Hjem » Bergen »  YellowKorner til Glass Thomsen

YellowKorner til Glass Thomsen

Glass Thomsen fornyer stadig sitt sortiment for å tilfredsstille nye og gamle kunder. Det franske fotokunstkonseptet YellowKorner er det siste tilskuddet i den tradisjonsrike familiebedriften.

Glass Thomsen har historie tilbake til 1904 som en av Bergens fremste forhandlere av glass og serviser. Familiebedriften er særlig kjent for glass og porselen og har gjennom årene klart å bevare sin status som den tradisjonelle kvalitets-leverandøren på området. Samtidig har de etterhvert endret kursen noe for å møte nye behov hos kundene. 
– Vi har tilpasset oss et stadig mer konkurranse-preget marked og gått over til mer interiør, men vi opererer med den tradisjonelle biten fremdeles, sier Katrine Ask ved Glass Thomsen sentrum. 
Glass Thomsen har fire utsalgssteder i Bergens-området. Lagunen, Åsane, Vestkanten og Bergen sentrum. Det største utvalget finner en i selskapets Flagship Store midt i hjertet av Bergen. Her finner en et sortiment som både skal overraske og inspirere. De har også lagt stor vekt på arrangementer, og tilbyr blant annet vinsmakinger, bryllupskvelder og matlagingskurs for sine kunder. Det nyeste tilskuddet i butikken er fotokunst-konseptet YellowKorner.
– YellowKorner er et galleri i butikken hvor alt er fotokunst. Her finner en verk av både kjente og mindre kjente fotografer, forteller Ask. 
Tanken bak konseptet er å gi kunder fotokunst av høy kvalitet til en overkommelig pris, samtidig som en gir mulighet for dyktige fotografer å gi ut bilder i et ordentlig galleri.

Et fransk konsept

YellowKorner ble etablert i 2006 av de to franske kompisene Alexandre de Metz og Paul-Antoine Briat, som begge to har vært lidenskapelig opptatt av fotografi. I dag er YellowKorner å finne i hele verden, med rundt 80 gallerier. Kartoteket består av flere tusen bilder fra over 300 ulike fotografer som aldri hadde hatt mulighet til å få en slik eksponering hadde det ikke vært for YellowKorner-galleriene.
Det var eierne bak YellowKorner selv som sørget for at Glass Thomsen fikk huse konseptet. Da en av dem var i Bergen for en stund tilbake og tok turen innom butikken, ble han imponert av både lokalet og betjeningen. Selskapets Flagship Store er designet av Sofie Brunner og interiøret tar Glass Thomsen tilbake til sitt opphav i Bergen sentrum, men i ny og moderne drakt.
– Han likte butikken og ble spesielt imponert av kundeservicen, forteller Ask.
Slik startet prosessen og i mai i år åpnet YellowKorner i Glass Thomsen sentrum. I november stod YellowKorner Lagunen for tur.
– Vi jobber nå med å etablere merkenavnet i Bergen, sier Ask.

Trend

I følge Ask er og forblir det å ha kunst på veggene en trend og hun har tro på at fotografier vil få stadig større innpass i norske hjem. 
– I Norge er vi mye inne. Det er mye dårlig vær og vi er opptatt av å ha det fint rundt oss, sier hun. 
Samtidig er folk lei av å ha de samme bildene på veggene. 
– Folk vil ikke ha IKEA-bilder lenger. Utvalget i YellowKorner består av limited edition bilder i et begrenset opplag og alle bildene er nummererte. Så du får din unike kopi med deg hjem til å henge på veggen, sier hun. 
Fotografiene en får i YellowKorner kommer også ferdig innrammet, og på baksiden finner du en informasjonstekst om både motivet og om fotografen. 
– Her kan en lese om fotografens tanker og inspirasjonen bak bildet. Slik får en mer av helheten bak fotografiet, sier hun.

Gode gaveartikler

Kunstnerne bak YellowKorner fotografiene er fra hele verden og verkene presenteres i flere ulike kategorier. 
– Bildene presenteres i åtte kategorier. Vi fører kategoriene reise, natur, historie, teknologi, dream and creation, urban og fashion. Den mest populære kategorien er nok fashion, sier hun. 
Utvalget består for det meste av nyere, men også av eldre verk. 
– Vi har noen bilder fra agenturer, i tillegg til fotografier av Madonna, Beatles, Tour de France 1921 og Neil Armstrong fra Apollo 11, forteller hun.
Ask mener fotokunsten er gode gaveartikler. Hun har tro på at det å tørre å gi fotografier i gave vil bli populært fremover. 
– Terskelen for å gi foto i gave har gått ned. Vi har bilder som er fine dåpsgaver, bursdagsgaver, og som til og med passer på studenthybelen. Ved at YellowKorner utvalget er så bredt, har vi også flere motiver som også passer som gave, enten det er feiring av runde dager eller jubileum. Det brede utvalget gir også mulighet for mer kreative gaver. En idé er å gi fotografier fra steder hvor folk har vært eller av steder de skal reise til. For eksempel i kombinasjon med et reisegavekort. 
Skulle en bomme på mottakerens smak er det helt uproblematisk å komme inn og bytte. 
– En kan bytte ved begge utsalgsstedene her i Bergen, samt i Oslo, Stavanger og Trondheim, sier hun.

Overkommelig pris

Prismessig er konseptet overkommelig for de fleste. De rimeligste fotografiene ligger like over tusenlappen ferdig montert med ramme. 
– Vi har også fine gaveesker, legger Ask til. 
Hun ser nå frem til en travel førjulshandel og håper å kunne levere mange harde pakker fra YellowKorner i år.

FAKTA: Glass Thomsen

• Familiebedrift som i dag drives av 4. generasjon Thomsen
• Spesialist på glass og servise 
• Stor på interiør 
Glass Thomsen har åpnet to YellowKorner-gallerier i løpet av 2018.
• Glass Thomsen sine utsalgssteder: Bergen sentrum (Flagship Store), Lagunen, Åsane Storsenter og Vestkanten
• Medlem av Designforevig – medlemsorganisasjon som omfatter 21 unike interiørbutikker fra Sandefjord i sør til Trondheim i nord. 

Tekst Ingunn Myklevoll Sjøen | Foto: Glass Thomsen

Følg IN magasinet på Facebook