håret med bleking – dette kan gjøres ved en avfarging eller ved å legge striper i håret. Striper vil ofte gi det fineste resultatet, men må gjerne gjøres i flere omganger, det vil og være mindre skadelig for håret enn en avfarging.

Unngå at håret blir slitt

Det er veldig viktig at du kurer håret hos frisøren etter en slik behandling, for å stoppe den kjemiske prosessen og forsegle fargen i håret. Du må også bruke en god kur hjemme for å bygge opp igjen håret mellom behandlingene. Da vil du unngå at håret blir veldig slitt og kanskje i verste fall brekker. 
Frisøren din vil kunne se på kvaliteten på håret ditt hvor mye behandling/bleking håret ditt tåler. Dersom du har en naturlig hårfarge som aldri har blitt farget, kan håret farges lysere. Hvor lyst hår du kan få avhenger av hvor mørk du er i utgangspunktet.

Hvordan beholde blondfargen

Her kommer noen tips på hvordan du kan holde ved like blondfargen din:
• Kure håret 1-2 ganger i uken
• Bruke varmebeskyttelse om du bruker føn, glattejern, krølltang osv..
• Bruke en god renseshampoo jevnlig, for å fjerne stylingrester 
• Bruke en shampoo med lilla/blå pigmenter, for å unngå gulskjær. 
• Beskytt håret mot sol. Der finnes massevis av gode produkter i salongene!
• Dersom du føler fargen din blir gul/ misfarget mellom frisør besøkene kan du gå innom frisøren din for å gjennomføre en såkalt korrigering på fargen din, da vil fargen bli frisk og fin igjen. 

Velkommen til oss
Team Ramm / Ramsvik

Følg IN magasinet på Facebook