Hjem » Bergen » Mat & drikke »  5 års jubileum

5 års jubileum

I første etasje på Hotel Norge ligger et av byens for tiden mest besøkte utesteder, Cafe Contra Bar. De har eksistert i snart 5 år, og opplever mer besøk og høyere omsetning enn noengang.
Vi har en eksklusiv kundegruppe her på Contra, med hovedvekt på kvinner mellom 25 til 40 år. Store deler av vår strategi baserer seg på å bygge lojalitet mot våre gjester, sier markedssjef Carl-Erik Michalsen hos eier KJS Servering.

Fornying og konsepter

Måten Cafe Contra Bar klarer å nå sin målgruppe på er gjennom hele tiden å fornye seg, samt bruke tid på å utvikle konsepter. Michalsen og hans kollegaer samarbeider blant annet bevisst med etablerte merkevarer som har samme målgruppe.

I september arrangerte vi et konsept i samarbeid med blant annet Dior, Esthetique, og Ferdinand Motor. Dette er merkevarer som står sterkt blant de kundene vi vil ha, og gjennom å sy sammen en festaften rundt disse, skaper vi attraktivitet på stedet vårt. Vi vil fortsette å jobbe med dette, og lover våre viktige gjester flere spennende påfunn i tiden som kommer.

Ny nettside med live musikk

Cafe Contra Bar har gjestet en rekke konsepter fra ulike deler av Europa, og er kontinuerlig på jakt etter konsepter fra utlandet som er populære, og bringe dem til Bergen. Evne til å fornye seg og utvikle gode konsepter er en livsnødvendighet i denne bransjen.

Vi jobber konstant med konseptfornyelse. Per dags dato har vi en del godt innarbeidede konsepter som Lime Night på onsdagene, og Red på torsdagene. Og vi henter hele tiden inn musikk og temaer som slår an kontinentalt. Nå har vi også fått vår egen nettside www.cafecontrabar.no, som streamer live fra klubben. Du kan faktisk sitte hjemme, besøke nettsiden og oppleve stemningen herifra hjemme i din egen stue. Mange får gjerne også lyst til å besøke oss når de hører stemningen og musikken live.

Ulike dager, ulike konsepter

Lime Night finner sted om onsdagene og går rett og slett ut på at du tar med deg en lime eller flere, tar dem med til bardisken hvor bartenderen mikser en drink, som du kan putte din egen lime oppi.

Konseptet er kjempepopulært. Red er om torsdagene, hele Contra blir kledt i rødt med hvite duker, man spiller rolig housemusikk og skaper en annerledes atmosfære. Om fredagene lager vi ”after work” hvor vi henvender oss til bedriftene. Etter en lang arbeidsuke kan man sette seg ned og velge en drink fra en, for anledningen, spesielt eksklusiv barmeny. Classical Friday er navnet på konseptet, der bartenderne kler seg opp i hvit skjorte, sorte bukseseler og sort sløyfe.

Vi har åpent til 0230 alle dager utenom søndag og mandag hvor vi stenger 0100. Vi åpner klokken 12, og tilbyr mat fra vår nye lunsjmeny. Den inneholder alt fra tapas til sandwicher, og hele menyen er tilrettelagt for folk som er litt travle og vil ha mat i farten.

Cafe Contra Bar har en puls og en aktivitet som gjør den til et av byens best besøkte utesteder. Stedets arbeid med kontinuerlig fornyelse og evnen til å utvikle populære konsepter vil nok gjøre at Cafe Contra Bar forblir et av byens mest trendy steder i lang tid fremover.

Tekst: Erlend Haugland