Hjem » Trondheim »  Best i byen på bryllupsgaver

Best i byen på bryllupsgaver

Leter du etter den perfekte bryllupsgaven, eller skal du gifte deg og trenger inspirasjon til gavelisten? Hos C I Pedersen kan du velge blant over et hundretalls merker til den store dagen.

Interiørbutikken i Olav Tryggvasons gate har i mange år hatt et stort utvalg av gaver til brudeparet. Her finner du alt fra klassikere som Royal Copenhagen, Pillivuyt og Holmgegaard til moderne designmerker som Hay, Normann Copenhagen og Vipp. Gaveønskene er like varierte og ulike som brudeparene.
– Folk ønsker seg forskjellige gaver. Det går mye i bestikk, servise, glass og kasseroller. Glassene fra Zalto er spesielt populære, det samme er Riedel-glassene og glassene fra Holmegaard. Vi ser også at mange ønsker seg tekstiler slik som sengetøy og håndduker. Skinnforklær er også populært, og så selger vi både sofaer og kaffemaskiner, sier daglig leder hos C I Pedersen i Olav Tryggvasons gate Annika Nørkov.

Ansatte med kunnskap

For mange er bryllupet en gylden anledning til å fornye seg, og da kommer gode råd om produktenes kvalitet og bruksområder godt med. Noen ønsker å få anbefalinger, andre vet på forhånd hva de skal ha. Nørkov og staben hennes på til sammen 11 ansatte kan skilte med god kunnskap og stor interesse for produktene de selger.
– Vi har satt oss godt inn i varene vi har, og drar blant annet på fabrikkbesøk for å lære mer. Vi drar rundt på messer og ser på trender, og jeg har selv nylig vært tre dager på messe i Frankfurt, sier hun.

Bryllupskveld

Hvert år i slutten av februar arrangerer butikken bryllupskveld, der flere leverandører kommer for å snakke om produktene sine. Arrangementet er rettet mot brudepar og deres familie og venner, og ved å holde bryllupskvelden i butikken får de vist frem alle varene på best mulig måte, påpeker Nørkov. Hun sier at bryllup er stort hele året.
– Bryllup utgjør en stor andel av salget vårt. Det er vanskelig å si hva som er høysesong, for brudepar har vi hele året. Før var det mai og juni som var de store giftemånedene, men nå ser vi at september har blitt en stor bryllupsmåned. Vi merker at perioden har blitt lengre. Mange par gifter seg på nyttårsaften, og vinterbryllup har blitt veldig populært, sier hun.

Bryllupslister

Bryllupslistene, som C I Pedersen har hatt i mange år, er til god hjelp for både brudepar og for deg som skal være gjest i bryllup. Nørkov forteller at det er mange som kjøper varer fra lista på nett, og henter varen i butikk. Bryllupslistene er tilgjengelig hos alle butikkene i Designforevig-kjeden, noe som også inkluderer C I Pedersen på Sirkus Shopping. 
Nørkov understreker at de har varer i alle prisklasser, samtidig som de er eksklusive i byen på merker som Rosenthal og glassene fra Zalto. Fra førstnevnte finner du blant annet en porselensserie som Rosenthal har designet i samarbeid med Versace.

Jonathan Adler og Røros Tweed

Vil du gi en gave litt utenom det vanlige kan kanskje Jonathan Adler være et hett gavetips. C I Pedersen selger vaser, skåler, fat og krus fra den amerikanske designeren, som sies å være inspirert av global kunst og popkultur. Her finner du blant annet zebrafatene laget av hvitt porselen med detaljer av gull, og den ikoniske Muse-serien der designeren har latt seg inspirere av musene til sine favorittkunstnere og latt ulike kroppsdeler pryde vaser og skåler. Litt spesielt for noen, kanskje, men også noe som mange brudepar setter på ønskelisten sin.
– Dette er jo ganske spesielle ting, og man får et minne om den personen man får det fra, påpeker Nørkov. 
Synes du dette blir for vågalt, har butikken også et stort utvalg av norsk design. Pleddene fra Røros Tweed er svært populære blant både brudepar og turister som tar turen innom butikken, forteller Nørkov. 

Større butikk

I fjor feiret CI Pedersen 160 år i Trondheim. Bedriften har vært eid av samme familie helt fra starten, og mye har endret seg siden 1858, da butikken var et rent glassmagasin som solgte glassvarer, stentøy og porselen. I dag er CI Pedersen en interiørbutikk, som også selger tekstiler, interiør og møbler. I 2017 ble butikken utvidet til dobbel størrelse for å få bedre plass til alle varene, og butikken fyller i dag to etasjer i bygården i Olav Tryggvasons gate. Med utvidelsen kunne de ta inn større møbler, slik som sofaer og reoler, og i underetasjen har de et eget showroom for det danske designmerket Vipp.
– Nå har vi alt du trenger til huset, sier Nørkov, som oppfordrer til et besøk i butikken.
– Vi er en levende butikk der vi flytter om på varene hele tiden slik at kundene skal få nye opplevelser. Vi kan også gi råd om borddekking og bretting av servietter. Det er en del av servicen, sier hun, og legger til at de tilbyr gratis hjemkjøring av varer i Trondheim kommune dersom du handler for over 2000 kroner.

FAKTA: CI Pedersen

• 2 avdelinger i Trondheim: Midtbyen (Olav Tryggvasons gate) og Sirkus Shopping
• 11 ansatte
• Web: www.cipedersen.no
• Facebook: www.facebook.com/cipedersenglassmagasin
• Du finner et eget showroom for Vipp hos CI Pedersen i Olav Tryggvasons gate.

Tekst & foto: Renate Brødreskift

Følg IN magasinet på Facebook