Hjem » Bergen » Mat & drikke » Blandet seg til bar på New Zealand

Blandet seg til bar på New Zealand

Med chili og sennep i drinken har barsjef ved Feliz, Eskil Tjore, utmerket seg blant bergenske bartendere. De to siste årene har den kreative bartenderen blandet seg til topps for beste drink både i lokale og internasjonale konkurranser.
_Z4F0264_cropped_207x243
I fjor vant han lokalt med drinken ”Chilled Strawberry”. I høst konkurrerer han med chili og sennep på New Zealand.

Skiller seg ut med chili og sennep

Oppskriftene hans tar utgangspunkt i mat som smaker godt sammen. Eskil er blitt en kløpper på mengdemål etter mye eksperimentering. – Det handler om å treffe smaksløkene med riktige mengder. Det er ikke selve chilien, men saften, som avgjør, forklarer bartenderen. Gjennom en nettbasert internasjonal konkurranse kom han gjennom nåløyet til New Zealand, med drinken ”Honey mustard Martini”. – En god drink er avhengig av tilgang på ferske råvarer. Ellers er det bare å bruke fantasien, oppfordrer Eskil, som snart lar kundene overta bak baren. Utover høsten satser Feliz på lynkurs i bartending, hvor man lærer det elementære om ingredienser og fremgangsmåter. – Kurset er lagt opp som en sosial helaften for vennegjengen eller firmaet, med shaking og smaking, forteller innehaver Lars Lomelde.
_Z4F2556_cropped_199x179

Bergenserne blir mer kontinentale

Mye skjer på Feliz utover høsten og 2 års jubileet i oktober blir et høydepunkt. I november blir det ”Black Party” hvor champagne står i fokus. – Før kunne man nesten ikke drikke champagne uten å ha noe spesielt å feire. Internasjonalt nytes champagne på samme måte som annen vin og salget har eksplodert. Nå ser man også betydelig flere bergensere med bobler i glasset, sier en fornøyd eier. Lomelde legger stor vekt på å ha et utsøkt utvalg av champagne, samt en flink og hyggelig stab som trives sammen. – Vi har høy kvalitet til gode priser, og jobber hardt for å gi gjestene våre byens beste service, forsikrer markedsansvarlig Kjersti Scheie.

Happenings hele høsten

Feliz er et sted hvor man kommer pent kledd for å tilbringe en festlig aften i en uformell atmosfære. Det er også mulig å arrangere firmafester, show, bursdagsparty eller en penere middag i de flotte lokalene. Både ledelsen i Hydro og SAS Norge har hatt gleden av å bruke lokalet til lukkede arrangement. Microsoft har vist frem nye produkter her og Urmaker Bjerke inviterte kunder til å se på eksklusive klokker og smykker. – Vi arbeider kontinuerlig for å forbedre oss og tilby noe nytt. Vårt ønske er å sørge for en minnerik aften full av gode opplevelser.
Tekst: Anette Bergås Foto: Birte Svendsen