Hjem » Interiør & design » Alt på ett sted
Alt på ett sted
KOGI Kjøkken OG Interiør i Moldehallen formidler innredningsløsninger av høy kvalitet i målsøm etter kundens ønsker og behov. KOGI driver i hovedsak med kjøkken, men er opptatt av å gi et helhetlig tilbud med spennende og varierte innredningsløsninger.
KOGI Kjøkken OG Interiør deler hovedinngang med Gjenstad, Flisekompaniet og Sunde Interiør. Vi kan sammen tilby det meste til restaurering og nybygg, sier Tor Ivar Bjørseth.
Tor Ivar Bjørseth, daglig leder og etablerer av KOGI har en filosofi om å tilby individuelt tilpasset interiørdesign av møbler og innredning, med kvalitet utover standard. Samtidig er målet til interiørbutikken at det ikke nødvendigvis skal koste mer enn konkurrerende varer av enklere kvalitet.
I dagens samfunn er det alt for mye bruk-og-kast mentalitet, mener Bjørseth,. Hans anbefaling er å kjøpe produkter som varer, enten det være seg ski, leker til barna, verktøy eller interiørløsninger. I fjor pusset KOGI opp 3 Huseby kjøkken, som var solgt i Molde tidlig på 80-tallet. Kundene mente kjøkkenet var alt for bra til å skiftes ut, men de ønsket forandringer. Og at forandringer fryder vet vi alle, men kanskje spesielt på et kjøkken. Det er moro, og det er gjenbruk på sitt beste, utbryter Bjørseth,
Totalløsninger
KOGI Kjøkken tilbyr det meste av innredning til hele huset. Kjernen i driften er komplette kjøkken, men det leveres også trapper, alternative varmeløsninger, massasjebad, baderomsmøbler, garderober, inner- og ytterdører, solskjerming, belysning og møbler, samt hvite- og brunevarer.
Ved at den enkelte kan handle det meste på et sted, sparer en både tid og penger. Kundene får også en langt mer helhetlig design når man får hjelp til innredningen i flere rom, av en og samme rådgiver. Samtidig er det greit å ha kun en plass å forholde seg til, mener Bjørseth og legger til at kundene setter pris på at samtlige farger og prøver bare er noen skritt unna for sammenligning. Enten det være seg tapet, flis, dørprøver, farger el. gulv.
Tett samarbeid
Et best mulig samarbeid med kunden gir også det beste resultatet. Jo mer vi vet om den enkeltes hjem og ønsker, jo bedre blir løsningen for kunden. Smak og behov er forskjellige og det etterstrebes å oppnå kundens optimale løsning. KOGI tilbyr derfor også alltid hjemmebesøk. Der blir det tatt de nødvendige mål og man får en bedre oversikt over muligheter samtidig som det bli passet på at boligen er i harmoni innvendig og utvendig, og ikke minst rom for rom.De fleste pusser opp ett rom om gangen. Ikke glem å tenke helhetlig og vær trofast mot stilen, anbefaler Bjørseth.
Dagens kjøkken
Store kjøkken er blitt populært. Kombinering av flere funksjoner i kjøkkenet knytter familien sammen. Flere og flere åpner kjøkkenet ved å rive en vegg.
Barna elsker å oppholde seg i kjøkkenet, og å hjelpe dem med leksene samtidig som du lager middag, går som en drøm. Med en kokeøy vendt mot spisestue og salong er man sosial, og gjestene bidrar gjerne i matlagingen. Dette gir et hyggeligere samvær og kanskje en ekstra spennende middag, uttaler Bjørseth, som tror at den tradisjonelle spisestua er på vei ut og at kjøkkenet fungerer som den viktigste sosiale samlingsplass både til hverdags og fest.
