Hjem » Asker&Bærum »  Asker Marina

Asker Marina

Asker Marina AS har et fantastisk anlegg og kan vel kalles Oslofjordens roligste havn der de ligger innerst i Leangbukta.

Her kan de tilby 500 båtplasser tilpasset båter fra 18 fot til 60 fot. Havnen er tilpasset alle typer båter, enten det er seil eller motorbåt. Om båten er lang, bred eller dyp er Asker Marina stolte av at de alltid finner en plass som passer. 
– I tillegg til båtplassene utfører vi alle typer jobber selv, eller i samarbeide med partnerne i Leangbukta, forteller Morten Groth.
– Også må jeg skryte litt av truckene våre, og gutta som sitter bak spakene. Dette er karer med millimeterpresisjon og stålkontroll. Det er helt imponerende og se hvordan de håndterer de største båtene! Vi har tre store trucker her, og den største kan løfte opp til 30 tonn, og når det gjelder stroppeløft er det faktisk ingen andre marinaer i Oslofjorden som kan løfte like tungt som oss!

Nydelig mat på Riviera Restaurant.

Kjekk løsning

Skal du ha båten opp for reparasjoner, vasking eller stoffing har Asker Marina satt sammen en løsning for deg hvor de løfter opp båten på land og setter den ut igjen etter tre dager. Dette får de til takket være gjennomarbeidete rutiner og profesjonelle samarbeidspartnere. På land blir båten stående i stabile støtter, før den sjøsettes igjen.

«Store blå» løfter opptil 30 tonn!

Innendørs opplag

Asker Marinas største bygg er båt-hotellet på 3.500 kvm som er oppvarmet hele vinteren. I bygget ved siden av ligger Restaurant Riviera, kontorer og båtverksted samt innendørs båtlagring i kaldt klima. 
– I denne hallen lagres båten i høyden som gjør at vi maksimerer lagrings kapasiteten. Båtopplaget er supermoderne med alle fasiliteter, og prisene er veldig konkurransedyktige, lover Morten.
Asker Marina har stor kapasitet for vinterlagring både ute og inne. Ønsker du lagring utendørs er hele brygge 4 og 8 tilrettelagt for boblehavn med strøm og alle fasiliteter. Hele anlegget med både brygger og bygg har forøvrig daglig tilsyn, gjennom hele vinteren. Havnekontoret ligger strategisk plassert over Restaurant Riviera. Innehaverne Paola og Fernando drev tidligere Vitos i Vollen, og serverer aldeles strålende mat.

Nordens største båtsenter

Visste du at Nordens største båtsenter ligger i Leangbukta? Her finner du mange kjente båtmerker samlet på ett sted. Her bør alle finne noe som passer, uansett om du skal ha en jolle til ungene, har planer om jordomseiling, eller noe midt imellom. Her finner du kjente merker som Windy, Marex, Beneteau, Oceanmaster, Bavaria, Saga, Dufour, og mange flere. Her finnes også en permanent utstilling som er åpen for publikum hele sesongen. I tillegg til den permanente utstillingen, finner du en mengde andre servicetilbud i Leangbukta. Her finnes både seilloft, systue, båtutstyrsbutikker og båtverksteder. Leangbukta og Asker Marina er selve episenteret for båt, og maritim kunnskap i Norge.
Team Asker Marina ved daglig leder Ingar Brauti, Sidsel Van Garderen, Vibeke Ytterli, Adrian Bjørneby og Morten Grorh ønsker alle velkommen.

Muligens fjordens blideste servitør.

FAKTA: Asker Marina AS

• Adresse:
Båthotell: Leangbukta 50, 1392 Vettre
Kontor: Leangbukta 52, 1392 Vettre

• Telefon: 66 90 08 60
• Mobil: 47 39 54 84
• E-post:marina@askermarina.no
• Koordinatorer:
GPS: +59 50' 2.83", +10 28' 22.08"
• Kontaktpersoner:
Sidsel van Garderen: sidsel@askermarina.no
Adrian Bjørneby Kirkhusmo: adrian@askermarina.no
Morten Groth: morten@askermarina.no
• Web: askermarina.no
• Facebook: facebook.com/AskerMarinaAs
• Instagram: instagram.com/leangbukta_marina

Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto: Stein Olav Kåsa & Jarosław Sobieraj (dronefoto)
 

Følg IN magasinet på Facebook