Hjem » Oslo »  Alt du trenger til julemåltidene

Alt du trenger til julemåltidene

Det er mye som skal ordnes i tiden før jul og førjulstiden kan ofte bli preget av stress og mas. Hos Meny Skøyen bugner både ferskvarediskene og resten av butikken av julemat og tar du turen hit finner du alt du trenger til julens måltider. Ved å legge julehandelen til Meny slipper du med andre ord førjulsstresset og kan i stedet nyte tiden sammen med familie og venner!

Mat og drikke spiller uten tvil en viktig rolle i julefeiringen. Vi tar frem det fineste serviset, pynter bordet med levende lys og sitter lenge til bords. På bordet står gjerne den tradisjonsrike julematen vi har spist hver jul siden vi var barn, kanskje ispedd et par nyheter. Hos Meny Skøyen finner du alt du trenger til julens måltider, fra julegodteri, småkaker og desserter til ribbe, lutefisk og pinnekjøtt. Sammen med kunnskapsrike ansatte er det nettopp det brede utvalget som skiller Meny fra mange andre kolonialbutikker. Butikken på Skøyen holder til i Karenslyst Allé og kan skilte med en stor ferskvareavdeling hvor du får fersk fisk og kjøtt hele året. 
– Her får kundene akkurat det de ønsker. Er det noe vi ikke har så bestiller vi gjerne så lenge det er i sesong. Vi får mange positive tilbakemeldinger fra kundene på det gode og brede utvalget vi har, forteller ferskvaresjef Ane Lierhagen Eriksen. 
Og lurer du på hva du skal servere eller hvordan du best skal tilberede måltidet står det alltid fagfolk bak disken som mer enn gjerne kommer med gode råd og tips. Her jobber det nemlig både kokker, butikkslaktere og fiskehandlere.

Jula blir bedre med Meny

Et av slagordene til Meny er «Jula blir bedre med Meny» og etter et besøk i butikken er det vanskelig å ikke si seg enig i det. Her får du gjort unna hele julehandelen på et sted og finner absolutt alt du trenger for å lage smakfulle julemåltider. 
– Vi har et stort og fast utvalg ribbe, blant annet har vi utrolig god ribbe fra Jæren Smak og økologisk ribbe fra Grøstad Gård. I tillegg har vi pinnekjøtt fra flere små leverandører. Og ikke minst verdens beste lutefisk. Den får vi mange gode tilbakemeldinger på fra fornøyde kunder, sier Ane med et smil.
Tradisjoner er viktig i julen og for mange blir det ikke ordentlig julestemning før ribben er i ovnen. Men det er ikke alltid like enkelt å få til god smak og sprø svor. 
– Det viktigste er forarbeidet. Ribben skal rutes og krydres med salt og pepper to dager i forveien. Det er viktig at den rutes mykt nok og ikke så langt ned at man treffer kjøttet. Kjøper man ribbe her hos oss får man den ferdig rutet og slipper å tenke på det. For å få til den berømte sprø svoren setter man den i ovnen og lar den dampe på høy temperatur. Mange stresser rundt like før jul for å kjøpe fersk ribbe, men man kan like gjerne kjøpe frossen ribbe. Den har like god kvalitet og smaker like bra, men man slipper stresset og kan heller nyte førjulstida.
Selv om det meste av julematen fremdeles er tradisjonell er det også mange som velger å prøve noe nytt. Ønsker du for eksempel en kjøttfri jul kan Meny Skøyen friste med flere spennende veganske og vegetariske nyheter, som vegisterkaker og nøttestek. 
– I tillegg til lutefisk og rakfisk er det også mange som spiser fisk som torsk, kveite og laks i jula. Laks spises både varm og kald, blant annet er den populær til koldtbord.

Godt pålegg til julefrokostene

Julen er også tiden hvor vi samles rundt bordet for lange frokoster og hos Meny Skøyen finner du alt du trenger for å lage deilige julefrokoster. 
– Julesild har vi for eksempel både ferdig og her i ferskvareavdelingen. I ferskvarediskene finner du også røkelaks, lammerull, sylte, roastbiff, waldorfsalat og potetsalat. Kort sagt alt du trenger for å lage en god frokost.
I tillegg kan Meny Skøyen friste med en rekke gode julegavetips og gode vertinnegaver til julens mange selskapeligheter. Hva er vel en bedre gave enn spiselige gaver, særlig til de som har «alt». Blant annet har de flere pakker sammensatt med spennende produkter fra den populære serien Jacobs Utvalgte som garantert vil bli satt pris på av mottakeren. Og skal du arrangere juleselskap så tilbyr Meny Skøyen også catering. 
– Vi lager både kald og varm julemat til små og store selskaper. Bestill helst noen dager i forveien så lager vi alt fra juletapas til tradisjonelle juletallerkener med pinnekjøtt, ribbe og medisterpølse!

FAKTA: Meny Skøyen

• Hvis man ønsker catering kan det bestilles på: tlf. 23276900 eller e-post: ferskvaresjef.skoyen@meny.no
• Adresse: Karenslyst Allé 9, 0278 Oslo
• Facebook: facebook.com/menyskoyen
• Webside: Meny Skøyen
• Åpningstider: Hverdager 07-21, lør 09-20 & søn stengt

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook