Hjem » Trondheim »  Ane Brun: Nært & personlig

Ane Brun: Nært & personlig

I sommer kan du oppleve en av landets beste liveartister, Ane Brun, nært og personlig i Borggården under Olavsfest.

Ane Brun spiller i Borggården i Trondheim sommeren 2022. Foto: Stian andersen
Ane Brun spiller i Borggården i Trondheim sommeren 2022. Foto: Stian andersen

Ane Brun har siden debuten «Spending Time With Morgan» i 2003 bygd en karriere som står som en bauta i norsk musikk. Hele to ganger har hun vunnet Spellemannsprisen for Årets kvinnelige artist. I tillegg vant hun Årets hit sammen med Madrugada for «Lift Me». Våre naboer i Sverige vet også å sette pris på Ane Brun, hun har vært nominert tre ganger til svenskenes Grammis, og vant klassen «Årets alternative pop» med «After the Great Storm» så sent som i fjor. Hun har også vunnet Gammleng-prisen og Prins Eugens Kulturpris, og vært nominert til MTV Europe Music Awards og Nordic Music Prize. Ane har spilt på scener og festivaler over hele Europa, og turnert med Peter Gabriel. Når muligheten for å spille live konserter ble begrenset under pandemien inviterte hun fans fra hele verden inn via nettet, og ga dem nakne framføringer av en rekke av sangene som senere ble sluppet på 2020-albumene «After the Great Storm» og «How Beauty Holds the Hand of Sorrow».

Litt mer nær

– Jeg forsøker å ta vare på tilnærminga fra de digitale møtene med folk. Sjøl om ting er løst opp nå, holder jeg på den personlige tonen, litt mer nær. Det er en ny tilnærming for meg, men det passer min musikk veldig. Jeg er mer tilgjengelig nå, fortalte hun i et intervju med Ballade.
For tiden jobber Ane Brun med et prosjekt der hun oversetter sine egne låter til norsk og spiller dem inn på nytt. Så langt er fire singler ute, og tanken er at det skal bli et helt norskspråklig album til slutt.

På turne i sommer

I sommer turnerer hun i flere Europeiske land med Martin Hederos (keyboard) og Johan Lindström på gitar/steel. I den forbindelse tar hun også turen innom Trondheim og Olavsfest. 31. juli kan du oppleve en av Norges fremste artister i Borggården.

Foto: IN magaisnet | Foto: Stian andersen
 

Følg IN magasinet på Facebook