Hjem » Stavanger »  Trening som medisin

Trening som medisin

Trening er god medisin for både muskel- og skjellettplager og psykisk helse. Både forebyggende og for å reparere. House of Movement har unik kompetanse på området.

– Mange av oss har små vondter i kroppen. Verk i en skulder eller smerter i ryggen. Slike plager, kan fort bli en unnskyldning til ikke å trene, når det er akkurat da man skal trene. Alle kan gjøre noe som gjør det bedre, sier eier og daglig leder Anette Bonnez.
Instruktørene på treningssenteret er vant til å jobbe med medlemmer på ulikt treningsnivå og å tilpasse i forhold til ulike utgangspunkt. 
– Vi har høy kompetanse på området. Medarbeiderne våre er valgt fordi de har høy internasjonal standard. De utfordrer like enkelt en topp-atlet, som en som har en vond rygg, sier Bonnez.
Selv er hun fysioterapeut, pilatesinstruktør og utdannet innen medisinsk trening. En utdanning som er unik i Norge.

Små grupper

Hos House of Movement trenes det i små grupper. Dette for å gi grundig veiledning og oppmerksomhet til alle medlemmene. 
– Vi er maks 15 personer på hver Pilates og Yoga time. På klassene hvor vi benytter reformer apparatene er det plass til 9, forteller Bonnez. 
Hun legger til at instruktørene selv ikke trener under timene, da alt fokus skal rettes mot kundene. Mange velger også personlig trening. Treningsmulighetene omfatter videre utetrening i Ledaal parken og ved Viking Stadion. I tillegg tilbys bedriftstrening.

Bedriftstrening

Bedriftstreningen skjer både ute i bedriftene og på huset. Bonnez setter ekstra stor pris på når bedriftene lar sine ansatte benytte tilbudet på huset. 
– Det er noe eget når de kommer til oss. Det at de ansatte får gå ut av kontoret og komme inn og kjenne på atmosfæren her og virkelig senke skuldene, sier hun. 
Bonnez er tydelig på at et slikt treningsopplegg for ansatte lønner seg for bedriftene.

– Muskel og skjellettplager og psykisk helse er årsaken til de fleste sykemeldinger og denne type trening er perfekt for å ta tak i og forebygge slike plager, sier hun. 
I dag tilbyr House of Movement ulike Yoga og Pilatesklasser, trening på styrkeapparatet Reformer samt egne ryggklasser. De har også Mammatrening samt egen trening for de som er 60+ Videre skal tilbudet utvides med programmet «trening og kreft» fra høsten av. På sikt ønsker Bonnez også å starte med online trening for medlemmene. 
– Vi ønsker å være et nøytralt sted uten stempel. Som fremmer god og allsidig bevegelse. Noen ganger trenger vi rock`n roll hard styrketrening, andre ganger helt rolig yoga, avslutter hun.

FAKTA: House of movement

• Adresse: St. Svithuns gate 12, 4008 Stavanger
• Web: www.houseofmovement.no
• Facebook: facebook.com/houseofmovementstvgr
• Instagram: instagram.com/houseofmovement_stvgr
• House of Movement tilbyr et variert tilbud innen trening og bevegelse. Studio eies i sin helhet av Anette Bonnez. Drivkraften har hele tiden vert Pilates, funksjonell trening, treningsglede og ønske om å skape et sted som gir hver eneste kunde bra resultater og mye good feeling.

Tekst & foto: Ingunn Myklevoll Sjøen
 

Følg IN magasinet på Facebook