Hjem » Asker&Bærum »  Bedre hørsel på dagen

Bedre hørsel på dagen

Ved hjelp av en dyktig audiograf og det siste innen hørselsteknologi, tilbyr nå Alliance Optikk Kolsås små og knapt synlige høreapparat levert samme dag. Vigdis Nygaard er en av mange som har fått livet skrudd på igjen.

DISKRET: HearMe-høreapparatene er knapt synlige på øret. Bare en tynn tråd er synlig forfra.

– Da kollegaen min spurte meg rett ut om «Vigdis, hører du litt dårlig» skjønte jeg at noe måtte gjøres. Hun hadde stått fem, seks meter bak meg og snakket uten at jeg hørte det, sier Vigdis Nygård.
Hun hadde slitt lenge med dårlig hørsel, men kviet seg for å begynne med høreapparat.
– De fleste forbinder jo dette med de gamle, godt synlige apparatene. Et slikt hadde jeg ikke lyst til å gå med, så derfor utsatte jeg det, forklarer hun.
Det skulle vise seg at opplevelsen ble langt hyggeligere og ikke minst enklere en 63-åringen hadde forestilt seg.

Enkelt å få høreapparat

– Det har skjedd veldig mye de siste årene. I dag får man kvalitetsapparater som er enkle å bruke og knapt synes på øret, sier audiograf Linn Sofie Mork hos hørselsavdelingen ved Alliance Optikk Kolsås.
I hånden holder hun det siste innen hørselsteknologi, høreapparater i ulike farger og ikke stort større en fingertupp. Det er med disse hun daglig hjelper kunder å få «skrudd på livet igjen» som hun så fint beskriver det.
– Mennesker med dårlig hørsel lever ofte i en slags boble. Man får problemer med å føre en samtale, og mange isolerer seg sosialt, forteller Linn.
– Mange liker ikke tanken på å skaffe seg høreapparat og venter derfor lenge før de oppsøker hjelp. Mange tror også at det en lang prosess å skaffe seg høreapparat og veldig positivt overasket når vi forteller dem at de kan få apparatet levert på dagen her hos oss. Etter å ha tatt en kort hørselstest spesialtilpasser vi høreapparatet. Kunden får det med seg hjem samme dag, sier Linn med et smil.
– Jeg har opplevd at folk blir så glade at de får tårer i øynene når de får på seg høreapparatet. Mange hadde jo aldri trodd at de skulle få bedre hørsel allerede samme dag!

Høreapparat med egen app

I tillegg til at de små høreapparatene fra HearMe knapt synes på øret, har de også den store fordelen at de er enkle å bruke. 
– Det følger faktisk med en egen app slik at man kan styre alt fra telefonen. Om man ikke vil bruke app er alternativet en liten fjernkontroll, forklarer Linn.
Hun er ikke i tvil om at godt design og bedre brukervennlighet har gjort dårlig hørsel mindre tabubelagt. Nå er de jo slik at de aller fleste får dårligere hørsel i løpet av livet. Hos enkelte starter dette allerede i 30-årene. Er man utsatt for mye støy er man selvsagt mere utsatt.
– Er man i tvil kan man ta en enkel hørselstest her hos oss. Vi har en EU-godkjent hørselsboks kunden sitter i når en hørselstest pågår. Lydtettheten i boksen er med på å sikre best mulig resultat. Her får du som nevnt denne testen på dagen. Skal du gå via det offentlige kan du risikere å måtte vente i opptil 6 måneder. Det samme er det med service på høreapparater. Det gjør vi også på dagen. Viser det seg at man har svekket hørsel kan vi tilby den beste hjelpen som er mulig å få. Vi tilbyr også våre kunder å låne med høreapparat hjem i opptil 3 uker slik at de kan teste ut hvordan dette fungerer for dem. Etter testperioden har vi da et optimalt grunnlag for å hjelpe den enkelte kunden best mulig.

Flere produkter

Alliance Optikk Kolsås selger også andre hørselsrelaterte hjelpemidler. Her finner du blant annet babycall for hørselshemmede, og spesialtilpassede ørepropper som er fine å ha med på jakt, konserter, fly og andre steder med mye støy.

FAKTA: Alliance Optikk Kolsås Syns- og hørselklinikken

Tlf: 67 22 22 60
Adresse: Rødskiferveien 1, 1352 Kolsås
E-post: kolsas@allianceoptikk.no
Web: kolsas.allianceoptikk.no
Facebook: facebook.com/kolsas.allianceoptikk
Instagram: instagram.com/allianceoptikk
 

Følg IN magasinet på Facebook