Hjem » Bergen »  Wunderbare Volkswagen

Wunderbare Volkswagen

Volkswagen Touareg. Bilen for folk som liker komfort – og som setter pris på en innovativ bil. Nattkjøring blir aldri det samme. Den nye Touareg har kommet på banen.

Det er høst i luften. Hos Møller Bil Nesttun er det høy aktivitet. I flotte, nyoppussede lokaler er det en engasjert og dedikert gjeng som møter kundene. 
– Touareg har lenge vært Volkswagens flaggskip, og vi er stolte av å vise fram det ypperste av hva vi kan levere, sier markedssjef for Volkswagen ved Møller Bil Nesttun, Erik Mikkelsen. 
Han sikter til den helt nye Touareg, lansert nå i 2018.

INNOVATIV

Volkswagen er ikke et premium-merke i utgangspunktet, men den nye Touareg går vinnende ut av flerre tester, og hevder seg stadig blant de mer tradisjonelle premium-merkene. Spesielt kjørekomforten bemerkes, noe som innovative løsninger som luftfjæring med firehjulsstyring hjelper godt til med. Andre innovative løsninger presenteres også i nye Touareg – blant annet består dashbordet av en skjerm – innovition cockpit, og i stedet for knapper eller knotter, styres alt på denne. Passasjerene trykker, peker og drar, som på en telefon eller iPad.

NATTKAMERA

Når kveldene blir mørke er det en fordel med et par ekstra «øyne» på veien. Bilen kan utstyres med nattkamera, en sikkerhetsfunksjon som lyser opp punkter der den registrerer varme fra mennesker og dyr. Da ikke alle bruker refleks, og dyr ikke alltid er godt synlig i veibanen, er dette en sikkerhetsfunksjon som kan være svært praktisk å ha i høstmørket.

GOD SVINGRADIUS

Selv med litt størrelse har Touareg, som er i kategori stor SUV, en fordel når den skal parkeres. 4-hjulsstyringen trår inn ved lavere enn 60 km/t, sørger for kortere svingradius, og dermed lettere parkering. Når farten øker og overstiger 60 km/t, vil hjulene flyte rolig, for eksempel ved filskift.

LUFTFJÆRING

Det er ikke mange biler på markedet som har luftfjæring med firehjulsstyring, men det er noe av det som gir Touareg den gode kjøreopplevelsen, sier Erik Mikkelsen. Luftfjæringen er automatisk, og slår inn etter fart og kjøreforhold. Føreren kan også styre modusene bevisst, og velge mellom Comfort, Normal eller Sport. Sistnevnte legger til rette for lav bakkeklaring, og mer sporty kjøring. Lettere å laste tunge ting inn i bilen er det også.

ELEKTRISK HENGERFESTE

En annen finesse er det elektriske hengerfestet. Istedenfor å skitne til fingrene, er det bare å trykke på en knapp, så kommer hengerfestet ut av seg selv. Volkswagen har tilnærmet likt hengerfeste også på de andre bilene sine, noe kundene setter stor pris på.

DIESELMOTOR

Enn så lenge kommer Touareg med to varianter av dieselmotor, 3-liter V6 med henholdsvis 231hk og 286hk. I første kvartal 2019 kommer dessuten en ekstra kraftig diesel, og en Touareg med bensin. Det er per i dag ingen planer om en hybrid.

UTSTYR

Mange ønsker godt med utstyr til sin Touareg. Volkswagen har en R-Line stylingpakke med forskjerm, sideskjørt, bakfanger og en baklukespoiler. 
– Det gjør bilen enda tøffere og mer sporty, sier Erik Mikkelsen. 
En ny vri på R-Line er Black Edition. Da er alt krom på bilen helt sort. 
– Kunden kan style bilen akkurat som han eller hun vil, sier Erik Mikkelsen. 
Nye Touareg tilbys også i mange flotte farger; - Kundene våre har blitt mer begeistret for farger i det siste.

SERVICEVENNLIG

Volkswagen-anleggene i Bergen er fint plassert på Nesttun, i Åsane og i Drotningsvik – som gjør at Bergens-kundene alltid har god hjelp i nærheten. Anleggene er også en del av Møller Bil Bergen, som med sitt store forhandlernettverk tilbyr flere merker, et helt eget bruktbilsenter på Kokstad, samt alle verkstedtjenester, bilpleie, dekkhotell og karosseriverksted. 
– Innenfor bilrelaterte tjenester kan vi tilby stort sett alt til våre kunder, og vi har alltid plass til flere, avslutter Erik Mikkelsen.

FAKTA: Møller Bil Volkswagen i Bergen

Dersom du ønsker å se nærmere på Volkswagen sine nye modeller kan du ta turen innom en av Møller Bil avdelingene i Bergen og omegn.

Møller Bil Nesttun
• Adresse: Sanddalsveien 1, 5221 NESTTUN
• Tlf: 24031600
• Epost: nesttun@moller.no
• Web: nesttun.volkswagen.no
• Facebook: facebook.com/mollerbilnesttun

Møller Bil Drotningsvik
• Adresse: Janaflaten 20, 5179 Godvik
• Tlf: 24 03 14 00
• E-post: drotningsvik@moller.no
• Web: drotningsvik.volkswagen.no
• Facebook: www.facebook.com/mollerbildrotningsvik

Møller Bil Åsane
• Adresse: Litleåsvegen 59, 5132 Nyborg
• Tlf: 24 03 50 00
• E-post: asane@moller.no
• Web: asane.volkswagen.no
• Facebook: www.facebook.com/mollerbilasane

FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK