Hjem » Bergen »  Vista Bar & Brasserie: En plass å senke skuldrene

Vista Bar & Brasserie: En plass å senke skuldrene

Stemning og atmosfære betyr alt for personalet hos Vista Bar & Brasserie. Dessuten har de sannsynligvis byens beste utsikt.

I fjerde etasje i Kløverhuset, i Strandgaten i Bergen, finner du Vista Bar & Brasserie. Med øverste plassering i kjøpesenteret, ut mot Vågen, og sikt direkte mot Bergens stolthet, Bryggen, er det lite som kan konkurrere med plasseringen til Vista Bar & Brasserie.
– Vi har de flotteste lokalene og Bergens beste utsikt, sier markedssjef Benedicte Pedersen overbevisende.

Lokalet er både moderne og hjemmekoselig, og i riktig brasseristil. Stilige stoler i ulike utforminger, røde interiørdetaljer, og fargerike fliser langs veggene. Et sted å sette seg ned, nyte god mat og slappe av etter hektiske arbeidsdager eller timevis med shopping. Pedersen forteller at kjøkkenet serverer en perfekt blanding av det beste fra verdens kjøkkener, av råvarer i høy kvalitet. Tradisjonelle kjøtt- og fiskeretter med spennende vrier gir gjestene smaken av det tradisjonelle, europeiske kjøkken. Gjennom en rik sushi-meny får gjestene det beste fra det asiatiske kjøkken.
Med kjøkkensjef Ole Petter Stornes, som har 18 års erfaring som kokk i en rekke land, i spissen for førstnevnte, og med sushi-kokk gjennom 11 år, Eduardo Vargas, er gjestene i de beste hender hva gjelder smaks- og matopplevelser. Og kombinasjonen mellom europeisk og vietnamesisk? Den er absolutt ikke tilfeldig. Og en udelt suksess, skal vi tro markedssjefen:
– Hvis jenten vil ha sushi til lunsj, men typen vil ha burger, så får de begge deler her, sier hun med et smil.

Service og atmosfære

Gode tilbakemeldinger har ikke latt vente på seg. Og de faller i god jord hos personalet og eiere, ettersom de har tenkt nøye over gjesteopplevelser. Folk er mer bereiste, og vant til høy kvalitet på mat og drikke. Samtidig stilles det høye krav til beliggenhet og opplevelse. Dette er krav både Pedersen og kjøkkensjef Stornes bestemt mener at Vista Bar & Brasserie innfrir.
– Dette er en plass du kan senke skuldrene og komme vekk fra en ellers så hektisk hverdag, og nyte god mat, sier kjøkkensjefen.
Pedersen legger imidlertid til at terskelen likevel er lav. Selv om kvalitet og råvarer er på topp, er stemningen og atmosfæren uformell. Her er det rom for alle. Hun forteller at responsen derfor har vært overveldende når det gjelder maten, drikken, atmosfæren, og utsikten. Og ikke minst: Servicen.
– Vi har Norges desidert blideste og beste servitører, sier Pedersen blidt.

Hun trekker spesielt frem Yvonne, som hun mener må være Norges blideste servitør. Når IN magasinet er på besøk suser hun frem og tilbake, smilende og effektiv mellom servering og spørsmål fra gjester. Og når kameraet kommer frem, er hun ikke vond å be:
– Jeg liker å bli tatt bilde av, jeg, sier hun og smiler bredt.
– Vi er klare for vårens store merkedager.

I takt med at vår og sommer nærmer seg, øker det på med store arrangementer. Og de skal markeres også hos Vista Bar & Brasserie.
Pedersen og Stornes understreker at både kjøkken og personale er klare for alle bordsetninger, store som små. Men dersom du ønsker plass til et stort selskap hos Vista Bar & Brasserie, bør du ikke vente så lenge med å slå på tråden og bestille et bord.

Spesielt blir 17. mai en travel dag i lokalene, hvor mange allerede har reservert plass. I avtaleboken venter imidlertid også en rekke bedriftssamlinger, bursdager og konfirmasjoner. Pedersen og Stornes ønsker alle velkomne.
– Vi er veldig fleksible når det gjelder ulike arrangement, åpningstider og maten som skal serveres. Vi tar hensyn og tilpasser alle våre gjesters ønsker.

Tekst: Emilie Gundersen | Foto: Emilie Gundersen og Vista Bar & Brasserie

Følg IN magasinet på Facebook