Hjem » Trondheim »  Baselworld 2019

Baselworld 2019

I slutten av mars reiste Urmaker Håkon Lian igjen ned til årets Baselmesse. Også i år var det mange spennende produkter og kolleksjoner fra utstillerne. Messen var veldig bra til tross for at det i år var mindre merker utstilt. Wenche Lian hos Urmaker Håkon Lian har plukket ut noen av høydepunktene fra årets messe.

Årets snakkis fra Rolex var presentasjonen av den nye utgaven av GMT II med blå og sort bezel i keramikk, også på folkemunne kalt Batman.

Rolex:

Rolex er det merket som det alltid er størst blest rundt, og de kom med solide nyheter og oppgraderinger i år også. 
– Vi som urmakere setter like stor pris på oppdateringer på urverk som på selve modellene, forteller Wenche.
Årets snakkis var presentasjonen av den nye utgaven av GMT II med blå og sort bezel i keramikk, også på folkemunne kalt Batman. Det nye i år er at den kom med et oppgradert urverk, samt med en Jubilé lenke. Det vil også si at den forrige modellen med Oyster lenke nå går ut av produksjon. Rolex introduserte blant annet også en ny Sea – Dweller i kombinasjonen 18 karat gult gull og stål. Dette er første gang Sea – Dweller kommer med elementer av gull. En annen stor nyhet var introduksjonen av Yacht-master i 42 mm, 18 karat hvitt gull, ny generasjon urverk (Caliber 3235) med 70 timers gangreserve og matt sort keramisk bezel. Andre spennende nyheter det er verdt å nevne er tallskiven laget i meteorite på GMT II modellen i hvitt gull med blå og rød bezel.

Den aller største nyheten var i år Tudor Black Bay P01. Gjengen fra Urmaker Håkon Lian falt også for den nye Black Bay ChronoS&G.

Tudor:

Den aller største nyheten var i år Tudor Black Bay P01. Historien tilsier at P01-navnet stammer fra «Prototype 01» og skal basere seg på en klokke som ble utviklet og presentert til US Navy på slutten av 1960-tallet. Klokken skilte seg ganske drastisk fra de fleste andre dykkerklokker ved at endestykkene kunne vippes opp/ned, i den hensikt å låse bezelringen helt fast og dermed sikre at denne ikke beveger seg uten hensikt. Ettersom enkelte har dykket i patentdokumenter, hadde enkelte samlere en vag idé om at noe slikt kunne ha eksistert, men få visste med sikkerhet om Rolex eller Tudor hadde benyttet patentet og faktisk produsert en klokke. I følge presentasjonen til Tudor på Basel, hadde klokken faktisk blitt produsert men ikke blitt benyttet av US Navy.
– Vi falt også for den nye Black Bay ChronoS&G, sier Wenche.
Tag Heuer: I år var det også veldig mye bra fra Tag Heuer, og den helt klart største nyheten fra TAG HEUER i år var den nye Autavia serien. Egenskaper som allsidighet, robusthet og pålitelighet står i sentrum, akkurat som de gjorde for 60-tallets modeller. TAG Heuers nye balansefjær i karbonkompositt er brukt i verket, hvilket kvalifiserer det til en Isograph. Autavias historie går tilbake til 30-tallet. Mellom 1933 og 1957 var Autavia et dashbord-instrument som ble benyttet i både fly og biler, og navnet er en kombinasjon av automobile og aviation.

Den helt klart største nyheten fra TAG HEUER i år var den nye Autavia serien.

Tag Heuer:


Nomos Glashütte er et nyt merke hos Urmaker Håkon Lian.

NOMOS Glashütte:

– Så til den aller største nyheten for oss og butikken, Nomos Glashütte: Vi er veldig stole over å meddele at vi nå blir forhandler av et nytt merke etter møter i Basel, forteller Wenche.
NOMOS Glashütte ble grunnlagt i 1990 og blir laget i den lille tyske byen Glashütte. I dag er de også den største produsenten av mekaniske urverk i Tyskland. Nomos består av 13 serier med flere varianter innenfor hver serie. Alle ur kommer med 100% egenproduserte urverk og Nomos produserer til sammen hele 11 forskjellige urverk. Nomos Glashütte er spesielt kjent for sin høye kvalitet og presisjon på urverkene, samt for sin stilrene design på kasser og tallskiver. Hele 140 ganger har de vunnet priser og fått utmerkelser for sin design. Prisene er også veldig gunstige i forhold til kvalitetsnivået. De fleste ligger på mellom 12 000,- til 30 000,-.
– Vi hos Urmaker Håkon Lian gleder oss veldig til å bli en del av NOMOS Glashütte teamet, og til å få lov til å vise frem og selge de flotte urene.

FAKTA: Urmaker Håkon Lian

• Urmaker Håkon Lian holder til i Nordre gate 9 i Trondheim. 
• I 2018 hadde Urmaker Håkon Lian en omsetning på ca. 20 millioner kroner.
• Besøk gjerne Urmaker Håkon Lian på:
- Facebook: Urmaker Håkon Lian AS, Protid
- Instagram: @urmakerhaakonlian
 

Følg IN magasinet på Facebook