De fleste i dag ønsker også kjøkken som skiller seg positivt ut i fra mengden av standardløsninger. Rette linjer og glatte flater øker fortsatt, men helt hvite kjøkken har nok blitt for vanlig for mange. Flere velger i dag glatte, lakkerte fronter, med varmere farger. Samtidig er klassiske og elegante løsninger foretrukket blant mange. Men alle er skjønt enig i at en kjøkkeninnredning skal være enkel å holde ryddig og ren.
Rommene skal både være praktiske og gi brukerne en estetisk atmosfære. Det skal være godt å komme hjem etter en travel arbeidsdag. Design har derfor blitt like viktig som funksjonalitet.
Disse to elementene er ikke alltid like lett å kombinere, men det er derfor vi er her, sier Bjørseth. KOGI Kjøkken OG Interiør tilbyr derfor rådgivning, tips og anbefalinger samtidig som de visualiserer løsningene i 3-D, helt uten kostnad for kunden.
Dampende trend på kjøkkenet
Takket være det profesjonelle tilberedingsresultatet, og den uovertrufne smaksopplevelsen, er dampovnen på full fart inn i de norske hjem. Med dampovn kan man tilberede hele middagen samtidig. Der kan man også tine eller varme opp mat.
Foruten at den kombinerer den mest smakfulle måten å lage mat på, er den også det sunneste alternativet. Mieles DG 4064-L, som vi har her i butikken, særpreger seg med at den koker under trykk, noe som halverer koketiden. Den har både fast vanntilkobling- og avløp opplyser Bjørseth.
Fransk gigant
KOGI samarbeider tett med den franske storprodusenten Mobalpa. Det er Frankrikes største kjøkkenprodusent. Mobalpa leverer kjøkken og bad over hele verden. De har et utrolig sortiment av modeller, skaptyper, detaljer og tekniske løsninger. De produserer alt fra hypermoderne lakkerte høyglans kjøkken til de mest tradisjonelle franske cuisine med et hav av muligheter for perfekte individuelle tilpasninger.
Mobalpa er en av svært få kjøkkenprodusenter som innehar ISO-sertifisering for både miljø og kvalitet. Jeg stiller klokka etter sjåføren og jeg har enda ikke opplevd en rest på leveringene sier Bjørseth, med et smil, mens han banker i bordet.
20 års garanti
Huseby Kjøkken er en helnorsk leverandør som lager kjøkken på ekte møbelvis.
De satser på håndverk og tradisjon og tilbyr spesialtilpasset produksjon. Dette betyr at du som kunde kan få skuffer og skap i de bredder, høyder og dybder som du ønsker..
Ikke nok med det, men jeg kjenner ikke til andre som kan tilby en garanti på 20 år på samtlige modeller og det på hele kjøkkenet, sier Bjørseth.
Alternativ oppvarming
KOGI AS har store planer for fremtiden. Alternative løsninger innen oppvarming forenes med funksjonalitet, komfort og design. KOGI vil tilby helhetlige kvalitets-løsninger for hele boligen. Vi ønsker å gi kunden full oppmerksomhet og rådgivning, for best og mest mulig tilnærming av den optimale innredningsløsningen basert på deres egne ønsker og behov.
KOGI - Kjøkken OG Interiør har allerede levert flere alternative varmeløsninger som gass og pellets. Etterspørselen av boliggass vil øke etter hvert som infrastrukturen for naturgass kommer på plass. Bl.a. så har hele det nye boligfeltet Årølia Vest fått mulighet for tilknytning, så dette vil bli et satsningsområde for KOGI. Tilknytning til gass gir god energiøkonomi, komfort, sikkerhet og valgfrihet, samtidig som det er et miljøvennlig tiltak. En installasjon trenger heller ikke å være kostbar, en får for eksempel en gasspeis til montering på yttervegg m/ termostat og fjernkontroll til samme pris som det koster å bygge en pipe.
Og ikke glem at en gasskoketopp er det beste redskapet til steking av mat, avslutter den unge moldemannen som satser friskt i en tøff bransje.
Tekst: Claus A. Giskemo Foto: Birkeland, Molde