Hjem » Asker&Bærum »  Birgitta Strobel maler musikk

Birgitta Strobel maler musikk

Vårt sanseapparat er et univers av sensitivitet og sanselighet, og ganske så uutviklet hos de fleste av oss, forteller Birgitta Strobel.

Fantasy Heaven: Birgitta finner glede og ro når hun jobber timesvis med store flater. Her har hun jobbet med gammel irsk musikk.

Etter å ha stilt ut i flere år i Los Angeles hvor hun også bodde og studerte, er hun virkelig i ferd med å etablere seg som kunstner her hjemme på berget.
– Musikk er kjernen i all kunst for meg, kan Birgitta fortelle oss. 
– Helt fra jeg danset ballett og spilte fiolin som åtteåring, via Tegning, form og farge-linjen på Nesbru videregående, og frem til i dag.

Ideen om en mer tradisjonell yrkeskarriere ledet henne til statsvitenskap og Journalisthøyskolen. Deretter ble det flere år innen presse, PR/modelljobbing og sene kvelds-timer som trener på SATS.
– Det har vært bevegelse i kreativitet og farger på flere plan hele tiden, for meg. Jeg hadde alltid denne evnen til å se farger til musikk (en evne som kalles synestesi) i meg. Det var først etter jorden rundt-reise, oppbrudd privat og ny retning i Los Angeles, hvor kunst og yoga ble min nye hverdag «24/7», at jeg begynte å ta evnen til å se farger til musikk, på alvor under Performance art-klasser der borte, sier Birgitta.
«Over there» vanket hun i kunst-, musikk- og filmmiljøet og malte store akrylmalerier i hagen i Brentwood, vest-Los Angeles.

Til venstre: Modell: Birgitta samarbeider med designer Nadia Ferreira innehaver av Nadia’s Fashion, i Frognerveien i Oslo. | Til høyre: Live performance: Maling foran publikum sammen med sanger Gro Elisabet Sille på Bølgen & Moi Gilmle.

Lydbølger blir fossefall

Birgitta ønsker å sette lys på fargene og bevegelsene man kan se «for sitt indre øye» ved å lytte til musikk. Hun fokuserer, som fotografen, skarpt på et område, som hun ser til musikken. Deretter inspirerer dette gjerne et nytt, fargerikt uttrykk i akryl. Det KAN være helt abstrakt, men hun kan også gjøre et element i musikken om til noe helt konkret og gjenkjennelig. Lydbølgene som Birgitta ser, kan plutselig bli en foss, skyer eller stormende hav som er lett å se for de fleste. Impresjonismen og naturalismen er hun spesielt glad i, og hun lager gjerne akvareller om sommeren. Nå i desember 2020 stiller hun ut malerier på Schulerudstuene i Holmsbu på Hurumlandet.
Frem til jul kan verkene hennes beskues i hennes flotte lokale på Eiksmarka Senter i Bærum, der hun for øvrig også driver med yoga-undervisning*. Det blir også utstilling på Villa Malla august 2021 hvor du kan se nye bilder. Du kan lese mer om Birgitta og hennes kunst på birgittastrobel.com og på Instagram: birgittastrobel.

Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto: Kristian Jøraandstad & Åge Asklund

*red.anm. avhengig av restriksjoner rundt korona)